Zo gaan wij om met onze crypto portefeuille

Ik heb al diverse keren geschreven over onze crypto avonturen en ga daar gewoon lekker mee door. Omdat ik regelmatig vragen van jullie krijg hoe wij nu precies met deze munten werken en wanneer we crypto kopen wil ik daar graag een blog aan wijden. Wil je je een beetje inlezen? Be my guest!

Wanneer crypto kopen en verkopen

De vorige keer schreef ik al een blog over de risicospreiding bij het beleggen in cryptocurrency. Wil je daar meer over weten lees dan eerst dat blog even. Samen met het feit dat je alleen moet beleggen in aandelen en crypto met geld dat je hebt en kan missen (vette disclaimer), is ook die risicospreiding van belang. Informeer dus goed voordat je als een dolle crypto gaat kopen wanneer je daar zin in hebt.

wanneer crypto kopen

Hoe wij erin zitten met crypto en wanneer we kopen

Onze crypto portefeuille bestaat uit diverse soorten coins. Die coins hebben we op verschillende exchanges staan, zoals Bitvavo en Binance bijvoorbeeld. Maar een deel ervan hebben we ook op een Ledger wallet staan. Ik zal je uitleggen waarom we met deze platformen werken én waarom we een deel hebben weggezet.

Waarom Bitvavo en Binance ?

Wanneer je crypto gaat kopen kan je investeren in allerlei verschillende coins. Honderden, zo niet duizenden verschillende Altcoins zijn er -naast de Bitcoin- te koop. Alles wat geen Bitcoin is wordt namelijk Altcoin genoemd. Het is natuurlijk slim om niet zomaar lukraak crypto aan te kopen. Eerst moet je je verdiepen in de specifieke munt die je graag zou willen kopen.

In het begin zijn we gestart met de Bitcoin. Omdat we nog niet veel van begrepen van de hele cryptomarkt maar wel graag wilden experimenteren met het kopen van crypto munten leek dit ons de meest veilige keuze. Bitcoin is immers de meeste bekende crypto munt. Het verhandelen van deze munten gebeurt op exchanges als Bitvavo en Binance dus daar heb je dan een keuze in. Voor de nieuwkomers werkt Bitvavo echter een stuk makkelijker dan Binance vinden wij. Dus die keuze was snel gemaakt.

Pas op een later moment – bij het aankopen van andere coins- zijn we ook met Binance gestart. Niet alle munten zijn namelijk via Bitvavo te koop. Een crypto munt wordt nu eenmaal op bepaalde exchanges verhandeld, maar niet op allemaal. Zo hebben we bijvoorbeeld Holo aangekocht via Binance omdat Bitvavo die niet verhandelt. Hoe groter de exchange is, hoe meer er op verhandeld wordt en hoe interessanter het kan worden.

Waar gebruiken wij de Ledger wallet voor?

De Ledger wallet is eigenlijk te vergelijken met een usb stick voor je pc. Het is een hardware wallet waar je je crypto currencies veilig op kan opslaan. Wij zetten hier dan ook de munten op die we voor langere termijn willen bewaren, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin, maar ook Ethereum, Ripple, Litecoin en Polkadot. Deze munten hebben we aangekocht met het idee dat die uit kunnen groeien als appeltje voor de dorst voor later.

Nu kan je op zich op de Ledger Wallet ook crypto kopen en verkopen wanneer je dat wilt. Wij vinden dit alleen niet heel praktisch én de transacties zijn vaak ook wat duurder dan via de genoemde exchanges. Vandaar dus dat we onze andere altcoins gewoon op de exchange laten staan. Dat zijn de coins waar we echt mee willen handelen. Wanneer we crypto kopen en verkopen werkt dat via zo’n exchange makkelijker en dus sneller.

Crypto kopen en verkopen via exchange

Zo kunnen wij bijvoorbeeld op deze exchanges al vooraf bepaalde orders inzetten. Zijn de koersen aan het dalen, maar verwachten we weer een stijging? Dan is dit een mooi moment om de cryptomunt aan te kopen. Wanneer we vertrouwen hebben in het herstel van die crypto munt kopen we hem dus aan. Dat doen we door een aankooporder in te zetten voor een bepaalde bedrag tegen een bepaalde koers. Als de coin op die koers komt dan wordt de aankooporder automatisch uitgevoerd en hebben we de munt in onze portefeuille zitten.

Dat is eigenlijk ook het moment om weer een verkooporder in te zetten. Tenminste als het voor ons geen munt is om te bewaren op Ledger wallet, maar om mee te handelen. Door een verkooporder in te zetten die iets hoger ligt kan je al zomaar 5-10% winst pakken. Als de koers van de munt stijgt dan hè.

Wees tevreden met ‘weinig’ bij kopen en verkopen van crypto

Wanneer je echt gaat handelen in crypto en gaat kopen en verkopen om daar aan een beetje winst over te houden, en je de crypto munten dus niet voor de lange termijn hebt, wees dan tevreden met een beetje winst. Iedere dag een paar tientjes winst kan al snel oplopen tot een leuk bedrag dat je kan verdienen met crypto per maand. En hoe meer jij op je exchange hebt staan om mee te aankopen en verkopen, des te hoger je winst zal worden als je de juiste keuzes maakt.

Dat je geld kan verdienen met crypto is een feit. Maar de koersen kunnen ook even hard weer naar beneden donderen als het tegenzit. Dus nogmaals; investeren in crypto kan lonend zijn en het is wat ons betreft zeker interessant om te doen. Maar alleen als het met eigen geld is dat je niet nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven