Vrouwen kunnen alles tegelijk. Bijna alles. Toch?

Vrouwen kunnen alles tegelijk. Toch? Of toch niet? Een hilarisch blog van Yvonne met de herkenbaarheid van alledag 😉 .

Vrouwen kunnen alles tegelijk

‘Mama, kun jij Netflix aanzetten?’ vraagt Kleine Man ongeduldig. ‘Ik kom eraan,’ roep ik vanuit de keuken. ‘Kom je nu?’

Ik ben bezig Meneertje Ongeduld.

Ik was mijn handen en haast me naar de televisie. Getergd druk ik op alle knoppen van de afstandsbediening. Dit duurt allemaal veel te lang. Ik zet de televisie wel aan. Daarna ren ik terug naar de keuken, waar het vlees in de pan ligt te wachten om gedraaid te worden.

Ik maak meteen de champignons schoon én schenk een wijntje in. Oh wacht, ik moet ook dat ene mailtje nog even beantwoorden. Oeps, mijn vlees gaat opeens erg hard zie ik, even het vuur zachter zetten. De volgende pan installeer ik op het fornuis voor de champignons. Ik zet de lasagne alvast in de oven, vinden de kids zo lekker. In de verte hoor ik de wasmachine piepen.

Ik ren de trap op met mijn telefoon in mijn handen en ik druk nog snel op verzenden. Kleine Man schreeuwt onderaan de trap: ‘Mama, mag ik pepernoten?’ ‘Neeeee!’ brul ik zo hard als ik kan. ‘We gaan zo eten.’

Ik hoor gejammer van beneden komen, maar ik ben druk met het overhevelen  van de was naar de droger. Hop, meteen de volgende was erin. De deurbel gaat. Aahhh, wie nou weer? Wehkamp. De twee nieuwe truien die ik heb besteld voor Kleine Man. ‘Ja hoor bedankt en tot ziens’.

Ik snel me naar de keuken om te kijken of mijn champignons niet aanbranden. Het valt mee, snel husselen.

vrouwen kunnen alles tegelijk

Eindelijk zitten we aan tafel

Zucht, we zitten. ‘Mama, ik vind die stukjes erin niet zo lekker.’ ‘Dat is dan jammer.’ Ik snijd mijn vlees in tweeën en kijk Husband aan. ‘Gaat het allemaal, schat?’

Ik zucht en leg even mijn mes naast mijn bord. ‘Ja hoor, het was even rennen. Maar alles onder controle.’ Alleen… heb ik geen honger meer. Met tegenzin neem ik een hap en ik schenk ik de glazen van de kids nog even vol. Ook giet ik nog wat wijn bij mezelf erbij. ‘Goed drinken,’ hoor ik mezelf mompelen. Vooral ik ja.

Hoezo… vrouwen kunnen alles tegelijk?

Na het eten brult Kleine Man dat hij ook een taak wil. En nee, niet zijn speelgoed opruimen maar wat anders. Puberdochter 14 geeft de hondjes eten, Puberzoon 16 doet de vuilnis, Dochter 18 maakt het aanrecht schoon, Kleine Man helpt haar en Husband verstuurt zijn ‘laatste mail’. Wij weten allemaal dat het echt niet de laatste is van vandaag. Ik ruim de vaatwasser in en tegelijkertijd bemoei ik me met de rest.

Lees ook: mannen kunnen niet multitasken

Weer een dag voorbij

Na het eten stop ik Kleine Man in bad en trek ik nog even een dweil over de slaapkamervloeren. Als hij zijn pyjama aan heeft, vraagt hij: ‘Mama, gaan we nog even knuffelen in mijn bed?’

Smelt.

‘Ga jij maar vast in je bedje liggen, mama pakt even haar telefoon beneden en komt dan bij je liggen.’ Enthousiast gaat Kleine Man alvast in zijn bed liggen en dender ik de trap af op zoek naar mijn telefoon.

‘Kan iemand mij even bellen, ik ben mijn telefoon kwijt.’

Ik spits mijn oren. In afwachting van het geluid van mijn ringtone, hoor ik geklop uit de wasmachine komen. Verstijfd blijf ik staan.

Het zal toch niet…

Mijn hartslag gaat als een speer omhoog en ik krijg het opeens heel erg warm. Met twee treden tegelijk ren ik de trap weer op en knal ik de deur van het washok open. Ik kniel voor de wasmachine met mijn neus bijna tegen het raampje en zie mijn telefoon ronddraaien in een bak vol water. Ik kan wel in janken uitbarsten.

Die doet het niet meer.

‘Mama, kom je nu?’ ‘Ik kom lieverd.’ Hij kan er niks aan doen. Hardlopers zijn doodlopers. Ik trek het washok achter me dicht, ga bij Kleine Man in bed liggen en trek het dekbed over mijn hoofd. Ik heb nu wél rust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top