De vtwonen vloeren; een eigen collectie van dit merk

Waar je ‘vroeger’ vtwonen alleen kende van een magazine dat in de schappen van de boekwinkel lag of misschien wel van tv is vtwonen nu echt een volledig begrip geworden. Als je de website van dit woonmerk bekijkt dan zie je niet alleen inspirerende artikelen, maar ook geheel eigen collecties, zoals bijvoorbeeld de vtwonen vloeren collectie, waar wij een vloer van hebben uitgekozen!

vtwonen vloeren; waar een merk sterk in kan worden

Ik vind het persoonlijk bijzonder knap hoe dit merk zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Naast dat vtwonen natuurlijk een tof magazine is dat iedere interieurliefhebber maandelijks graag op de deurmat ontvangt zijn zij op veel meer vlakken enorm gegroeid. Hoe ze het allemaal doen? Geen idee! Maar ik ga er stiekem even vanuit dat ze heel veel samenwerken met andere partijen en specialisten waardoor ze ook hun eigen collecties hebben kunnen neerzetten. Want van woonblad jezelf ontpoppen tot een vloeren ‘leverancier’ ? Dat doe je niet zomaar natuurlijk.

Afijn, ik ben dus verliefd op de vtwonen vloeren en zoals ik de vorige keer al aangaf hebben we een nieuwe vloer gekozen uit de vtwonen collectie by ambiant. Een pvc vloer. Dat we een pvc vloer wilden, daar waren we inmiddels wel uit. Maar wat heb ik getwijfeld over welke pvc vloer het dan zou worden. Een visgraatvloer? Mega gaaf vind ik! Maar betonlook ben ik ook een groot fan van. Frank gaf de doorslag want die vind visgraat net wat te druk. Ik kan dus twijfelen wat ik wil, maar als ik ook een beetje rekening met mijn hubbie wil houden dan wordt de keuze vanzelf wat beperkter.

De vloeren uit deze collectie van vtwonen

Toch wil ik je graag even wat verschillende vloeren uit de vtwonen collectie laten zien. Niet iedereen heeft immers dezelfde smaak en ook de uitgangspunten voor de keuze van een vloer kunnen verschillen. Misschien kan ik je dus toch nog inspireren met dit artikel. Want die vtwonen vloeren zijn gewoon om van te smullen. Van pvc tot laminaat en van parket tot marmoleum, ze hebben het allemaal in hun vloeren collectie zitten.

vtwonen vloer laminaat whitewash
Bron: Whitewash laminaat vtwonen
vtwonen laminaat vloer
Bron: Laminaatvloer met lichte houtlook vtwonen
vtwonen pvc vloercollectie
Bron: pvc vloer van de vtwonen collectie Ambiant vloeren

Wil je liever geen laminaat of pvc vloer maar ben je op zoek naar een parket vloer? Dan kan je ook daar je keuze in maken bij vtwonen. Onderstaande vloeren zijn voorbeelden van parketvloeren vit hun collectie.

Bron: parketvloer vtwonen
Bron: Geoliede visgraat parket vtwonen
Bron: vtwonen XL parket vloeren

PVC vloeren van vtwonen

Zoals gezegd gaat onze voorkeur uit naar een pvc vloer en daar hebben we zo onze redenen voor. Het sterkste argument voor deze keuze komt voort uit onze gezins samenstelling met twee kinderen, een hond en drie poezen. Vooral de huisdiervarianten van onze gezins samenstelling geven de doorslag in de keuze van een vloer. Alhoewel onze puber en pré puber er ook wat van kunnen als het om smerig maken gaat.

Maar gemak dient de mens. Dus de keuzes die we maken bij het verbouwen van ons huis en de inrichting zijn niet alleen gebaseerd op wat we zelf erg mooi vinden, maar zijn ook gemaakt op praktische basis. En dat een pvc vloer praktisch is, dat is inmiddels wel bekend geloof ik zo. Maar zelfs dan is het nog lastig om een keuze te maken, blijkt wel uit de samples die we in huis hebben liggen. Mijn voorkeur ging namelijk in eerste instantie uit naar een licht grijze betonlook pvc vloer in tegelvariant. Een click pvc vloer omdat we die makkelijk zelf kunnen leggen en betonlook omdat Frank en ik dat beiden mooi vinden. De lichtgrijze variant waar we ons oog op hadden laten vallen is deze:

Super gaaf toch? Maar voordat we definitief besloten dat dit hem moest worden hebben we toch een andere keuze gemaakt, haha. Nu maar hopen dat we er geen spijt van krijgen! De reden dat we toch een andere grijze betonlook variant hebben gekozen heeft te maken met het ‘praktische’ waar ik het hierboven over had.

Een praktische vloer in huis; ideaal met huisdieren

Ik zal je even uitleggen hoe we toch tot een andere vloer uit de vtwonen vloeren collectie zijn gekomen:

Ik heb de diverse samples die ik had een paar weken in huis laten liggen. Op de vloer. De ene keer had ik de samples naast elkaar in de woonkamer liggen en dan weer in de keuken en in het kantoor. Gewoon, om in alle ruimtes een gevoel te krijgen bij wat de vloer met je doet. De voorkeur ging uit naar een zo licht mogelijke vloer omdat ik nu eenmaal van veel licht in huis hou. Maar terwijl die samples zo op de grond lagen deden onze huisdieren gewoon hun ding. Iets in de trant van … lekker naar buiten en met smerige poten weer naar binnen.

Nu heb ik bij de hond zijn smerige poten redelijk onder controle. Na onze ochtendwandeling maak ik altijd zijn poten schoon, want anders is de vloer in het hele huis na vijf minuten helemaal smerig. Bij de poezen heb ik uiteraard niets in de hand, die doen wat ze doen. En eerlijk is eerlijk… ook de poten van de hond zijn -nadat ik ze schoongemaakt heb- nooit brandschoon.

Na een paar weken was wel duidelijk dat de lichtgrijze betonlook vloer van hierboven nogal wat vlekken had. Die vlekken on ik er wel afpoetsen, maar op de vt wonen vloeren hieronder was veel minder te zien. En toen kwam dat praktische gevoel weer naar boven. Beide vloeren worden even vies, en zijn even makkelijk weer schoon te maken. Maar de vloer hieronder laat veel minder viezigheid zien. Nu vind jij dat misschien heel smerig 😉 , maar ik ben er wel blij mee. Want iedere dag poetsen doe ik toch niet, wat voor vloer ik ook heb. En dan gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een vloer waarop je minder ziet.

Zoals je ziet heeft deze variant van de vtwonen pvc click vloeren een klein spikkeltje in de vloer. Hierdoor vallen vlekken veel minder op, maar de overall uitstraling is wel betonlook. Wij hebben overigens een iets lichtere variant van bovenstaande vloer gekozen zodat het hele oppervlak niet te donker wordt. Het zijn nogal wat m² namelijk.

Wat zijn voor jou de uitgangspunten voor een vloer? Staat praktisch met stip op nummer één, of ga je juist eerst voor de look?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven