11x waarom vrouwenvoetbal zoveel lijkt op kinderen opvoeden

Nooit geweten dat vrouwenvoetbal zoveel overeenkomsten vertoont met het opvoeden van kinderen, maar na gisteren weet ik het! Nu ben ik normaal niet zo’n voetbalfreak moet ik zeggen, maar als rasechte Hollander zat ik gisteren natuurlijk gewoon voor de buis mee te juigen. Zo chauvinistisch ben ik wel 😉 . Afijn, tijdens het kijken van dit vrouwenvoetbal viel me de ene na de andere vergelijking op. Dus aan alle dames van het vrouwenvoetbal elftal wil ik bij deze melden: jullie zijn uitermate geschikt voor het moederschap!

Waarom? Dat zal ik je vertellen!

vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal is net als kinderen opvoeden

1. Keihard werken

Je krijgt niets voor niets. Niet bij het vrouwenvoetbal en ook niet bij het opvoeden van kinderen. Je moet iedere keer een gevecht leveren om iets voor elkaar te krijgen!

2. Kleding goed doen

Niet alleen bij je kinderen ben je de hele dag bezig om de kleding weer ‘even’ recht te trekken. Nee, ook bij de vrouwen op het veld zie je dat ze tijdens de wedstrijd elkaars kleding goed doen! Bij Denemarken bukte een van de voetbalsters om iets met de schoen te regelen waarmee een stuk zij/rug bloot kwam te liggen. Een van haar medespeelsters trok dit weer netjes recht 😉 .

3. De ander voor de gek houden

Het blijft toch een beetje de ander voor de gek houden, in beide gevallen. Probeer ik mijn kind met een hapje te overtuigen in de vorm van … ’tjoeketjoeketjoek, daar komt de trein aan’, tijdens het vrouwenvoetbal kwam Miedema in de laatste helft links aan, om vervolgens met een schijnbeweging rechts om haar tegenstander heen te wippen en te scoren!

4. Scheidsrechters zijn vrouwen

Net als bij het opvoeden van je eigen kinderen staan ook bij het damesvoetbal de vrouwen langs de kant je te bekritiseren!

5. Oncharmante broeken

De jogging waarin ik me het liefst hijs als ik weer een dag flink aan het opvoeden ben komt ten minste op één punt overeen met de korte broeken die de dames aanhebben bij het vrouwenvoetbal; hij ziet er niet uit…

6. Geen verstand van

Deze geldt wellicht niet voor iedereen, maar wel voor mij 😉 . Ik heb én geen verstand van vrouwenvoetbal, én geen verstand van opvoeden!

7. Achteraf nabespreken

Nog zo’n herkenbaar punt. Het achteraf nabespreken. Na een zware dag thuis met de kinderen ben je geneigd om de hele strijd na te bespreken met je partner. Ongeveer zoals al die commentatoren doen na de wedstrijd.

8. Schor van het geschreeuw

Spitze was aan het eind van de wedstrijd niet meer te verstaan tijdens de nabeschouwing. Daar betrap ik mezelf ook wel eens op na een dagje kinderen opvoeden dat niet naar wens verliep.

9. Voetbalsters spugen op het veld

Oké, ik geef toe… ik spuug dan wel niet op het veld. Maar als er echt opgetreden moet worden in de opvoeding dan is het niet verkeerd om eens flink in je handen te spugen voordat je aan de slag gaat!

10. Lichtelijk verbaasd over het resultaat

Zoals ook de vrouwen na het winnen van het Europees Kampioenschap lichtelijk verbaasd (en euforisch) waren over het resultaat… zo voel ik me ook als ik -na een goede dag- naar mijn twee slapende monsters kijk.

11. Wijn

Daarna schenk ik mezelf graag in de avond een wijntje in als beloning. Of meerdere. Zullen de dames na het winnen van de finale ook wel gedaan hebben denk ik 😉 . En terecht!

Lees ook: 10x wat ik denk na twee weken vakantie en de kinderen thuis

Lees ook: het leven van een peuter gaat niet over rozen; 10x hun grootste ergernissen

 

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven