Wakker blijven tot Sint er is?

Vraag van een moeder

Mijn dochter is vijf jaar en wil wakker blijven totdat Sint haar schoen gevuld heeft! Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

sinterklaasEmmeliek’s antwoord:

Laat Sint om 18.30 uur aanbellen, net als op zijn verjaardag: de verrassing is er niet minder om en je kind slaapt rustig in. Kortom er is geen wet, die zegt dat kinderen tot de ochtend moeten wachten op hun verrassing van Sint. Vraagt je kind zich af hoe de klimpiet binnen kan komen als de ramen en deuren potdicht zitten, hang dan een touwtje in de brievenbus van de voordeur of bij een wc-raam. Piet vindt dan vast de weg en laat het pakje aan het touw naar binnen glijden.

Het beste houvast is je herinnering aan je eigen Sinterklaas vroeger. Eenvoudige antwoorden, die je ouders toen hadden, stelden je als kind gerust. Het fijne was, dat iedereen van de juf tot buurvrouw unaniem dezelfde overtuigende antwoorden gaf, dus geloofde je ook wat zij zeiden. Nu twijfelen we vaker over wat we kunnen antwoorden en hebben soms moeite met het bewust misleiden. En bij twijfel blijft een kleuter juist hardnekkige waarom-vragen stellen. Pak er daarom een folder of een prentenboek bij en vertel gewoon wat meer over wat Sint en Piet doen. Dat is waar je kind om vraagt.

Een absolute aanrader is het prentenboek Sinterklaas van Charlotte Dematons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here