Wanddecoratie voor buiten onder onze overkapping

Het is nu nog geen weer om buiten te zitten, maar voor we het weten gaan we weer lekker het voorjaar en de zomer tegemoet. En dan kunnen wij verder met onze overkapping die we vorig jaar gezet hebben! De overkapping zelf heeft eigenlijk nog een plafond nodig en de muur van de loods erachter moet nog wit geschilderd worden. Maar daarna kan ik ‘los’ met de wanddecoratie buiten op de muur onder de overkapping om er een gezellig geheel van te maken.

Wanddecoratie buiten; hoe maak je er een mooi geheel van?

Ik ben al een aantal maanden aan het ‘sparen’. Iedere keer als ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het buiten onder de overkapping mooi gaat hangen dan schaf ik die wanddecoratie alvast aan. Mijn idee erachter was dat ik dan tegen de tijd dat het mooi weer wordt voldoende verzameld heb om op te hangen. Op zich een goed idee vind ik zelf, alleen de uitvoering laat toch wat te wensen over.

Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet precies, maar het lijkt erop dat mijn smaak in de afgelopen maanden weer enigszins aan het veranderen is. Zat ik eerst op de wit, zwart en hout tinten voor buiten, nu heb ik ook weer wat met pasteltinten erbij. En nu blijkt dat het best wel lastig kan zijn om een mooi geheel te maken van de wanddecoratie buiten. Zeker gezien de kleurverschillen die ik op het moment heb liggen. Maar, met een verfkwastje kan ik natuurlijk veel kanten op, dus daar ben ik niet zo bang voor.

Ik heb besloten om uit te gaan van de muurcirkel met het pampasgras die ik bij Seemly heb laten printen. De rest ga ik daar vanaf nu op afstemmen. Zwarte woonaccessoires vallen hier dan denk ik af, want dat combineert wat minder mooi. De muurcirkel rechtsboven (die met wit en ‘oranjebruin’), die ga ik verven. Ik denk dat ik van het oranje bruin een zacht beige tint ga maken. Iemand nog suggesties voor een specieke kleur? En dan vind ik de ronde rotancirkel linksboven ook nog wel mooi passen misschien. Verder ga ik nog een cirkel op de muur schilderen met een tint die ook in mijn dibond muurcirkel voor buiten terugkomt. Zo kan ik vanzelf de cirkels wat meer bij elkaar halen.

Bron: Pinterest Mustliving
Bron: Pinterest Keiramason

Verschillende vormen combineren en variëren in wanddecoratie buiten, of niet?

Om het geheel ook wat speels te houden wil ik dan nog graag verschillende vormen gaan combineren. Ik zou er bijvoorbeeld een mooi rechthoekig houten wandpaneel bij kunnen plaatsen, of kunnen variëren door er houten decoratie aan toe te voegen zoals bijvoorbeeld deze bananen bladeren, mangoblad of palmblad. Of een mooie pot met pampasgras of bamboestokken, ook leuk!

En misschien nog wel wat zelf maken zoals onderstaande plankjes of de macramé hanger. Je ziet ze meestal binnen hangen, maar buiten kan natuurlijk ook prima! Op deze manier creëer ik vanzelf een beach achtig gevoel onder de overkapping en daar wil ik graag een beetje naartoe.

Bron: Pinterest Palletselbermachendeko
Bron: Pinterest Alicequinn.miloyu

Verder gaat onze hertenschedel nog naar buiten (die hangt nu in de hal) en wil ik er nog een leuke spiegel bij plaatsen.

Alleen maar ronde vormen buiten

Toch kan het ook heel tof zijn om alleen maar ronde vormen te combineren trouwens. In het geval je alleen ronde muurcirkels wilt gebruiken s het wel verstandig om de stijl van de ronde vormen of muurcirkels bij elkaar te laten passen zoals je hieronder ziet.

Bron: Pinterest van Irene: instagramaccount @ireneburg7
Bron: Pinterest homedeco

Dibond muurcirkels voor buiten als wanddecoratie

Ik heb overigens de muurcirkel voor buiten bedacht terwijl ik niet eens zeker weet of dit wel kan. Normaal gesproken kunnen dibond muurcirkels meestal wel buiten hangen, of in een tuinkamer of onder een veranda. Maar voor de zekerheid vraag ik het nog maar even na.

wanndecoratie buiten

Muurcirkels voor binnen als wanddecoratie

Mocht het nu toch niet lukken dan kan ik er ongetwijfeld binnen ook nog wel een tof plekje voor bedenken 😉 . Ze hebben bij Seemly overigens nog veel meer toffe muurcirkels als muurdecoratie. En hoe tof is het om te zien dat je totaal verschillende sferen kan creëren met deze wanddecoratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven