Wandkast in de woonkamer, industriële look en op maat

Onze wandkast in de woonkamer hebben jullie wellicht al eens gezien. We hebben twee jaar geleden een wandkast op maat laten maken voor in de woonkamer van ons oude huis. Nog voordat die wandkast klaar was zijn we verhuisd en moest de kast voor ons nieuwe huis vermaakt worden. Gelukkig was er één muur in het nieuwe huis waar deze kast alsnog tegenaan past, anders hadden we er hele nieuwe plannen voor moeten bedenken. Zonde van het geld natuurlijk.

Inmiddels zijn woonkamer en keuken verbouwd en hebben we alles in dezelfde stijl waardoor deze op maat gemaakte wandkast uitstekend past in het geheel. Heel erg blij mee dus en dat is maar goed ook want het was een enorm dure kast. Het toffe ervan vind ik wel dat we hem helemaal zelf ontworpen hebben en dat je er zeker geen tweede van vindt!

Unieke wandkast op maat of een standaard industriële kast

Nu is er nog één plek in huis waar ik nog graag een nieuwe kast zou willen. Een stoere wandkast, industrieel met staal en hout. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. En dan het liefst een open model, zodat we hem deels als room divider kunnen gebruiken tussen het kantoor en de chillruimte. Leuke plantjes erin en wat manden en voilà, dan hebben we er weer een toffe eyecather bij.

Stockfoto van industriele wandkast waar ik naar op zoek ben door Luoxi

De vraag is alleen even of dat ik me weer laat verleiden tot het laten maken van een unieke wandkast op maat of dat we toch voor een ‘standaard’ exemplaar uit de winkel gaan. Met een leuke Besta kast kan je ook een wandkast op maat maken natuurlijk maar dat is toch niet helemaal de stijl waar ik voor deze ruimte naar op zoek ben. Het moet een op zichzelf staande wandkast worden die maximaal 120 breed is en ook nog eens goed gaat passen bij de radiator ombouw die we hier gaan maken als we de nieuwe vloer hebben gelegd.

Op zoek naar een wandkast die je zo in een winkel of online kan kopen

Heb je minder budget te besteden of wil je gewoon zekerheid in wat je krijgt voor je geld? Dan is een wandkast uit de winkel jouw keuze. Je weet exact wat je krijgt voor het geld dat je er aan uit wilt geven. En er is volop keuze. Of je nu een industriële wandkast zoekt, een moderne variant of juist van retro houdt; er zijn wandkasten in allerlei soorten en maten.

Let op de volgende tips als je een wandkast gaat uitzoeken:

  • Wil je een eyecatcher in je woonkamer hebben, of zoek je een kast die volledig blend met de rest van je woonkamer?
  • Meet in ieder geval de maximale maten op voor de kast. Alles wat daarbinnen valt is dan een optie
  • Ga offline oriënteren in een aantal winkels of online op bijvoorbeeld Pinterest (in het laatste geval zie je waarschijnlijk veel meer keuzes dan in de paar winkels die je aandoet)
  • Heb je enigszins in je hoofd wat je wilt hebben dan kan je ook internet afstruinen voor de gewenste modellen en maten. Geef duidelijke en volledige zoektermen op voor het beste resultaat
betonlook pvc vloer

Hoe laat je een wandkast op maat maken?

Allereerst is het belangrijk dat je al een idee hebt van het soort kast dat je wilt laten maken. Of het nu om een wandkast of een dressoir gaat, als je het op maat laat maken moet je toch input geven. Tenzij je het via een interieurontwerper in opdracht geeft dan zullen zij dat voor je doen. Ga je echter rechtstreeks in gesprek met de leverancier die je kast op maat gaat maken zoals wij hebben gedaan, dan is het volgende van belang:

  • Het is handig als je alvast een idee van het ontwerp maakt
  • Zorg dat je de exacte maten weet voor de wandkast
  • Verzamel materiaal op bijvoorbeeld een Pinterestbord die je aan je meubelmaker kan laten zien zodat hij een idee krijgt van de uitvoering
  • Liefst werk je met een meubelmaker waar je al eerder wat werk van gezien hebt. Misschien bij familie of vrienden? Met een volslagen vreemde in zee gaan kan natuurlijk ook, maar zeker als het om een flinke uitgave gaat is het wel fijn om te weten wat voor kwaliteit je meubelmaker aflevert.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een wandkast op maat of een al bestaande kast? Bovenstaande kast is in ieder geval de kast die wij in opdracht hebben laten maken voor onze woonkamer. Ik ben er superblij mee. Het enige grote nadeel? Hij is niet verplaatsbaar, zo zwaar is hij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven