Vrouwelijke ondernemer met gezin: het leven van een Mum in Business

Het is half september. De zomer is nu echt voorbij en ik denk al aan de herfstvakantie. Het is overduidelijk dat we weer bezig zijn. Het zakelijk seizoen is begonnen. En hoe! Het leven van een vrouwelijke ondernemer met gezin gaat niet over rozen. Wel over heel hard werken, en heel hard zorgen. Maar hee, je krijgt er natuurlijk ook een heleboel voor terug. Hier lees je meer over het leven van een Mum in Business 😉 .

Een hoop te regelen

De mailbox stroomt weer dagelijks vol en de uitnodigingen voor netwerkbijeenkomsten komen ook weer binnen. Wat opvalt is dat ik door het winnen van de prijs Jong MKBer van het Jaar nu meer dan voorheen word gevraagd als spreker. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar ik hoor Mary Borsato, een van de juryleden voor Jong MKB, spreken: “Leontine, jij hebt een gezin? En dat kan je wel combineren? Hoe zie jij je toekomst voor je?” Ik antwoordde haar dat ik met manlief en een vaste oppas alles regel. “Want je moet het regelen, als vrouwelijke ondernemer met gezin.” Ze keek me erg doordringend aan. Dat moment, die woorden weergalmen in mijn hoofd. Want als vrouwelijke ondernemer met gezin heb je inderdaad wat te plannen.

Lees ook: Werkende mama of stay at home mum: beiden zijn top!

Vrouwelijke ondernemer met gezin: een dubbele agenda

Veel netwerkbijeenkomsten zijn in de avonduren of juist heel erg vroeg in de ochtend. De zogenaamde ontbijtsessies. Het ritueel van opstaan, kinderen wakker maken, ontbijten en naar school brengen is voor mij geen gewoonte. Wat ik wel gewend ben is om een paar keer per maand heel vroeg op te staan en de deur uit te sluipen voordat iedereen wakker is. Op weg naar mijn netwerkclub om nieuwe contacten en hopelijk nieuwe opdrachten binnen te halen. De bijeenkomsten in de avonduren zorgen ervoor dat ik vaak niet samen met Manlief eet. En dan kookt hij ook nog eens vaker dan ik omdat hij lekkerder kookt.. Nog zo’n taak die niet in mijn routine zit.

Heb ik nu geluk met mijn Manlief, de oppas en de kinderen of hebben andere vrouwen pech? Want ik zie ze zo weinig, die andere vrouwen. Hoe regelen zij het thuis? En die mannen waarmee ik visitekaartjes aan het uitwisselen ben onder het genot van een drankje of bitterbal? Hoe hebben zij het thuis geregeld? Voor een vrouwelijke ondernemer met gezin lijkt het in de lucht houden van al die ballen een stuk zwaarder dan voor onze mannelijke collega’s…

Vrouwelijke charme op de werkvloer gezocht!

Ik vraag het me af terwijl ik naar mijn agenda kijk en de vele blokken zie verschijnen. Waarschijnlijk moet ik het denken in vaste rolpatronen maar gewoon helemaal loslaten. Ik doe er zelf niet aan mee en het is toch ook niet meer van deze tijd. Ik hoop wel dat mijn collega-ondernemers en collega-moeders er ook zo overdenken. Een beetje meer vrouwelijke charme tijdens de zakelijke borrels zou helemaal niet verkeerd zijn!

Lees ook: Thuis werken wat voor jou? Alle voor- en nadelen op ’n rij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven