Vrouwen bepalen door te flirten

75% van de belangrijke beslissingen in het huishouden worden genomen door de vrouw. De man stelt zich terughoudend op.

Deze kop trekt mijn aandacht natuurlijk. Niet alleen omdat het eigenlijk wel mijn gevoel bevestigt… maar ook omdat het een beetje voelt als ‘ocherm die man…. die delft het onderspit’

Uit Brits onderzoek uitgevoerd in opdracht van Ginsters blijkt dus dat de vrouwen in deze keuzes een veel prominentere rol spelen dan de mannen.

Vrouwen beslissen vaak wat er gegeten wordt, waar ze wonen, wanneer ze kinderen krijgen (lekker dan, ik dacht dat je dat samen deed), wat de vakantiebestemming is (bij ons is dat net andersom… ik laat mezelf meenemen) en waaraan ze hun geld besteden. Mannen worden vaak alleen maar betrokken bij beslissingen over de auto of op welk programma de tv wordt afgestemd (ik zie hierbij Al Bundy voor me, gelukkig ziet manlief er anders uit, èn zit hij er anders bij).

Daarnaast hebben vrouwen ook een grote vinger in de pap bij kleine dagelijkse beslissingen, zoals hoe de vrije tijd ingedeeld wordt, hoe laat ze naar bed gaan (wat zijn wij toch monsters!)  en zelfs de temperatuur van het huis. Verder runnen zij het huishouden, doen ze klusjes en nemen ze beslissingen over de kinderen, als die er zijn (mamamanagement noemen ze dat ook wel).

Seksleven

Ook over het seksleven zouden mannen weinig te zeggen hebben. Zes op de tien mannen geeft toe dat hun vrouw ook hierbij de touwtjes in handen heeft. Zij bepaalt hoe vaak ze het doen en wanneer (uhhhhh, ‘geen commentaar’ ).

“Het lijkt erop dat mannen niet langer de broek aan hebben in het huishouden en dat weten ze”, zo luidt het commentaar van een woordvoerder. Gelukkig lijken de meeste mannen het niet erg te vinden dat zij eerst toestemming moeten vragen voor ze iets doen.

En nu komt ie….

Flirten

Wanneer vrouwen hun zin niet krijgen, gebruiken ze trucjes om hun partner te overtuigen. Flirten en het dragen van strakke kleding zijn de meest gebruikte manieren om hun zin te krijgen.

Hahaha, hier komt dus de aap weer uit de mouw… aangezien de vrouw het blijkbaar niet voor elkaar kan krijgen om haar man met feiten te overtuigen… gebruiken we onze kracht en zijn oerinstinct…

Ik ga nog even mijn garderobe langs… kijken of er nog genoeg strakke kleding in ligt ;).

1 gedachte over “Vrouwen bepalen door te flirten”

  1. Las gisteren nog dat de hoofdkostwinner de meeste beslissingen in huis neemt. Nu is dat bij ons in huis een en hetzelfde ding, maar dat is denk ik toch niet overal zo.

    Ik geloof idd wel dat vrouwen een man makkelijker kunnen overtuigen met een strak truitje dan met feiten 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven