Waarom doen vrouwen zo moeilijk? Of is het alleen maar onbegrip?

Haha, er wordt nog echt op gezocht ook. Waarom doen vrouwen zo moeilijk? Google geeft aan dat er maandelijks naar een antwoord op deze vraag gezocht wordt. En toevallig schreef Yvonne hier een blog over.

waarom doen vrouwen zo moeilijk

Waarom doen vrouwen zo moeilijk?

Zijn ‘wij’ vrouwen echt zo moeilijk? Het is Valentijnsdag. Ik bel Husband en stel voor om samen mosselen te eten – die ik dan lekker zelf klaarmaak. Stelt niks voor maar altijd goed. Mosselen schoonmaken en in de pan doen, groenten en wijn erbij gieten en hoppa op het vuur. Nog even de tafel leuk aankleden en de kaarsjes aansteken. Zo. De romantiek kan beginnen. Met een zwaai gaat de deur open en komt Husband een beetje gehaast de keuken binnen lopen. Hij heeft bloemen meegenomen en is erg vroeg voor zijn doen. Ik glimlach en zeg: ‘Bloemen? Die heb je zeker even snel bij de Albert Heijn gehaald?’

Husband kijkt met een beteuterd gezicht naar zijn bosje bloemen, legt het weg op het aanrecht en loopt de woonkamer in. Oeps. Wat een sukkel ben ik. Zo bedoelde ik het natuurlijk hélemaal niet. Maar waarom zeg ik dit dan?

Ik loop naar Husband toe en pak en hem bij zijn arm vast. Met tegenzin draait hij zich om. Ik kijk hem schuldig aan: ‘Sorry…’

Ik realiseer me dat het ook niet snel goed is.

Mannen en vrouwen verschillen nogal van elkaar

Vrouwen, je weet nooit wat ze willen – zeggen ze vaak. We weten allemaal dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Dat is geen nieuws. Mannen zijn vaker op zichzelf gericht, terwijl vrouwen zich willen focussen op anderen: de kinderen, hun relatie, sociale contacten.

Een vriendin van me belde deze week en klaagde dat haar man te veel van huis is. Hij gaat een avond in de week naar tennis, heeft de volgende avond een zakelijke bijeenkomst met diner en elke vrijdag is het biljartavond met zijn vrienden (wanneer zie ik ze anders?) en nu heeft hij óók nog een saunabezoek ingepland – lekker even rustig in zijn uppie.

Mijn vriendin stond op ontploffen. Ik kon haar geen ongelijk geven en de vraag waarom doen vrouwen zo moeilijk komt dan ook niet in me op. Daarnaast meet ik het vaak ook aan mijn eigen situatie. Husband is veel aan het werk en als hij thuiskomt, is dat niet om de aardappels te schillen. Vrouwen offeren zich vaak te veel op voor hun gezin en dan komt er een moment van onvrede… Soms wordt het me dan allemaal teveel en verlang ik eigenlijk maar naar één ding: begrip!

Helaas breng ik dat vaak op een ongelukkige manier.

Lees ook: mannen en huishouden, de rolverdeling

Mannen gaan vaak makkelijker van huis dan vrouwen

Mannen verlaten het schip makkelijker. Ze hebben er minder moeite mee de boel de boel te laten. Twee weken op zakenreis? Hij heeft zijn koffer al gepakt. Als ik drie nachten van huis ben, denk ik al dat ik een slechte moeder ben. Bovendien moet ik eerst alles regelen voordat ik kan vertrekken. Alleen daarvoor heb ik al twee weken nodig!

Tja, misschien moeten we onze mannen instrueren op een eenvoudig en niet mis te verstane manier. Geen bloemen? Geen seks. (Ho wacht, dan doe ik mezelf ook te kort 😉 )
Je begrijpt dat dit natuurlijk gekkigheid is. Ik mag niet generaliseren, er zijn ook mannen die heel attent zijn en blijven. Kijk naar mijn Husband en zijn bosje Albert-bloemen.

Over het algemeen leggen mannen zich sneller bij een situatie neer.

  • Zij wil praten, hij wil voetbal kijken.
  • Zij wil romantisch dineren, hij wil met zijn maten de kroeg in.
  • Zij wil voorspel, hij wil meteen porno.
  • Zij wil op zaterdagavond samen met de kinderen en hém naar de televisie kijken, hij wil bier drinken (het liefst zonder haar).
  • Zij wil iedere dag complimentjes over haar uiterlijk, hij heeft daar geen oog voor.
  • Zij wil vlak voor haar menstruatie getroost worden, hij wil wegvluchten.
  • Zij wil altijd haar gelijk halen, hij legt zich erbij neer. En dan… is het ook weer niet goed.

Lees ook: je relatie verbeteren door wat extra aandacht

Het begin van de relatie en daarna

De eerste weken van een relatie is een man meestal enorm attent. Hij doet zijn best want er valt nog wat te jagen. Maar zodra die wittebroodsweken voorbij zijn is er voor hem vaak maar één optie: accepteren dat hij nooit zal weten wat zijn vrouw wil, tenzij ze hem dit influistert.

Terwijl wij vrouwen altijd alles willen perfectioneren en de controle willen bewaken, denkt een man simpeler. Heb ik mijn telefoon en geld? Dan komt het vast wel goed. Is mijn vrouw thuis? Die regelt het allemaal wel.

Waarom doen vrouwen zo moeilijk? Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Wat is daar nou moeilijk aan?

-x-

Ievy

2 gedachten over “Waarom doen vrouwen zo moeilijk? Of is het alleen maar onbegrip?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven