Vreemdgaan met carnaval, het is de normaalste zaak van de wereld!

Heel heel lang geleden, toen ik nog jong, slank en vrijgezel was, stond carnaval garant voor zo’n 4 dagen feesten, zuipen en ….. .
Nou, ik moet eerlijk bekennen dat ik in tegenstelling tot vele anderen om mij heen vrij braaf was. Waar carnaval voor anderen een vrijbrief was om spontaan een zeer losbandig vierdaags leven te leiden, met of zonder vreemdgaan met carnaval, of dronken te worden tot ze er letterlijk bij neervielen, genoot ik van de sfeer en het feest. Gewoon carnaval zoals carnaval moet zijn.

vreemdgaan met carnaval

Vreemdgaan met carnaval is heel gewoon tegenwoordig

Het Oeteldonks station vult zich met allerlei gekleurde creaties, van een lopende spongebob, cowboys, spaanse danseressen, koekiemonster, superman, Cleopatra, ridders en clowns.

Enkele uren later vullen de Oeteldonkse straten zich weer, maar nu met kotsende gele sponsen, cowboys die met hun lasso achter de spaanse danseressen aan zwalken, koekiemonsters die ofwel Elmo dan wel Miss Piggy betasten en superman die zich ’the man’ waant en breedgeborst en ladderzat de sjansbal uithangt.

Daarnaast hangt Cleopatra’s eyeliner tot op haar kin terwijl de geile benevelde Obelix enkel oog heeft voor al wat eronder hangt. Ridders staan huilend in een hoekje omdat hun jonkvrouwe bezweken is voor Robin Hood en de clowns veranderen al stuiterend en stinkend naar bier en zweet langzaam in een soort bedwelmende zwalkende It (je weet wel, die rete enge horror clown). Zelfs Shrek gaat keihard op zijn bek. Lang leven de alcohol want je voelt niks, ziet weinig en weet de volgende dag ook niks meer. Hoezo is vreemdgaan met carnaval een issue?

Lees ook: Vreemdgaan en emotionele ontrouw, is er een verschil?

Ik hou van carnaval maar dan zonder die vrijbrief

Het is geweldig om mee te maken en te zien. Toch geeft carnaval sommigen dus het recht zich te misdragen. Een kwade dronk, vreemdgaan. De verleidingen liggen, soms letterlijk, voor het oprapen. Eerlijk is eerlijk, ook ik maak me daar weleens zorgen over, wanneer manlief met de mannen op pad gaat. Onterecht, maar ik kan het niet helpen…

Van geile genieters tot keurige feestneus

Naja, onterecht. Als ik de grote carnavals enquête van Feestkleding365 moet geloven…slik. Wij Brabanders staan te boek als Geile Genieters. Maar liefst 22,1% van de carnavallende Brabo’s gaat vreemd. Kom je uit Limburg dan ben je een keurige feestneus. Kom je van boven de rivieren, dan ben je een overspelig watje. Laten we duidelijk zijn, dat zijn niet mijn woorden! Maar vreemdgaan met carnaval blijkt dus eigenlijk bijna ‘gewoon’. In ieder geval in Brabant.

Zoek je nog een leuke carnaval winkel voor de mooiste outfit?

vreemdgaan met carnaval

Ziekteverzuim na carnaval

Niet verrassend is het hoge ziekteverzuim na carnaval. ’s Morgens een vent/vrouw, ’s avonds een vent/vrouw, gaat niet echt op. Maar ja, wat wil je. Vier dagen lang (meestal) alcohol drinken uit niet al te schone glazen. Speeksel dat van hot naar her wordt verscheept. Vette happen variërend tussen shoarma met knoflooksaus en een supertje speciaal. Ik word van minder nog wel ziek zullen we maar zeggen 😉 . Daar komt nog eens bij dat je ook lichtelijk zie kan worden van het feit dat je partner zich weer eens heeft laten gaan met een andere dame of heer.

Mijn mening: carnaval is een cultuur feest dat met veel lol, plezier en alcohol (nuchter zijn is NIET leuk, geloof me) wordt gevierd. Dit hoeft geen enkele aanleiding te zijn om je te misdragen. Doe je dat wel? Dan begrijp je de essentie van het carnavalsfeest of je relatie niet.

Lees ook: Je seksleven verbeteren met deze 5 tips

We sluiten af met een carnavalsgroet en een film van wat Oeteldonks carnaval betekent.

ALAAAAAAAAAAAAFFFFF!!!

10 gedachten over “Vreemdgaan met carnaval, het is de normaalste zaak van de wereld!”

 1. Mijn vriend en ik hebben bedacht dat mensen helemaal niet vreemdgaan met carnaval, maar door alle kostuums gewoon hun partner niet meer herkennen. Ja dan ga je zo met de verkeerde mee of neemt de verkeerde je mee. Haha. 😉

 2. Daarom heb ik een hekel aan carnaval. Ineens is het een vrijbrief om iemand te betasten, vreemd te gaan en “sletterig” gekleed te gaan.
  Tsja niet mijn ding.
  Ik zal blij zijn als dit weer voorbij is.

 3. Tja, er lopen heel wat relaties stuk met carnaval. Het is eigenlijk één grote relatietest. ?
  Zelf vieren we dit jaar geen carnaval. Ik ben een echte Brabantse, maar ik vind er echt niets meer aan. Nee, we ontvluchten het dit jaar.

 4. Avatar foto
  Tips voor Papa's

  Leuke blog waar je mooi de essentie van carnaval samen vat. In mijn jongere jaren vond ik carnaval heel leuk omdat het toen nog “gewoon gezellig” was: samen met vrienden een biertje (lees: heel veel biertjes) drinken en vooral veel lol hebben. Tegenwoordig lijkt het veel meer te gaan om je half dood zuipen, ruzie maken en vreemd gaan te gaan. Dat in combinatie met de megadrukte in de steden zorgt ervoor dat ik nog gezellig met zoonlief (1 jaar) naar de optocht ga en het daar wel een beetje bij laat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven