Vriendenweekend tips: leuke uitjes en activiteiten voor volwassenen

Houden jullie wel eens een vriendenweekend? Het is wat geregel, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Quality time met je vrienden of vriendinnen! Even geen kids, maar gewoon lekker met vrienden onder elkaar. En het organiseren, dat is geen excuus meer! Om het je lekker makkelijk te maken hebben we een lijstje met leuke vriendenweekend tips voor je gemaakt. Met allerlei leuke activiteiten en uitjes. Of je nu met alleen mannen, alleen vrouwen of met een gemixt gezelschap weggaat… Uit ons lijstje kan je ongetwijfeld wat leuke activiteiten voor jullie groep halen!

Wijgaan zelf ieder jaar met de vrienden een weekendje weg. Eenmaal per jaar alleen met onze vrienden, zonder de kinderen en eenmaal per jaar met de kids. Doen jullie ook zoiets?

vriendenweekend tips

Friends & fun, tips voor een tof vriendenweekend

Echte vrienden, die heb je voor het leven. Ze zijn er voor je, door dik en dun. En jij voor hen. Toch gaan veel vriendengroepen elkaar wat minder zien naarmate de jaren verstrijken. Iedereen heeft het druk, en voor je het weet moet je datumplanners gebruiken om met je vrienden af te spreken. Juist daarom is het heel belangrijk om eens in de zoveel tijd weer lekker met vrienden onder elkaar te zijn. Want hoe lang je ze ook niet ziet: als echte vrienden bij elkaar komen, is het gezellig als vanouds.

Dan kan je natuurlijk een avondje borrelen of gezellig een dagje weg gaan. Maar waarschijnlijk hebben jullie elkaar zóveel te vertellen dat een heel weekend eigenlijk een stuk beter zou zijn! En dus hebben wij een aantal vriendenweekend tips voor je op een rijtje gezet. Dan hoef jij alleen nog een leuke accommodatie te boeken. O, en de vriendengroep moet nog even een datum prikken natuurlijk. Dat wordt nog de grootste uitdaging!

Tip: hou een vast moment per jaar aan, doen wij al jaren… iedereen houdt dat weekend vrij, want dan is het vriendenweekend!

Vriendenweekend tips

Een heel weekend ouderwetse gezelligheid met je vrienden… Dat kan je vast al vullen met alleen goede gesprekken! Willen jullie toch wel wat activiteiten ondernemen? Dan vind je hieronder een lijstje met vriendenweekend tips vol leuke, spannende en uitdagende ideeën!

Activiteiten voor overdag

Aan de ene kant vermaak je je ongetwijfeld ook als je de hele dag met je vrienden op het terras kan doorbrengen. Maar met leuke activiteiten creëer je meteen bijzondere herinneringen! Hieronder vind je een lijst met vriendenweekend tips voor overdag. Op zoek naar activiteiten voor in de avond? Lees dan nog even verder.

 • organiseer een foto-wedstrijd. Maak eerst een lijst met opdrachten. Bijvoorbeeld: maak een selfie met iemand die een rode broek aan heeft. Of: fotografeer een politieagent. Ga vervolgens in groepjes op pad, en kijk wie de meeste opdrachten heeft volbracht. Natuurlijk krijgt de winnaar een mooie prijs! En de verliezers kunnen misschien de afwas doen?
 • ook een originele onder de vriendenweekend tips: een creatieve contest. Ieder team krijgt een liedje toegewezen, en moet naar aanleiding daarvan hun eigen poster maken. Lekker creatief bezig zijn samen, is dat ook jullie ding?
 • leuk voor kids maar zéker ook voor volwassenen tijdens de hetere dagen: waterspelletjes. Wanneer heb jij voor het laatst flessenvoetbal gespeeld?
 • van Ruilen komt Winnen. Een mooi spel: de vriendengroep wordt opgedeeld in teams en elk team krijgt een ei. Vervolgens begint de wedstrijd: probeer je ei steeds te ruilen tegen iets beters. Het zal je verbazen waar iedereen aan het einde van de middag mee thuis komt!
 • organiseer een speurtocht
 • ga naar een survivalbaan
 • (stads)fietstocht maken
 • high tea
 • indoor skydiven
 • ga buggy of quad rijden
 • maak een boot- of kanotocht
 • volg samen een leuke workshop
 • ga spijkerpoepen of panty voetballen

 

 • (boeren)golfen
 • bezoek een boerderij. Tip: in het Brabantste Berlicum vind je de enige kamelenmelkerij van Europa. Weer eens wat anders dan koeien! Ook alpaca farms zijn leuk om te bezoeken
 • maak een spelletjes parcours
 • Doe een Escape room met elkaar!

 

Vriendenweekend tips voor de avond

Hoe ouder je wordt, hoe schaarser die gezellige avonden met je vrienden. Dat kan je gaan inhalen als de kids alleen thuis kunnen blijven… Of je kan een van onze vriendenweekend tips gebruiken! Als je van vrijdag tot en met zondag gaat heb je zelfs 2 van die heerlijke avondjes achter elkaar.

Ook voor die avonden hebben we wat leuke vriendenweekend tips op een rijtje gezet. Heb jij zelf nog tips? Laat het ons dan weten!

 • houd een pubquiz. Die kan je zelf maken, maar ook online bestellen. Tip: maak een speciale vrienden-ronde met vragen over jullie vriendengroep.
 • bonte avond. Als jullie vriendschap lang genoeg terug gaat hebben jullie je vroeger vast vermaakt met gekke outfits. Dat kan nog steeds! Wie heeft de beste act?
 • spooktocht organiseren. Reken maar dat ook volwassenen hier nog van kunnen genieten.
 • spelletjesavond: haal die oude spelletjes maar eens uit de kast. Wordt het ook weer gezellig als vanouds! Ook leuk: de vriendenquiz, een spel vol spannende opdrachten en vragen om je vrienden nóg beter te leren kennen.
 • houd een karaoke avond
 • wijn/bier proeverij
 • maak jullie eigen vriendenbuffet: er moet natuurlijk wel gegeten worden! Iedereen maakt een eigen recept klaar, en dat levert een goedgevulde tafel en maag op. En een goedgevulde vriendenavond natuurlijk!

Heb jij nog meer leuke tips voor een vriendenweekend? Laat het ons gerust weten, we plaatsen ze er graag bij!

1 gedachte over “Vriendenweekend tips: leuke uitjes en activiteiten voor volwassenen”

 1. Voor ons komende vriendenweekend zijn we nog op zoek naar een manier om de vriendengroep naar de locatie te leiden zondar dat we de locatie verklappen. Dit kan dmv hints of een app of wat dan ook zijn. Hebben jullie nog tips?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven