Vreemde talen leren spreken kan zowel jou als je kind verder helpen

Er zijn verschillende redenen waarom je vreemde talen leren spreken belangrijk kan vinden. Voor jezelf. Maar ook voor je kind. Het kan zijn dat er in je familiekring een  andere taal gesproken wordt of misschien ben je van plan om met je gezin voor langere tijd in het buitenland te gaan wonen.  Een andere reden kan zijn dat je je kind wilt voorbereiden op internationaal onderwijs of dat je hem of haar simpelweg een voorsprong op school wilt bieden. Het spreken van meerdere talen kan je kind op zowel sociaal als professioneel niveau verder helpen.

Lees ook: Engelse les in de kleuterklas; mijn kleuter speaks English!

Vreemde talen leren voor kinderen

Het leren van een vreemde taal is vooral belangrijk voor opgroeiende kinderen.  Wanneer kinderen  van jongs af aan een vreemde taal beheersen vinden zij het vaak gemakkelijker meerdere talen op te pikken dan wanneer ze ouder worden. Bovendien vinden kinderen vreemde talen leren vaak hartstikke leuk. Muziek, spelletjes en voorleesboeken zijn gemakkelijke media om samen met je kind spelenderwijs te leren. Ieder kind leert op zijn eigen manier en het is niet verkeerd om verschillende dingen uit te proberen.

Op taalreis met je gezin

Tegenwoordig is er voor gezinnen ook de optie om een taalcursus met een leuke vakantie in het buitenland te combineren. ESL taalreizen is een taalreis organisatie die taalcursussen aanbied voor jong en oud. De cursussen worden gecombineerd met spannende activiteiten zoals duiken, surfen of mountainbiken.

De taalcursussen voor junioren zijn voornamelijk opgesteld in de vorm van taalkampen. De kinderen verblijven samen met leeftijdsgenoten in een spannend cursus centrum. Hier leren ze in de ochtend de taal beter spreken en begrijpen. In de middag passen ze deze kennis meteen toe in de vorm van sport en spel. Door samen te werken met andere kinderen leren ze de taal spelenderwijs beter kennen. Ze kunnen namelijk niet altijd terug vallen op hun eigen taal.

Vreemde talen leren voor volwassenen

Daarnaast is het ook leuk voor jezelf. Neem bijvoorbeeld de taalcursus Frans in Frankrijk. Je verblijft voor een paar weken in hartje Parijs. Overdag leer je de taal beter begrijpen en s’avonds breng je de geleerde kennis in praktijk. Geniet van de Franse gastvrijheid en de prachtige omgeving van zowel de stad Parijs als het gebied eromheen. Het spreken van de Franse taal maakt het communiceren met de Franse bevolking natuurlijk een stuk eenvoudiger. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijker vragen naar reistips. Of gezellig een praatje maken met een knappe Fransman, natuurlijk 😉 .

Houd bij het kiezen van de bestemming vooral je vakantie wensen in gedachten. Wil je graag van de natuur en de zee genieten, kies dan voor een cursus in Bordeaux. Wil je liever de cultuur en historie van Frankrijk ontdekken, ga dan voor een cursus in Parijs. Uiteraard is Frankrijk maar een voorbeeld je kunt kiezen ook kiezen voor Spanje, Italië of Engeland. Wat je ook besluit, een taalcursus is een nuttige vakantie besteding voor het hele gezin. Interesse? Meer informatie vindt je hier.

Een taalreis maken; iets voor jullie?

Het is wel zo dat de cursussen voor junioren en volwassenen apart georganiseerd worden. Houd er dus rekening mee dat je voor het merendeel van elkaar gescheiden bent tijdens de taalcursus. Maar dat maakt het waarschijnlijk des te leuker om daarna samen verder te reizen als een gezin. De kinderen maken vriendjes (en jij ook!) en jullie worden nog wat wijzer ook. Om daarna heerlijk van jullie nieuwe ‘skills’ te kunnen genieten tijdens de rest van de vakantie 🙂 . Leer ze!

Zou jij het zien zitten, zo’n leerzame vakantie? En je kids? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Lees ook: De eerste vakantie zonder ouders? Een mijlpaal voor je puber (en voor jou)

 

 

 

2 gedachten over “Vreemde talen leren spreken kan zowel jou als je kind verder helpen”

  1. Avatar foto
    Lauren de Bruijn

    Ik ben er het helemaal mee eens dat taalkampen een effectieve vorm van taalcursussen is! Ik denk dat als kinderen samen met leeftijdsgenoten in een spannend cursus centrum verblijven, leren ze de taal spelenderwijs beter kennen. Ik heb een zoon die 7 jaar oud is, en ik wil hem naar zo’n kamp sturen om zijn Engels te verbeteren.

  2. Wat een super leuk artikel. Ik vind het echt een leuk idee om als gezin een taal te leren. Wel zo stimulerend en leuk voor op reis. Nog eens wat anders dan kamperen in de Alpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven