Wandelen en wat ervan komt, door Ellen Dros

Wandelen is gezond voor lijf en leden en bovendien heilzaam voor de geest! Dat weet iedereen, maar toch zijn mijn leden vaak in strijd met mijn geest als het op wandelen aankomt. “Dat is jammer”, met name voor mijn echtgenoot, want hij komt namelijk uit een echte wandelfamilie. Tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie al, klom ik dapper over keien en boomstronken achter hem aan. Hij glom van plezier, ik van het zweet! Verschrikkelijk vond ik het, maar je wilt een goede indruk maken in de familie. Dus…

Berggeit

Uiteindelijk had ik er schoon genoeg van en woedend riep ik: ”Als Onze Lieve Heer mij als berggeitje had bedoeld dan had hij mij wel hoefjes gegeven?” Hij lachte wat en vond mijn humor kennelijk wel grappig, maar helaas begreep hij mijn humor toen nog niet zo goed, want binnen een paar minuten was hij al weer stevig aan de wandel en ging er kennelijk van uit dat ik hem wel zou volgen. “Nou mooi niet”, brieste ik in mezelf van woede. “Als jij denkt dat ik zo’n stom volgzaam schaap ben, dan heb je het mooi mis, mannetje!” Demonstratief ging ik midden op het pad zitten en zette onze prille relatie op het spel. Inmiddels zijn wij al weer ruim 15 jaar getrouwd en hebben samen twee prachtige dochters gekregen, die tot vaders grote ergernis mijn genen hebben geërfd op wandelgebied. Toch lukt het hem iedere keer weer om ons over te halen. Hij belooft ons namelijk dat we de kortste route gaan nemen en al lopend turen we dan over het bospad, op zoek naar blauwe paaltjes.

Iedere keer halen we weer opgelucht adem als we er zijn, want in het verleden heb ik namelijk eens meegemaakt dat die paaltjes zomaar opeens van kleur veranderden en we  waren beland op een route die twee keer zo lang was. (Ik verdenk mijn man er nog steeds van) In de familie word ik er soms nog steeds mee geplaagd. Ik heb wel eens getracht een goede verklaring te geven door uit teleggen dat ik lopen helemaal niet erg vind , maar dat het voor mij  wel een doel moet hebben: Boodschappen doen of winkelen bijvoorbeeld, maar dan lachen ze me uit. Nou ja… ze doen maar.

Power yoga

Nee.. . stuur mij maar naar een cursus Tapas maken of een workshop Aquarelleren. Gelukkig heb ik, nadat ik zo ongeveer alle takken van sport had uitgeprobeerd, wel iets gevonden dat bij mij past. Power-Yoga! Het is namelijk  binnen (dus lekker warm), er wordt regelmatig ontspannen EN het is ook nog goed voor mijn spieren. In het begin vond ik het best moeilijk, want soms lag ik helemaal in de knoop op mijn matje in de “zwaanhouding” en was bang dat het nooit meer goed zou komen. Gelukkig gaat het nu goed en heb ik ook niet zoveel spierpijn meer. Mijn man vind het nog steeds jammer dat ik niet spontaan mee wil om te wandelen, maar zijn interesse op Yogagebied is wel gewekt . Laatst gaf ik op zaterdagavond namelijk een demonstratie Power Yoga en toen ik midden in onze huiskamer “de zonnegroet” deed had hij opeens erg veel zin in een ander soort sport.

Mijn naam is Ellen Dros, ik ben een representatieve, extraverte vrouw van 50+ en getrouwd met Marc. Samen met onze twee dochters: Daniek (1995) en Marloes (1999) wonen we in het oosten van het land en hebben we een (Perzische) poes genaamd: Xsara-Jane en een vijver vol vissen.

Ik werk parttime met veel plezier als tandartsassistente en voor de overige uren zorg ik voor mijn gezin en schrijf ik columns en (kinder)toneelstukken. Inmiddels zijn er al diverse toneelstukken uitgegeven via www.cts-producties.nl en worden deze o.a. gebruikt op scholen en toneelverenigingen in Nederland en België. In het verleden heb ik ook geregisseerd en gespeeld bij een amateur toneelgezelschap en organiseerde/presenteerde ik vele jaren de Sinterklaas intocht in mijn woonplaats.

Inmiddels zijn onze dochters geen kinderen meer en heeft ook mama andere interesses gekregen. Samen met met mijn jongste dochter heb ik mijn oude hobby van poppenhuizen en miniaturen weer opgepakt en ga ik met haar gezellig naar beurzen in het hele land.

1 gedachte over “Wandelen en wat ervan komt, door Ellen Dros”

  1. Ellen Drost schrijft leuke korte verhalen! Prettig leesbaar en zo uit het leven gegrepen. Kunnen we een verhalenbundel verwachten met een compilatie van haar columns?
    Roos Boum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top