Een vrouw met snor: the battle tegen gezichtshaar continues

Het zal me nooit vervelen: een pittige man-vrouw discussie. Liefst lekker kort door de bocht, vol vooroordelen en natuurlijk altijd met een goede knipoog. Het kan ook helpen als je een wijntje achter de kiezen hebt, maar dat moet ieder voor zich bepalen. Als vrouw kies je in zo’n discussie natuurlijk altijd voor je eigen soort, da’s een ongeschreven regel. En, toegegeven, het is voor ons vrouwen niet heel moeilijk om deze discussies te ‘winnen’, want mannen zijn nu eenmaal relatief gemakkelijk voor het lapje te houden – als je ze met vrouwen vergelijkt tenminste. Alleen al uit het feit dat we soms nog het zwakke geslacht worden genoemd blijkt wel dat ze er nog steeds met open ogen in tuinen. Ik moet het onze heren echter nageven, er is in ieder geval één puntje waarop ze het aanzienlijk beter voor elkaar hebben dan wij, dames. En dat is natuurlijk haargroei. Want een vrouw met snor… tja… dat betekent toch écht werk aan de winkel. En dat doen wij met de Braun Face Silk-epil SE 810.

Een vrouw met snor, hoe pak je dat gezichtshaar aan?

Door de eeuwen heen is de hoeveelheid lichaamshaar waarmee een vrouw zich in bikini kan vertonen, althans in onze westerse cultuur, drastisch afgenomen. In veel van die andere culturen mogen vrouwen zich niet eens ontkleed en publique vertonen. Misschien zouden we daarom al in onze handjes mogen klappen, maar persoonlijk heb ik nou écht een hekel aan alles wat met ontharen te maken heeft.

Het is vaak pijnlijk, kost veel geld en tijd, en dan gaat je man ook nog zeuren dat je zo lang onder de douche staat. Niet eens beseffend dat jij de zoveelste slag in een levenslange strijd tegen stoppels gestreden hebt. En juist hij kan een in ieder geval deels ontbost vrouwenlichaam vaak ook wel waarderen.

Vrouw met snor; wat een gezicht

Alsof dat lijf nog niet erg genoeg is, krijgt ook het gezicht van de vrouw regelmatig te maken met ongewenste haargroei. Eveneens een onbekend probleem voor mannen. Geen zin om te scheren? Laat je baard staan! Wilde wenkbrauwen? Ach, dat staat zo lekker ruig.

Helaas voor mij heb ik de wenkbrauwen (of moet ik zeggen: wenkbrauw?) van mijn vader geërfd. They pop up like mushrooms. En wat misschien nog wel erger is, en ik tot nu toe eigenlijk vrij goed geheim heb weten te houden nadat mijn moeder en oma bij mijn bekentenis zowat in hun broek plasten van het lachen; enkele jaren geleden groeide er een haar, een zwarte, duidelijk zichtbare haar. Uit. Mijn. Kin.

vrouw met snor

Ongewenste haargroei verwijderen

Dat mag natuurlijk nooit meer gebeuren, en daarom zit ik nu met Braun’s laatste oplossing tegen ongewenste haargroei in het gezicht in mijn handen. De Braun Face Silk-epil SE 810. Dit product belooft mijn vrouw met snor imago weer bij te schaven. Met de dop erop lijkt het nog het meest op een hele grote mascara. Als je die eraf haalt blijft er een langwerpig ding met spitse punt over. In die punt zitten mesjes die snel gaan ronddraaien als ik hem aanzet.

Bij mijn bonus editie van het apparaat zitten ook vier borsteltjes, waarmee je je huid kan reinigen en masseren. Ik neem me vast voor mezelf daar op te trakteren als het epileren echt heel veel pijn doet.

vrouw met snor epileren

 

Epileren met de Braun Face Silk-epil SE 810

Met lichte vrees breng ik het apparaat dichter naar mijn gezicht. Ik heb besloten het maar eerst op mijn kin te proberen, gezien eerdere confrontaties met ongewenst haar in die zone én omdat de huid hier nou eenmaal (nog) vrij strak zit.

Het valt reuze mee! Oké, het is geen lekker gevoel en het lijkt nog steeds of er met hele kleine naaldjes in je gezicht geprikt wordt, maar dit kan ik wel hebben! Als ik na een korte behandeling de huid inspecteer is ‘ie rood en gezwollen, maar zo zacht als babybilletjes.

Vol goede moed begin ik aan mijn bovenlip. En toegegeven: die doet wel wat meer pijn. Maar ik verman me (waar komt die term in hemelsnaam vandaan?) en maak het karwei af totdat ik geen vrouw met snor meer in de spiegel zie. De onderkant van mijn gezicht brandt nu behoorlijk, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden en deze pijn vind ik persoonlijk wel te hebben.

Even lekker verzorgen na het epileren

Toch is ‘ie naar mijn mening net erg genoeg om de eerdergenoemde reinigings- en massagebehandeling te verdienen. En die maakt het toch al afnemende geprik meer dan goed! Een half uurtje later is mijn huid hersteld en mijn gezicht haarlozer dan het in heel lange tijd is geweest. Deze houden we er dus in. De strijd tegen stoppels gaat door, maar met het epileren met de Braun Face Silk-epil SE 810 hoef ik nu hopelijk minder vaak ten strijde te trekken…

Tip: Ook last van gezichtshaar en ready to go all the way om er weer mooi glad uit te zien? Je kan de Braun Face gewoon online bestellen. Even tanden op elkaar, that’s all 😉 .

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 gedachten over “Een vrouw met snor: the battle tegen gezichtshaar continues”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven