Vroegboeken of last minute: doe de test en vind jouw droomvakantie

Het vroegboekseizoen voor de zomervakantie loopt van december tot februari. Ben jij al in de ‘mood’ om een vakantie te boeken ? Veel reizen worden in deze periode met soms wel 50 procent korting verkocht. Maar niet iedereen heeft in januari al zin om over de vakantie na te denken. Er zijn er ook die zweren bij een last minute: lekker goedkoop en avontuurlijk! Wat voor reiziger ben jij? Ga jij voor vroegboeken of last minute?

Hoe reis jij?

Vroegboeken of last minute: ze hebben allebei hun voordelen en nadelen. En natuurlijk hangt er veel af van je personal circumstances. De vraag is bijvoorbeeld hoe handig last minute boeken is als je met een heel gezin op vakantie gaat. Ben je 20, dan hoef je hoogstens rekening te houden met je eigen schooltijden. Niet met die van je 3 kinderen. Aan de andere kant heb je dan weer een lager budget. Neem ik aan 😉 . Over budget gesproken, hoe zit het eigenlijk met het prijskaartje als we het over vroegboeken of last minute hebben? Ook niet onbelangrijk…

Lees ook: Vakantie met kinderen boeken – don’t try this at home

Vroegboeken of last minute: het prijskaartje

Wat is volgens jou goedkoper wanneer we vroegboeken of last minute vergelijken? Als echte Hollander stellen we natuurlijk allemaal de vraag 😉 . Maar wat scheelt je nu het meeste geld? Profiteren van de vroegboekkorting? Of een last minute vakantie boeken, terwijl je al bijna op Schiphol bent? Uit het onderzoek van Uitmetkorting is gebleken dat daar eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven is.

Je manier van boeken is van ontzettend veel factoren afhankelijk, en ook de kortingen die je kan krijgen fluctueren als gevolg van het aanbod (en zijn zelfs afhankelijk van het weer). Geen bevredigend antwoord voor de prijsbewuste Hollander, we agree 😉 . Het zal dus helaas een kwestie blijven van vergelijken. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig websites die dat voor je doen 😉 . Of met een beetje geluk in ieder geval een man! Of is het voorwerk voor jou eigenlijk gewoon voorpret?

Vroegboeker of last minute beslisser: doe de test

Nog tijd over tussen het vakantie boeken door? 😉 Dan kun je nu de test doen om te kijken of jíj een vroegboeker, of meer een last minute type bent. Mocht je daar nog niet helemaal zeker over zijn… Heb jij hem nog nodig? Wat voor type ben jij?

Lees ook: Geboekt? Vergeet dan niet een van deze vakantie boeken in te pakken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven