De nieuwste trend in wanddecoratie voor je woonkamer, Wallfelt!

Iedereen weet inmiddels dat Pinterest een fantastisch medium is om leuke ideeën op te doen als het gaat om je interieur. Maar ook Instagram kan ik daar tegenwoordig voor gebruiken. Want met wat rondsnuffelen op Insta stuitte ik op een fantastisch product; vilten wanddecoratie voor in onze woonkamer. Ik was dan ook op slag verliefd toen ik de wandbekleding van Wallfelt zag. Ik laat je graag zien hoe ik deze wandpanelen gebruik om in onze woonkamer een stukje rustgevende kunst toe te voegen die óók nog eens goed is voor de akoestiek.

Wallfelt wanddecoratie van vilt in onze woonkamer

Allereerst moet ik even gezegd hebben dat wij deze wandbekleding nu in de woonkamer hebben toegepast, maar je kan de wanddecoratie uiteraard in je hele huis gebruiken. In de hal zou bij ons ook mooi staan, maar ook in de chillruimte zou ik hier nog best wel een plekje voor vrij willen maken. De enige vereiste is dat je een stukje muur beschikbaar hebt waar je een paar van de wandpanelen van Wallfelt op kwijt kan.

Hoe meer vilten wandpanelen je kwijt kan, hoe leuker je kan variëren met de kleuren van deze wanddecoratie. Of juist bijna niet variëren, dat lijkt me ook tof! Ik zal je even uitleggen wat ik bedoel.

Welke kleuren wanddecoratie kies je?

Wallfelt heeft diverse kleuren in haar assortiment zitten. Van wit, zwart en grijstinten tot aan prachtige bruintinten en hele felle kleuren zoals blauw, geel, groen en rood. Ik heb zelf gekozen voor een mix van wit, lichtgrijs en cappuccino bruin. Maar ik heb best lang zitten twijfelen. Wat me bijvoorbeeld ook heel gaaf lijkt is een hele wand met zwarte wanddecoratie in de woonkamer of hal en dan één of twee felrode exemplaren ertussen. Die knalrode springt er dan enorm uit, super tof.

Tja, keuzes maken is soms lastig, maar ik ben in eerste instantie maar uitgegaan van kleuren die prachtig matchen met onze woonkamer en keuken. Als basis hebben we witte muren, maar verder werk ik ook veel met betonkleuren, zwart en natureltinten zoals eikenhout. Voor de wanddecoratie in de woonkamer ben ik in dan ook uitgegaan van de plek waar ze moeten komen. Daar staat een eikenhouten bankje (erfstuk van mijn ouders). De natureltint dus. Aan de tegenovergestelde zijde staat onze zwarte piano. Ik wilde de muur met de wanddecoratie dan ook niet te donker in dit geval. Omdat het eikenhouten bankje al de naturelkleur bevat ben ik bij de wanddecoratie uitgegaan van een passende cappuccino tint. Zo ben ik wel in stijl gebleven, maar met een kleine variatie erin.

wanddecoratie in woonkamer

De uitstraling van deze vilten wanddecoratie in de woonkamer

Wat ik zelf zo ontzettend mooi vind is dat deze wanddecoratie voor mij rust uitstraalt terwijl er toch ‘leven’ is. Ik vind namelijk een grote lege muur maar kaal. En aan de andere kant wil ik weer niet teveel snuisterijen overal hebben staan of hangen. Ik ben in mijn interieur op zoek naar een mix van gezelligheid met een rustige uitstraling. En met deze wanddecoratie in onze woonkamer heb ik dat helemaal gevonden.

Doordat de wandpanelen redelijk groot zijn (50 cm x 50 cm) is deze wandkleding een echte eyecatcher en het feit dat de wanddecoratie van vilt is werkt ook zeker mee aan de rustgevende uitstraling.

Check hier alle wandpanelen van Wallfelt

wanddecoratie van vilt

Het bevestigen van de vilten wanddecoratie van Wallfelt

Het bevestigen van de wanddecoratie is helemaal een eitje. Bij de bestelling van de Wallfelt wandpanelen kan je ook montagetape bijbestellen. Deze dubbelzijdige montagetape bevestig je in lange stroken aan de achterkant van de panelen (in een vierkant, dus aan alle zijdes) en klaar ben je. Even de plakrand eraf halen en je plakt het wandpaneel zou aan de muur vast.

Bij het vastplakken van het eerste vilten wandpaneel zorg je ervoor dat deze mooi waterpas geplakt wordt. De andere panelen kan je dan gewoon makkelijk aansluiten op de eerste. Ook het eraf halen gaat goed zonder dat je je muur hoeft te beschadigen. Dikke plus dus. Dit laatste heb ik al uitgeprobeerd omdat ik de muur zelf nog moest schilderen. En binnenkort komt er waarschijnlijk nog een nieuw kleurtje achter dus dan mag het nog een keer 😉 .

wandbekleding in de woonkamer

Voor- en nadelen van deze vilten wanddecoratie in onze woonkamer

De voordelen:

  • De vilten wandpanelen van Wallfelt zijn helemaal niet duur. Per paneel komen de kosten op € 11,95
  • Je kan zelf je wanddecoratie samenstellen in de kleuren die het beste bij je passen
  • Het vormt bij elkaar een mooi geheel met een zachte uitstraling
  • De wanddecoratie is 100% recyclebaar, want als je nieuwe kleuren wilt, dan kan je de oude weer bij Wallfelt inleveren voor korting
  • Duurzaam
  • Makkelijk zelf te monteren
  • Een eigen unieke uitstraling

De nadelen van deze wanddecoratie in de woonkamer:

  • Ik denk dat het enigszins verslavend werkt en kijk nu al naar andere plekken waar we deze wandbekleding kunnen toepassen 😉
  • Alleen voor binnen te gebruiken, niet echt een nadeel, maar moet wel even benoemd worden

Al met al ben ik in ieder geval heel erg blij met onze nieuwe wandbekleding in de woonkamer. Wat vinden jullie van het resultaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven