Vrouwen aan de top via een website of app?

Kijk, dat vrouwen aan de top een issue is (niet dat ze aan de top staan, maar juist dat ze níet aan de top staan, je begrijpt me vast wel), dat is wel bekend. En dat er de afgelopen jaren maar bar weinig aan veranderd is, dat is inmiddels ook duidelijk. Dus Bussemaker heeft een plan!

vrouwen aan de top

Vrouwen aan de top met Bussemaker

Een waanzinnig plan mag je wel zeggen! Namelijk een website waarop ‘blootgelegd’ wordt welke topfuncties er in de nabije toekomst vrij gaan komen 😉 . Zo. Klaar.

Of toch niet? Waar komt dat toch vandaan dat vrouwen zich zo lastig kunnen manifesteren? Het lijkt me dat alleen dat glazen plafond het probleem niet kan zijn of wel? In ieder geval wil Bussemaker met het blootleggen van de aflopende functies de vrouwen die op zoek zijn naar een plekje aan de top ook daadwerkelijk vrouwen aan de top maken. Door ze gelegenheid te geven om in ieder geval te zien wát er aan functies vrij komt zodat ze daar op voorhand tijdig op kunnen reageren.

Nog steeds lijkt het erop dat de échte topfuncties van hand tot hand gaan nog voordat openbaar is dat die functie inderdaad vrij kwam. Oude jongens krentenbrood zeg maar. Of ons kent ons. Of mannen onder elkaar. Net wat voor naam je eraan wilt hangen. Het lijkt er in ieder geval op dat er geen gewone sollicitatieprocedures van toepassing zijn op deze functies.

Nu ben ik overigens de laatste die zal roepen dat vrouwen aan de top moeten, no mather what. Want capaciteiten, kwaliteiten en zo meer staan wat mij betreft nog steeds op nummer een. Je ‘zet’ iemand pas op een positie als hij of zij daar de kwaliteiten voor heeft en niet omdat het een man of vrouw is. Maar los daarvan is overigens wél gebleken dat meer vrouwelijk schoon over het algemeen een positief effect heeft op de bedrijfsresultaten. De ‘Feminine Touch’ blijft een belangrijke toevoeging.

Vandaar dus de website navigerennaardetop waarmee de ambitieuze tijgers onder ons in ieder geval kunnen zien waar ze terecht kunnen. Moeten ze wel een beetje flexibel zijn als het over internet en websites gaat… want de website zelf is nog een regelrecht drama… maar allé… het is voor een goed doel 😉 .

Heb jij wel eens in een sollicitatie gestaan waarin je dacht minder kans te maken omdat je een vrouw bent?

 

3 gedachten over “Vrouwen aan de top via een website of app?”

  1. Zelf heb ik dat gevoel nog nooit gehad. Vrouwen, vooral met kinderen, zijn toch echt sneller geneigd om vrij te nemen voor kinderen, parttime te willen werken en dergelijke. Zwangerschapsverlof. Met een heel hoge functie is het toch echt van belang dat je heel gefocust bent op je baan. Behalve deze redenen denk ik niet dat vrouwen puur zouden worden afgewezen omdat ze vrouw zijn, juist als succesvol bedrijf o.i.d. zou het extreem inefficiënt en onverstandig zijn om een minder capabel persoon aan te nemen puur omdat de beste kandidaat een vrouw is. Denk dat bedrijven dat zelf ook wel doorhebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven