Vrouw is beste manager door gevoel voor rechtvaardigheid

Uit onderzoek blijkt dat de eigenschap van vrouwen om beslissingen te nemen op basis van rechtvaardigheid, hen als bedrijfsleider meer geschikt maakt dan mannen. Wetenschappers aan de McMaster University in Canada hebben deze conclusie getrokken na onderzoek bij zeshonderd executives. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat vrouwen bij het nemen van beslissingen vaker een coöperatieve benadering hanteren en rekening houden met de rechten van anderen, waardoor het bedrijf uiteindelijk een beter resultaat zal boeken.

Uit het onderzoek bleek verder dat mannelijke managers bij het nemen van beslissingen de voorkeur geven aan het gebruik van regels en tradities. Vastgelegde factoren waar vrouwen zich veel minder door zouden laten beïnvloeden. Bovendien bleken vrouwen bij hun beslissingen ook vaker rekening te houden met de belangen van de diverse belanghebbenden om tot een rechtvaardige beslissing te komen. “Het aantrekken van vrouwelijke bestuurders betekent voor de onderneming niet alleen een correcte handelswijze, maar blijkt ook een intelligente bedrijfsstrategie te vormen,” voeren de onderzoekers aan.

“Daarnaast blijken vrouwen vaak gebruik te maken van een samenwerkingmodel om tot efficiënte beslissingen te komen,” merkt de onderzoeksleider Chris Bart op. “Vrouwen blijken de capaciteit te hebben om dieper in de problematiek te graven en meerdere potentiële oplossingen te zien. Aannemende dat managers verondersteld worden om het belang van het bedrijf naar best vermogen te dienen en rekening te houden met de gezichtspunten van de diverse belanghebbenden, blijken vrouwen dan ook de meest efficiënte bestuurders.”

Bron: Financial Express

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven