Vrouwen en sport: we willen wel, maar toch sport bijna de helft niet

Bijna tweederde van de Nederlandse vrouwen wil zich in 2013 graag fitter en gezonder voelen. De top 3 voornemens zijn afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks. Een (te) druk leven met huishoudelijke verplichtingen en de hoge kosten voor de sportschool staan onder andere het sporten in de weg. Wij vrouwen wensen met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Etos onder 800 vrouwen. Vrouwen en sport blijft dus een moeilijke combi.

Hoe zit dat bij jou? Ben je sportief? Enne, haal je je sportieve doelen ook echt? In dit blog lees je meer over vrouwen en sport. En dan met name waarom velen van ons er juist níet mee bezig zijn 😉 .

Lees ook: 21 Smoesjes die ik gebruik om niet te hoeven sporten

Vrouwen en sport: 4x per week (althans, in gedachten)

Vrouwen en sport… Het blijft een haat-liefde verhouding. 74 Procent van de Nederlandse vrouwen zou graag meer dan één uur per week willen sporten. Eénderde geeft aan hier zelfs meer dan vier uur per week aan te willen besteden. Maar waarom bezoeken de vrouwen dan maar zo weinig de sportschool?

  • omdat ze geen zin hebben (20%)
  • omdat ze een sport beoefenen te duur vinden (19%)
  • vanwege te druk zijn met sociale bezigheden (vrienden en familie)
  • omdat zij te druk zijn met huishoudelijke taken (16%)

De helft van de vrouwen geeft aan wel te wíllen bewegen, maar hiervoor liever niet naar de sportschool te gaan. Hoe pak jij dat aan? Sport je? En zo ja, waar dan?

Huishouden slokt veel tijd op

Vooral een druk leven met huishoudelijke verplichtingen slokt de tijd van vrouwen op. Gemiddeld zijn vrouwen meer dan 12 uur per week bezig met huishoudelijke taken. Zo besteden vrouwen bijvoorbeeld bijna 3,5 uur per week aan koken, 2 uur aan schoonmaken en 1,5 uur aan de was. Om toch lekker in hun vel te zitten, geven vrouwen in alle drukte extra aandacht aan: een goede balans tussen werk en privé (30%), inname van extra vitamines (28%), gaan ze regelmatig naar de kapper (26%) en verwennen ze zichzelf regelmatig met lekkere verzorgingsproducten (20%).

Wintermaanden nodigen vrouwen niet uit tot sport

Vrouwen en sport lijken in de winter al helemaal niet samen te gaan. Terwijl de wintermaanden niet de maanden zijn voor vrouwen waarin zij het lekkerst in hun vel zitten. En dan kan sporten juist helpen. Februari (0,1%) en november (0,0%) zijn het minst populair. Maar weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat je door slim te zijn en creatief te denken ook weer fit kunt worden. Etos speelt in op de wens van vrouwen om op een slimme manier fit te worden door de vrouw van handige tips te voorzien.

3 slimme tips om fit te worden:

  • Is je trein, tram of bus vertraagd? Sta er niet te lang bij stil: heen en weer lopen houd je warm en fit. IJsberen doen het niet voor niets!
  • Hoera, rotzooi! Ga alle rommel eens te lijf als stevige work-out. Hop hop hop, dat ruimt lekker op!
  • Pak voor mooie en gespierde benen eens je hoogste hakken uit de kast!

Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 800 Nederlandse vrouwen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

Lees ook: Mensen die zich gelukkig voelen in hun relatie sporten minder…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven