Vrouwen humor; de loedermoeder van nu

Het is alweer een week geleden dat ik me heerlijk liet trakteren op een etentje in Amsterdam bij Restaurant Carels, onder het genot van een wijntje. Met de loedermoeder beweging. Whut? Hoor ik je denken. Ja, met loedermoeders! Een stuk of negen vrouwen met stuk voor stuk een heerlijk gevoel voor humor. Vrouwen humor waarmee de dag een stukje gezelliger wordt 😉 .

vrouwen humor loedermoeder etentje
V.l.n.r. Pauline, Lisette, Melissa, Marieska, Sharon, Elisabeth, Bregje, Linda et moi!

Loedermoeder beweging met vrouwen humor

Niet dat je een loedermoeder moet zijn om dit soort vrouwen humor te hebben of leuk te vinden hoor, maar loedermoeders hebben deze humor in ieder geval zeker! En ik hou ervan. Een beetje de draak steken met jezelf, of met de situatie. Me like.

vrouwen humor

Een ander feitje is, dat vrouwen die anti – loedermoeder gevoelens hebben (waarschijnlijk door de negatieve associatie met het woord) deze humor over het algemeen missen 😉 . Want die zijn er genoeg, vrouwen die niet begrijpen wat de loedermoeder beweging probeert ‘aan te halen’. Die de humor erachter niet snappen. En die vergeten een en ander met een korreltje zout te nemen, maar er gelijk een dikke vette naaktslak op flikkeren.

Wat is een loedermoeder eigenlijk ?

Want wat is een loedermoeder nu eigenlijk? Een loedermoeder is niets meer of minder dan een moeder die stinkend haar best doet om zichzelf niet te vergeten in de hele dagelijkse gang van zaken. Want tjee wat kan je opgeslokt worden door de praktijk en ingehaald worden door de tijd. Vooral met kinderen.

Hoe vaak overkomt het jou niet dat je maar op het nippertje (of niet 😉 ) op tijd bent op het schoolplein? Met je haar nog in een coupe-slaap en je mascara op je ooglid in plaats van op je wimpers? Als je al tijd had om mascara te smeren natuurlijk. Of dat je erachter komt dat het lunchpakketje van je kind nog op het aanrecht staat? Juist. Ja. Been there, done that.

Is het loedermoeder woord nieuw? Nee. Discussie hierover hoeven we dus ook niet te voeren. Is het loedermoeder woord negatief? Ik vind van niet, het is mijn soort vrouwen humor denk ik. Het is ook maar waar je je druk om maakt. Het is maar een woord, een term die weergeeft dat het oké is om een steek te laten vallen. Of zou het van meer humor getuigen als je de moeders die voor het niet zo perfecte plaatje gaan de ‘niet-zo-perfecte-mamas-die-een-steekje-laten-vallen-zoals-ieder-ander-dat-doet’ moeders moeten noemen. Nee. Dus. Het is gewoon een verzamelterm die lekker scherp is om er even de aandacht op te vestigen. Vrouwen humor 😉 .

Het loedermoeder idee op de kaart

De über-loedermoeders die het loedermoeder idee meer op de kaart zetten hebben ‘alleen’ maar voor ogen om het zichzelf wat makkelijker te maken. En ze sporen andere vrouwen aan hetzelfde te doen. Ik zeg: AMEN. Vooral meedoen en loslaten. Heerlijk! Ik heb zelf geen aansporing meer nodig, ik ben niet voor niets door hen tot loedermoeder bestempelt 😉 , maar ik gun het iedereen om iets meer te genieten en ook eens voor jezelf te kiezen.

Eigenlijk is dat de grondlegger van MamsatWork, óók aan jezelf denken! Geen kampen, leven en laten leven, een beetje meer loslaten en een beetje meer genieten. Het is oké. Het is geen probleem als je wat meer tijd voor jezelf nodig hebt en je kinderen voor de tv zet. Het is geen punt als je huis niet op orde is of je de gymkleding van je kind onder uit de wasmand moet vissen voor de volgende gymles. Ben jij oké? Hebben je kinderen het naar hun zin? Laat je huis voor wat het is. Vergeet de perfecte plaatjes en geniet. Of zorg er op zijn minst voor dat je weer wat meer oké wordt! Dat je de teugels laat vieren en ook aan jezelf toekomt. (dit advies mag ik overigens nog wel wat meer opvolgen, ik ben ook nog lerende zie ik wel 😉 ).

Loslaten en de humor ervan in zien

Ik constateerde een paar weken geleden nog dat mijn Instagram account er nog nooit zo mooi heeft uitgezien als tijdens mijn persreis naar Portugal (zonder kinderen). Vol cocktails, blauwe zwembaden, lekker eten en prachtige hotelkamers. En wijn natuurlijk.vrouwen humorMaar ‘eigenlijk’ hoort een Instagram account er altijd gelikt uit te zien. Volgens de regels dan hè. Ja F*CK die regels! Als ik de perfecte plaatjes van anderen zien dan word ik er al bijna zenuwachtig van. Hoeveel tijd moet ik daar nu weer in steken? En waarom zo perfect ?

Het is zo krom! Aan de ene kant gillen we met zijn allen dat de modelletjes eens meer vet op hun botten moeten krijgen dan dat armzalige maatje 36, om vervolgens zelf alleen maar perfecte plaatjes te laten zien! No way! Daar doe ik niet aan mee.

Let it go, let it go

Hier gaat het zoals het gaat. Gepaard met gemopper, geruzie, geknuffel én gestruikel over alle zooi in huis, check ook mijn ongeschiktheid als poets waar ik eerder over schreef 😉 . En dat mag iedereen weten en zien. Who cares? Alsof ik die perfecte plaatsjes allemaal moet geloven. Denk jij dat je een betere moeder bent als je kind in een gestyled wit huis, met een witte bank en een witte vloer alleen maar mag … uhhh… ja wat mag zo’n kind dan eigenlijk nog?

vrouwen humor tekenen

Tekenen zonder iets eronder? Neuj! Stel dat ze op de tafel tekent, of nog erger 😉 . Heelyen binnen? Neuj! Stel dat er krassen komen op de vloer. Een boterham op de bank eten? Neuj! Stel je voor dat het kruimelt! Nou ik kan je vertellen… dat gebeurt hier allemaal. En nee, ik ben er niet altijd blij mee. Zeker niet als ik toevallig net 10 minuten daarvoor me in mijn maandelijkse momentje heb uitgeleefd en het er weer enigszins leefbaar uitziet. Maar hé, ik hoef in ieder geval geen perfecte plaatjes te laten zien 😉 . Oja en psstttt… ik doe ook niet zo moeilijk over foto’s van mijn kinderen. Niet dat dáár straks de discussie weer over gaat. Let it go.

Dat tekenen was toen, inmiddels hebben we hangjongeren in huis. Kunnen ze uren achtereen doen. Ik kan ervoor kiezen om maar te blijven mopperen. Maar ik kan ze ook lekker hun moment gunnen en even wat tijd voor mezelf pakken. Ik kies voor het laatste 😉 . ‘Boeien’ zouden zij zeggen! Waarom zouden wij dan zo moeilijk doen?

óf een zomaar standaard momentje in ons huishouden…

Nog een loedermoeder voorbeeld

Nog een voorbeeld van loedermoeder gedrag… gebeurt ‘as we speak’ .

Dochterlief komt thuis uit school met de vraag of ze bij een vriendinnetje mag eten. Pannenkoeken. Prima toch? Zoonlief begint te mopperen. Hij wil ook natuurlijk. Eigenlijk stond er spaghetti op het menu. Ik stel voor dat we een hapje buiten de deur gaan eten (altijd je kansen pakken denk ik dan). Hij moppert nog meer, want hij zit te gamen en wil natúúrlijk niet te lang wegblijven 😉 .

Oplossing: wij halen pannenkoeken voor hem die hij zelf kan klaarmaken in de magnetron en manlief en ik duiken het terras op voor een lekker hapje en drankje. Iedereen gelukkig! En voor je roept… ja hé als je oudere kinderen hebt dan kan dat… onze kids zijn 6 en 11, waarschijnlijk niet de leeftijd waarop de meesten dit doen. Maar voor ons werkt het!

vrouwen_humor_glas

Dus… ik ben er even weg van… later schrijf ik dit stuk af, met een paar glazen wijn achter mijn kiezen 😉 …

Loedermoeder momentjes herkenbaar voor je?

Afijn, er zijn gelukkig voldoende dames die deze vrouwen humor wel kunnen waarderen en ik hoop dat jij er een van bent! Zo ja, deel hier je loedermoeder momentje met een beetje van deze vrouwen humor en maak kans op dit fantastische prijzenpakket wat beschikbaar gesteld is door de über loedermoeders en hun sponsoren. Via social media delen mag natuurlijk ook altijd, want wie wil er nu niet zien dat het gras bij de buren he-le-maal niet zo groen is als het lijkt. Get a life and live it. Doe gewoon. Dan doet een ander dat misschien op een gegeven moment ook wel. Net als die modelletjes met maatje 36 😛 .

vrouwen humor loedermoeder pakket

Inhoud pakket:

Een fantastisch loedermoeder shirt, een superleuk sjaaltje, een leuk kinderboek, een boek met versjes van een moeder, snoep zonder meuk, een familyplanner en heerlijke bodybutter van de body shop en een kèkke wandplaat!

Voor het wijnglas heb ik een andere bestemming gevonden 😉 . De actie loopt tot 15 juli 2016.

 

25 gedachten over “Vrouwen humor; de loedermoeder van nu”

 1. Avatar foto
  Sofie Dekkers

  Haha, leuk schrijfsel!
  Ook ik ben een ‘ploetermoeder’ (zeggen we hier in België zo 🙂 ) en ik ben daar best trots op!
  Het leven is véél te kort om altijd alleen maar met perfectie bezig te zijn en daar word je toch niet gelukkig van!

 2. Mijn tweejarige weet inmiddels heel goed dat mijn favoriete zin is “ach, geeft niks, truus komt morgen (of overmorgen of die dag erna” en kan dat ook heerlijk zelf zeggen als hij er een bende van maakt
  Jup, ik kan niet meer zonder mijn schoonmaakster

 3. Hihi volgens mij ben ik ook wel een loedermoeder. wil je tv kijken schat terwijl ik even mijn nagels lak: tuurlijk. wil je ook lekker makkelijk eten vandaag net als mama, natuurlijk etc 😉

 4. Ik denk dat iedere moeder mij een loedermoeder zal vinden. Mijn huis is altijd rommelig. Altijd ligt er wel speelgoed op de vloer. Mijn wasmand puilt standaard uit en ik moet dikwijls er doorheen graven om net dat ene kledingstuk te vinden. Ik laat vaak genoeg het huishouden even voor wat het is omdat dochterlief met mij wil kwarten, kleuren of puzzelen. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik dat zelf ook stiekem leuker vind. Mijn kinderen spelen het liefste thuis, want ze kunnen iedere dag chippies of snoepjes krijgen. Uiteraard met mate en als er van het gewone eten ook goed wordt gegeten. Als mijn kinderen meerdere kindjes tegelijk naar huis willen nemen kan dat gerust. Zo heb ik soms 6 kinderen hier rond lopen waarvan 2 mijn eigen zijn. Soms gaan de kinderen ook wel iets later naar bed omdat moeder (ik) net even dat ene programma wil uitkijken. Ik ben niet zoals de doorsneemoeder en ik en mijn kinderen vinden dat wel prima. Zij zijn gelukkig met hun loedermoeder.

 5. Avatar foto
  Lisette Kleiweg

  De term was me niet bekend, maar ik ben er ook een…een loeder van een moeder 😉
  Vooral als ik graag een boek wil lezen, eten ? Pak maar waar je trek in hebt, nadat je een stuk fruit van de schaal op hebt(dat dan weer wel), opruimen moeten ze ook zelf, vinden ze leuk als ze ‘voor het echie’ mogen werken. Stofzuigen, afwassen en daarna dweilen want de vloer is toch al zeiknat……
  Is dit kinderarbeid? Of mijn me-time ?

 6. Ik heb dan wel een zoontje van 2 jaar oud maar toch ga ik vaak genoeg even heerlijk uit met mijn vriend en of vriendinnen. En dan gaat mijn zoontje vaak even naar de oppas maar ja moeders moet ook wel eens even kunnen bij tanken.

 7. Avatar foto
  Manon Toemen

  Zoon van 3,5 als ik bij mama ben en papa is werken mag ik wel s’middags lang tv kijken, dan kan mama even iets zelf doen. Bij papa mag dat niet want dan moet ik mee gaan spelen. Aldus onze zoon…..
  Lijkt me wel een gevalletje loedermoeder, de boel even de boel laten, liefst met dat glas wijn! 🙂

 8. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  Mijn zoon mocht laats iets in de supermarkt wat uitkiezen van snoep en koos voor Look o Look dropveters.
  Thuis heeft hij er 2 gekregen en toen hij op bed lag en ik zin had in iets lekkers nam ik er ook 1.
  Maar wat waren die lekker, ik was niet te stoppen en heb de hele zak leeg gegeten.
  De volgende dag een nieuwe gekocht en in de kast gezet.
  Toen hij later wat wilde snoepen , vroeg hij zich af hoe deze zak dicht kon zijn, hij had er toch al 2 van gesnoept.

  1. Anita, we hebben ontzettend gelachen om deze ware loedermoeder actie! Gefeliciteerd, jij bent als winnaar uit de bus gekomen. We hebben je een mailtje gestuurd!

 9. De perfecte moeder moet nog geboren worden denk ik. Zelf genoeg loedermoeder momentjes al gehad. Laatst nog vergeten brood te halen voor het ontbijt. Dus dan maar een paar koekjes als ontbijt.

 10. Jongste deed een dutje en dat was voor mij het moment om dat ook te doen…alleen werd ik iets te laat wakker en stonden er twee zieltjes van kinderen op een verlaten schoolplein te wachten, omdat mama zich verslapen had om 3 uur ’s middags.

 11. Hier nog een loedermoeder! Zoonlief was 5weken geleden jarig. De prachtige doos met minecraft lego die hij van opa en oma kreeg staat nog steeds ongeopend in de kast. Want mama heeft ‘geen tijd’ om te helpen bouwen.

 12. Zo vlak na het avondeten word ik een beetje een loedermoeder ?…
  De hele dag met mijn 4 dochters in de weer geweest en ineens ben ik het dan zat en weet niet hoe snel ik ze naar bed moet krijgen….
  Maar de twee oudsten kunnen zo heerlijk mijn rug masseren…
  Dus als ik dan even op mijn buik op de bank ga liggen en mijn 10 jarige begint spontaan mijn rug te masseren (om nog even iets langer op te kunnen blijven natuurlijk?) roep ik tegen de rest dat ze naar bed moeten.
  “Dat is niet eerlijk! Zij mag nog opblijven….” Hoor ik mijn oudste (12) jammeren…. En dan komt het loeder in me los……”Okee, vooruit, dan mag jij m’n voeten nog even doen….” ?….zij ook weer blij en ik word zo relaxed dat ik moet oppassen dat ik niet op de bank in slaap val….

 13. Ook ik ben een echte loedermoeder! Quality gaat boven Quantity zullen we maar zeggen. Ik werk veel en vaak maar wanneer ik thuis ben ga ik echt niet meteen aan het poetsen en boenen en heb ik ook niet altijd aandacht voor man en kinderen. Een goed boek en een lekker glas wijn, helpt me om minder gespannen te zijn.

 14. Mijn moeder zei altijd: je leeft samen met je kinderen en niet alleen maar voor je kinderen…… kijk zij was gewoon de trendsettende jaren 70 loedermoeder 😉 en ik heb haar advies uiteraard ter harte genomen, want moeders hebben altijd gelijk, toch?

 15. Hier meldt zich nog een Loedermoeder. Geen witgestyled huis, maar een tafel vol viltstift strepen, tafel maken we wel weer schoon met een billendoekje. Geen schone onderbroek, die ligt vast op de stapel schonen was naast de wasmachine. Ook al ben ik dietist, we eten echt niet elke dag verse groenten. Deze week naar maanden weer eens de kledingkasten uitgeruimd. Wat tja de shirtjes maat 86-92 begonnen mijn 3 jarige dochter nu echt wel te kort te worden. Maar ach het wordt zomer, dus driekwart mouwen en leggings kunnen eigenlijk best nog wel ;D
  Dank jullie wel voor jullie open en eerlijkheid. Ik denk dat het voor veel moeders heerlijk is om te horen dat het bij andere ook niet altijd perfect loopt en dat bij opvoeden liefde belangrijker is dan alle regeltjes <3

 16. Ik ben ook zo’n loeder! Deze week nog; het regende weer eens dat het goot. De jongste hing ziek op de bank. De oudste ging nog even een dion plaatje bij buurjongen brengen voordat het tijd was om naar school te gaan. Komen beiden weer terug met andere plaatjes… Ik kijk naar buiten, zuch….regen…..en ik moet dochterlief naar school gaan brengen. Toen stak het loeder in mij weer de kop op. Zeg dochterlief, ga je samen met buurjongen te voet naar school vandaag? Ja! Natuurlijk dat wilde ze wel, 6 jaar en de school is twee straten verder. Mama blij, hoeft vandaag niet door de regen en dochter blij, die mag vandaag alleen naar school

 17. Ik heb nog geen momentje gehad want mijn dochter is pas 5 maandjes maar ik ben me er zeker van dat ik nog een leven lang loedermoeder momentjes ga meemaken ?
  Maar dat hoort erbij toch?? ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven