Een eigen blog: jouw ervaring en expertise als steun in de rug voor anderen

Ieder heeft zijn eigen expertise, passie of hobby. Wat is er nou leuker dan hierover te schrijven en het vervolgens te delen met andere vrouwen? Jij kan leuke content schrijven, reactie’s ontvangen en tegelijkertijd inspireer je anderen met jouw ervaringen over jouw expertise. Maar waarover ga je bloggen?

waarover bloggen, tips en onderwerpen voor startende bloggers

Waarover kan je bloggen als je een eigen blog begint?

Over welke onderwerpen zou je nou kunnen schrijven en hoe kun je het beste een blog maken? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van onderwerpen om je eigen blog over te starten. We wensen je alvast veel succes en vooral ook veel plezier met het bloggen!

Blog over je werk

Ben je kapper, schoonheidsspecialist, werk je in de zorg, of heb je ander werk waarmee je andere vrouwen kunt inspireren? Start dan een blog en schrijf over tips & tricks, nieuwe ontdekkingen of gewoon over wat je iedere dag meemaakt in je werk.

Er zijn genoeg lezers die het heel interessant vinden om de ‘avonturen’ van anderen te volgen. En dus ook over jou en je werk. Zie het als een soort real life soap waarover je kan bloggen. Leuk toch?

Werk je als kapper? Voorbeelden en tips om over te bloggen

Neem bijvoorbeeld een kapster, die iedere dag weer meerdere nieuwe klanten in haar stoel krijgt. Je kan het over de klanten en hun specifieke wensen voor een bepaald kapsel hebben. Maar natuurlijk is het nóg leuker om de mooiste creaties te laten zien en mensen inspiratie te geven om hun haar ook op deze manier te (laten) knippen.

Zeker als je zzp’er bent kan je als ondernemer goed over dit soort onderwerpen bloggen.

Naast het bekijken van mooie beelden zijn tips ook leuk om te lezen. Bijvoorbeeld ‘hoe verzorg je je haar?’, of ‘hoe krijg je nou die mooie krullen in je haren?’.

Behalve de haren zelf zijn ook de producten die je gebruikt wellicht interessant voor je lezers. Welke shampoo, gel of haarlak kunnen je volgers nou het beste gebruiken? Misschien kun je, mits er interesse in dergelijke onderwerpen is (tip: check de bezoekcijfers van je blog!), zelfs een leuke shop aan je blog toevoegen en nog iets verdienen met je blog ook.

Jij kan als kapster zelf het beste bedenken waarover je goed kan bloggen.

Visagiste

Ben jij een kei in visagie? Begin dan je eigen blog en geef je lezers wekelijks tips en tricks over beauty. Het mooie is dat je met een beetje know-how nog best aardig kunt verdienen aan je blog. Bijvoorbeeld via een affiliate-programma waarmee je de producten die je in je werk gebruikt, kan verkopen.

Met behulp van foto’s en video’s kun je je blog nog mooier maken en mooie voorbeelden van je make-up creaties laten zien.

Waarover kan je bloggen als verpleegster?

Misschien niet het eerste beroep waar je aan denkt als je het over bloggen hebt, maar de dingen die verpleegkundigen mee maken, kunnen zeer zeker blog-waardig zijn!

Naast leuke verhalen over dingen die je meemaakt, kun je ervaringen delen, zorgoplossingen bieden of tips geven aan jonge verpleegkundigen die net komen kijken en de kneepjes van het vak nog moeten (en hopelijk willen) leren.

Houd een blog bij over je hobby

Behalve over je werk kan je natuurlijk ook over je hobby een blog bijhouden. Vind je het leuk om te tuinieren, ben je gek op bloemen en planten, of ben je een meesterbakster die niet zou misstaan bij ‘heel Holland bakt’? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan erover schrijven.

Schrijf over je passie voor bloemen en planten

Ben je gek van bloemen en maak je de mooiste (pluk)boeketten of weet je precies hoe je kamerplanten het beste kan verzorgen? Superleuke onderwerpen om over te schrijven, en er is zeker interesse voor!

Blog over bakken

Misschien ben jij wel die meesterbakker die elke week de lekkerste koekjes en taarten voor de familie bakt. Deel dit dan met anderen. Maak foto’s, deel je recepten, en vertel ook over de reacties van mensen die jouw baksels geproefd hebben.

Veel mensen vinden het leuk om te bakken, maar weten niet goed hoe ze moeten beginnen of kennen geen lekkere recepten. Als liefhebber kan jij ze hierbij helpen en ze op het juiste spoor zetten met hun hobby.

Als je hebt bepaald waarover je wilt gaan bloggen en het is een hobby van je, dan spat de passie er waarschijnlijk vanaf. Voeg mooie foto’s aan je artikel toe, en je zult zien dat het water je lezers als het ware de mond in loopt.

Waarover bloggen? Over tuinieren!

Als je elke dag in de tuin te vinden bent, jouw grasje er keurig bij ligt en je bloemen en planten altijd fantastisch in bloei staan, dan is dat natuurlijk leuk om te delen. Daar komt nog eens bij dat blogs over tuinen altijd goed gelezen worden.

Geef tips en tricks over hoe je een tuin het beste bijhoudt en welke middelen jij hiervoor gebruikt. Veel vrouwen (en mannen) zullen met regelmaat Googelen naar manieren hoe ze hun tuin het beste kunnen bijhouden. Welke mest is goed voor het gazon en hoe (en wanneer) kan ik mijn planten of bomen het beste snoeien.

Als jij hier de echte kenner in bent, help ze dan met jouw advies in de vorm van blogposts.

Schrijf over je manier van leven

Als laatste onderwerp kijken we naar de manier van leven. Dit kan breed ingestoken worden, van lekker en gezond eten tot veel bewegen of met mindfulness bezig zijn. Het maakt niet uit hoe je leeft, maar als jij blij wordt van jouw manier van leven, waarom zou je dit dan niet met anderen delen?

Blog over voeding

Ben jij die vriendin die anderen altijd wijst op lekkere recepten of gezonde alternatieven als hapjes of drankjes? Schrijf deze tips dan op en deel ze via een leuke blog. Zo kunnen ook andere mensen dan alleen  je vriendinnen gebruik maken van jouw tips.

Misschien kun je mensen blij maken met lekkere recepten, bijvoorbeeld voor een gezonde shake of andere leuke creaties met eten die niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond zijn. Zo blog ik zelf ook graag over mijn slowcooker recepten en daar krijg ik altijd zoveel leuke reacties op.

Mindfulness of yoga?

Inspireer anderen om zich te verdiepen in yoga of mindfulness en het positieve effect dat deze activiteiten op de kwaliteit van ons leven kan hebben. Voor veel mensen is dit nog een vrij onbekend terrein. Als jij er meer van weet en ervaringen kunt delen, dan weet je waarover je kan bloggen. Jouw inzichten zijn zeker de moeite waard om te delen met anderen.

We hopen je met bovenstaande tips leuke inspiratie te hebben gegeven waarover je kan bloggen. Kies de niche waarin jij je het meest thuis voelt en begin lekker te schrijven. Oh, en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven