Vrouwen in de politiek

Waar blijft de eerste vrouwelijke premier? Vrouwen in de politiek zijn sterk ondervertegenwoordigd. Tijdens het Politiek Café van 9 juni in Den Haag gaan Ruth Peetoom (voorzitter CDA) en Jet Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in gesprek over vrouwen in de Nederlandse politiek.

Woon je in de buurt? Ga er heen! De toegang is gratis voor vrouwen èn mannen 😉 .

vrouwen_in_de_politiek

Vrouwen in de politiek in Nederland

In de Eerste en Tweede Kamer en de regering is bijna veertig procent vrouw, in de Provinciale Staten een derde van alle Statenleden en in de gemeenteraden is maar een kwart van de raadsleden vrouw. Dat is niet veel.

Waarom zijn vrouwen zo sterk ondervertegenwoordigd in de lokale politiek? Waarom heeft Nederland nog geen vrouwelijke premier gehad? En waarom staan vrouwen vaak op de tweede plaats op verkiezingslijsten, maar worden ze vrijwel nooit fractieleider? Is dit een ‘gevalletje’ glazen plafond of hebben ‘wij vrouwen’ hier gewoon zelf de hand in? Kiezen wij liever voor veiligere beroepen?

vrouwen_in_de_politiek_jet1

vrouwen_in_de_politiek_ruthIn het politiek café worden samen met Ruth en Jet vergelijkingen gemaakt met andere landen en bespreken ze redenen waarom er in Nederland weinig plaats lijkt te zijn voor vrouwen in de politiek.

Ga jij? Laat ons weten hoe het was, wij zijn daar erg nieuwsgierig naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven