Waarom dit waldorfsalade recept mij zo aan hardlopen doet denken

Geef me een stip op de horizon en ik zet de sprint in. Want zo ben ik. Helaas gebeurt het me vaker dan eens dat ik halverwege met de tong op de schoenen moet afhaken. Uitgeput en teleurgesteld wuif ik dan mijn mooie doel vaarwel. Ik wilde té graag en deed té hard mijn best, waardoor ik het niet redde. Herkenbaar? Lees dan snel verder! Dan leg ik direct uit wat de link is met dit supersnelle waldorfsalade recept 😉 .

Hard lopen

Een jaar of wat geleden startte ineens “iedereen” met hardlopen. Onder begeleiding van Evy, Renate of de plaatselijke atletiekvereniging rende mijn hele omgeving van me weg. Spreekwoordelijk gelukkig. Ik wilde mee, dus ik haalde een paar oude sportschoenen onder uit de kast en ging fanatiek aan de gang. Het leek me een heerlijk gevoel om te kunnen rennen en als sport ideaal te combineren met een gezin bovendien. Helaas bleek ik iets te fanatiek en belandde ik al snel met een blessure op de bank.

Beter eten

Zo ging het eigenlijk ook met “beter eten”. Ik besloot op een dag dat ik mijn voedingspatroon wilde veranderen en startte direct een studie en een foodblog. Een ander schrapt eerst alleen suiker uit het menu, maar nee, ik wilde the full package en gooide alles om zodat ik deze droom kon najagen. Behalve suiker werden ook andere bewerkte voedingsmiddelen geschrapt, ging ik meer groente en minder vlees eten en beperkte ik het eten van brood.

Broodloze lunches

Ik vind brood zeker niet de vijand. Sterker nog: ik ben GEK op brood. Maar ik zie ook in dat wij Nederlanders met twee broodmaaltijden per dag, een koekje bij de koffie en een bord vol pasta als avondeten wellicht een beetje weinig variatie hebben. Tegenwoordig probeer ik dus enkele dagen per week het gebruik van granen te vermijden. Maar wat eet je dan wel?

Een broodloze lunch kan bestaan uit een restje van de avond ervoor (scheelt weer koken), maar ook uit soep of salade. We bakken regelmatig een omelet of een hartige muffin voor tussen de middag. Lekker hoor! En dit waldorfsalade recept voldoet ook prima als lunch!

De overeenkomst tussen waldorfsalade en sprinten

Om een lang verhaal kort te maken. Ik wil soms te graag, doe te hard mijn best en mis daardoor mijn doel. Behalve met dit recept voor supersnelle waldorfsalade. Hierbij gooide ik wat ingrediënten in een schaaltje en voila, er ontstond een geweldige broodloze lunch. Mijn buik gevuld met een gezonde hap en dat met een bereidingstijd die bijna korter is dan het smeren van een boterham. Voor alle mede-sprinters en andere hardlopers een heuse aanrader als lunch of bijgerecht!

waldorfsalade recept

Supersnelle waldorfsalade recept

Lunchgerecht voor 1 persoon. Bereidingstijd is vijf minuten, dat moet lukken toch?

Wat heb je nodig?

  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram kipfilet (vleeswaren)
  • 1 handje walnoten
  • 1 appel
  • 1 eetlepel mayonaise (of yoghurt)

Hoe maak je dit waldorfsalade recept ?

Was de bleekselderij en de appel. Snij het in gelijke delen. Snijd de kipfilet in stukjes. Doe bleekselderij, appel en kipfilet in een kom en roer de mayonaise erdoor. Maak het af met wat walnoten; Eet smakelijk!

Ren jij jezelf ook wel eens voorbij?

Tip: Op zoek naar meer inspiratie? Check het kookboek Puur Genieten van Pascale Naessens eens. Zij staat voor gezond koken, bijzonder lekker én weinig werk in de keuken. Als ik kijk naar de positieve reviews dan klopt dat als een bus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven