Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Als alles zo mooi groeit en bloeit in de lente, komt bij mij de inspiratie vanzelf. Mijn hoofd zit binnen een mum van tijd helemaal vol met ideeen en mooie ingevingen. Ik hoef maar op de fiets de kinderen naar school te brengen of een boswandeling te maken, en er komt als vanzelf van alles in me op. Heerlijk is dat! Het zal vast en zeker ook  met de lente te maken hebben die symbool staat voor groei en bloei, energie en inspiratie. Maar sowieso haal ik veel inspiratie uit de natuur.

Inspiratiemomenten …

Ongeveer een week geleden liep ik in het bos op een landgoed, samen met mijn beste vriendin. De zon scheen, de vogels floten hun lied en we zagen reigers hoog boven op hun nesten zitten. De rodondendron bloemen waren zelfs op sommige plekken al uit en de narcissen bloeiden alsof hun leven er van af hingen. Prachtig! En dat doet veel met mij! Maar ook met mijn vriendin, die op dat moment echt in de put zat door allerlei sores op haar werk en haar gezondheid waarmee ze aan het kwakkelen was. Door het wandelen en door de stilte van de natuur om ons heen, kwam ze niet alleen tot rust maar ook voelde ze weer nieuwe energie door zich stromen. En werd ze geinspireerd om assertiever te zijn op haar werk, meer haar eigen weg te gaan bewandelen en zich niet zo gek te laten maken door haar baas. Wat een goed gesprek in de natuur al niet kan doen. Op dat moment begreep ze ook waarom ik mijn inspiratie uit de natuur haal. Er zijn zoveel symbolen en metaforen die staan voor hoe jij je op dat moment voelt of voor in welke situatie jij nu zit.

Maar … waar haal jij je inspiratie vandaan?

Het is natuurlijk prachtig dat mijn vriendin dit inspiratiemoment in de natuur had. Die heb ik zelf nl. ook heel vaak. Maar … hoe staat het bij jou? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Dat is voor iedereen zo verschillend. Toch is het fijn om te weten, want dan kun je vaker dat soort momenten opzoeken en weer geinspireerd worden om bijvoorbeeld iets af te maken, een moeilijke beslissing te nemen, iets nieuws te beginnen of een lastig gesprek aan te gaan. Ik ben benieuwd naar jouw inspiratiemomenten!

4 gedachten over “Waar haal jij je inspiratie vandaan?”

  1. Hoi Mariska, wat een heerlijke en ontspannen manier om inspiratie op te doen. Nu ik dit van jou lees en bij mezelf nadenk, voeg ik het ook aan mijn lijstje van inspiratiebronnen toe! 🙂

  2. Heel gek, maar het eerste wat in mij opkomt zijn de momenten dat ik met vrienden en vriendinnen bij elkaar ben. Soms voor verjaardagen of andere feestjes, soms ook gewoon voor een gezellig avondje film kijken. Als we elkaar dan spreken over dagelijkse dingen, ons werk, thuis, relaties, dan brengt mij dat vaak op nieuwe ideeën. We vertellen én vragen dingen aan elkaar en dan is dan soms bijna een soort brainstormsessie voor me, haha!

  3. Hallo Tonny, ja ook verdriet en boosheid kunnen een goede voedingsbodem tot inspiratie vormen. Dat is weer een hele andere kant van inspiratie. Mooi dat je dat zo beschrijft.
    En wat betreft die nieuwsbrief: is het geen idee om inspiratie(bronnen) als onderwerp te gebruiken. Wie weet krijg je daar zelf nog inspiratie van 🙂

  4. Mijn inspiratie vind ik in veel dingen maar het valt me op dat verdriet en boosheid altijd een goede voedingsbodem vormen. Boosheid over onrecht en oneerlijkheid. Boosheid over onnodige verspilling, vandalisme en kwetsende opmerkingen. Die inspiratiebron is vaak de springplank om beter naar mijn eigen gedrag te kijken, beter te relativeren en heel vaak: een stuk erover te schrijven. mijn beroep als journaliste is daarbij een geschenk.
    Ik mis alleen op dit moment de inspiratie voor een nieuwsbrief die er vandaag uit moet en dat is wel jammer … 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven