Wandelvakantie met kinderen: de Alpen in met de kids? Super gaaf!

Heb je actieve kids die wel van uitdaging houden? Neem ze dan mee op avontuur naar de Alpen! De Alpen zijn een perfecte bestemming voor een actieve maar gezellige wandelvakantie met kinderen. En er zijn verschillende manieren om er een leuke en avontuurlijke vakantie van te maken. In dit blog lees je daar meer over!

Lees ook: De top 5 kindvriendelijke vakantiebestemmingen

Welke basisregels gelden voor een wandelvakantie met kinderen?

Voordat je een wandelvakantie met kinderen boekt naar de Alpen, is het raadzaam om een aantal basisregels in acht te nemen. Hoe is het met de conditie van je kinderen gesteld? En zitten er voldoende elementen van spanning en avontuur in deze vakantie voor je kinderen? Heb je goed schoeisel voor je kinderen en zijn ze überhaupt te porren voor een wandeling?

Boek niet te snel, maar denk vooraf goed na om niet achteraf met de spreekwoordelijke gebakken peren te zitten, want een vakantie die niet bevalt is nog veel erger dan niet op vakantie gaan! Aan de andere kant is onze ervaring wel dat je kinderen vooraf wellicht niet enthousiast zijn voor een wandelvakantie terwijl tijdens de vakantie blijkt dat het heel goed bevalt. Het gaat erom dat je voldoende afwisseling biedt. Wij komen zelf inmiddels op de mooiste gesprekken met onze kinderen tijdens het wandelen in de vakanties. Lees hier onze ervaringen over kindervakanties in Oostenrijk.

Welke mogelijkheden heb je voor ’n wandelvakantie met kinderen?

Wanneer je kids beschikken over een goede conditie, is het leuk om bijvoorbeeld eens een huttentocht in de Alpen te ondernemen. Maak het spannend en deel in alles jouw passie en verwondering met de kids. Blijf vooral in gesprek met je kinderen, zodat ze zullen begrijpen waarom jij zo enthousiast bent over de omgeving waar jullie met elkaar aan het wandelen zijn. Vaak groeit bij je kinderen de passie dan ook. Je kunt ze na een actieve dag wandelen bijvoorbeeld belonen met een overnachting in een berghut. Wat een avontuur zal dat zijn!

Op de camping in de Alpen of in een huisje?

Uiteraard kun je het ook iets voorzichtiger aanpakken. Dit kun je doen door met je kinderen te gaan kamperen óf gewoon lekker in een van deze Landal huisjes te overnachten bijvoorbeeld. Dan heb je ook een wandelvakantie met kinderen. Maar ook de kans om het wat rustiger aan te doen. Je blijft een aantal dagen op een bepaalde camping, waarna je diverse wandeltochten in de omgeving onderneemt. Je geniet van een prachtig uitzicht en na een intensieve wandeling kunnen je kinderen zich uitstekend vermaken in de speeltuin of het zwembad op de camping. Kom je in ieder geval allemaal aan je trekken.

Het Rauriserdal in het Salzburgerland is bijvoorbeeld ook een echte aanrader voor een wandelvakantie met je kinderen. De campings in deze buurt vind je op de website van Allcamps. Je bent omgeven door hoge bergen, terwijl er overal beekjes zijn die jullie op je gemak stellen. Hoe fijn kan een vakantie zijn!

Leestip: Collegablogger Manuela heeft ook een leuk blog geschreven over de Alpen met kinderen bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven