Op vriendinnenweekend in Antwerpen: leuke dingen om te ondernemen

Willen jullie met vriendinnenweekend een leuke stad bezoeken, maar niet meteen ver weg hoeven gaan? Hoeft ook helemaal niet: een vriendinnenweekend in Antwerpen is zeker een succes.

Want Antwerpen biedt veel leuke dingen om te doen of te zien. Wat kan je er allemaal beleven en welke hotspots mag je zeker niet overslaan?

vriendinnenweekend Antwerpen, tips en ideeën

Waarom naar Antwerpen met je vriendinnen?

Antwerpen is een stad in Vlaams België. Lekker handig want zo zit je niet met de taal te knoeien, zoals je bijvoorbeeld wel hebt tijdens een stedentrip naar Rome. Antwerpen is de diamanthoofdstad, dus jullie kunnen vast wel even heerlijk wegdromen met elkaar bij het zien van de diamanten…

De stad biedt genoeg horeca, kleine straatjes en mooie architectuur. En nog veel meer. Wij geven je alvast 10 tips om van je vriendinnenweekend in Antwerpen een succes te maken. Dus trommel je vriendinnen bij elkaar en boeken maar!

Boeken van een vriendinnenweekend in Antwerpen

De voorpret begint natuurlijk al bij het boeken van het vriendinnenweekend. Waar gaan jullie voor? Een verblijf in de stad zelf is uiteraard het leukst (en handigst) en wat is er nu fijner dan een comfortabel hotel?

Heerlijk bijkomen van de waan van alle dag en met de meiden onder elkaar eens lekker je helemaal uitleven. B&B HOTELS heeft bijvoorbeeld twee hotels in deze stad. Bij beide hotels kan je heerlijk genieten van een ontbijt.

En de rest van de dag kan je helemaal zelf bepalen waar je wat gaat eten en drinken. Eigenlijk wel zo leuk. Zo kan je Antwerpen met je vriendinnen echt leren kennen in het weekend en zit je niet de hele dag vast aan 1 plek omdat je daar al voor het eten had betaald…

10 tips voor vriendinnenweekend in Antwerpen

1. Centraal Station

Dit station heeft als bijnaam de Spoorwegkathedraal. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Zowel binnen als buiten is het prachtig om te zien.

Dus ga even lekker zitten met elkaar en bewonder het geheel. Onder het genot van iets lekkers, bijvoorbeeld. Het station heeft meerdere niveaus, waarbij je bij één bepaald deel ook naar de treinen kunt kijken.

2. Grote Markt en het Stadhuis

De Grote Markt is het grote plein dicht bij de Schelde. Het Stadhuis is hier aan het plein te vinden. En ook andere prachtige gebouwen. Op de begane grond van deze gebouwen kan je heerlijk iets eten of drinken. Gezelligheid dus zeker gegarandeerd!

3. Museum Plantin-Moretus in Antwerpen met je vriendinnenweekend

Dit museum is een UNESCO-werelderfgoed. Het was een drukkerij en tevens het woonhuis van de familie Plantin-Moretus.

Je kunt dit nog beleven met je vriendinnen in Antwerpen alsof het nog gewoon toen is. En dat toen is 400 jaar geleden! Je kunt zowel de tuin, de uitgeverij en het huis bekijken. Even met de groep tot rust komen? Dat kan hier zeker in de mooie tuin. Maar je kijkt ook je ogen uit in het museum!

4. Museum aan de Stroom

Een ander museum die jullie eigenlijk wel even moeten bezoeken is het Museum aan de Stroom.

Dit is juist een modern gebouw met 10 verdiepingen over de geschiedenis van de stad! En eigenlijk zijn de vergezichten stiekem misschien nog wel veel mooier…

5. Met je vriendinnen in het weekend naar Zoo Antwerpen

Even geen oude gebouwen of weer een terrasje aan het plein? Er is ook een dierentuin in Antwerpen. Zoo Antwerpen heeft meerdere restaurants en uiteraard veel dieren, want het is zeker een grote dierentuin!

Even genieten van de dieren en je vriendinnen, natuurlijk.

6. Tocht door de stad

Tijdens je vriendinnenweekend kan je natuurlijk op je eigen houtje een tocht door Antwerpen maken. Maar er worden talloze andere manieren aangeboden.

Je kunt bijvoorbeeld een wandeltocht maken met een audiogids op je smartphone. Of maak een Antwerpen by night tour.

Er zijn ook e-speurtochten en fietstochten. En zelfs met een Tuk Tuk kan je mee!

Alles heeft uiteraard zo zijn eigen charmes. Het leuke van een dergelijke tocht is uiteraard dat je veel meer zult zien en te weten zult komen dan dat je maar wat door de stad heen slentert. Maar goed, dat is natuurlijk maar net wat je zelf het leukste vindt.

7. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Tja, een stad bezoeken zonder zijn kathedraal te zien, kan eigenlijk niet, toch?

Je vindt deze grote kathedraal aan de Handschoenmarkt (hoofdingang). De toren is opgenomen op de lijst van UNESCO’s werelderfgoederen. Het is een Gotische kruiskerk en is gebouwd tussen 1352 en 1521!

8. Chocolate Nation in Antwerpen bezoeken tijdens je vriendinnenweekend

Tja, misschien hadden we hier mee moeten beginnen.

Want als vrouwen onder elkaar mogen we er toch best vooruitkomen dat we gek op chocolade zijn? Hoe leuk is het dan om tijdens een vriendinnenweekend in Antwerpen het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld te bezoeken!

Het is een belevenismuseum waar je ook nog eens 10 verschillende smaken mag proeven. Wauw, alleen dat al! In 14 ruimtes, met ieder hun eigen thema, ga je langs het verhaal van de Belgische chocolade.

Je begint in de cacaoplantages en je reist mee tot de cacaoboon de Antwerpse opslaghaven heeft bereikt. En dan is er nog een fantasiemachine die laat zien hoe chocolade wordt gemaakt. En…ik hoef vast niet verder te gaan.

Wedden dat jullie de tickets al besteld hebben?

9. Rubenshuis

Houden jullie wel van kunst en dan met name van Rubens? Dan is een bezoek aan het Rubenshuis wel iets voor jullie.

Het is een stadspaleis waar hij met zijn gezin woonde. Het is nu een museum waar je werken van hem kunt bewonderen. Het pand op zich schijnt ook mooi te zijn om te zien. En groot!

10. Botanische tuin

Minder gek op kunst? Dan is de Plantentuin ook een leuk idee voor je vriendinnenweekend in Antwerpen. Het is maar liefst 10 hectare groot en heeft meer dan 6000 plantensoorten!

Dat is toch wel weer heel andere koek dan schilderijen kijken. Heerlijk ook om even tussendoor de drukte van de stad te ontvluchten!

Kort samengevat; zo plan je je vriendinnenweekend in Antwerpen

Probeer eerst duidelijk te krijgen wie er het vriendinnenweekend in Antwerpen gaat plannen. Doe je dat met elkaar? Of zijn er 1 of 2 van de vriendinnen die dit oppakken?

Het is altijd makkelijker om met een klein aantal van je vriendinnen een weekend te plannen dan dat iedereen er zich mee gaat bemoeien. Maar wat je wel kan doen is dat je vooraf even een balletje opgooit bij iedereen om te kijken waar de interesses het meeste naar uitgaan.

Is dat cultureel en wil je graag de stad volledig bekijken, of ga je liever picknicken in het park, naar de dierentuin en shoppen?

Is er behoefte aan ontspanning? Dan kan je ook een retreat overwegen in Antwerpen.

En vergeet vooral niet… geniet ervan samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven