Warme maaltijdsalades versus stamppotten, waar kies jij voor in de winter?

Nu we weer richting het ruigere weer gaan hoor ik om me heen veel mensen roepen ‘Ah, lekker stamppotweer’. Ik herken het gevoel van warm, knus, gezellig en behoefte aan een goede maaltijd wel, maar volgens mij kan dat ook iets anders 😉 . Namelijk met warme maaltijdsalades, gecombineerd met een lekker wijntje, verorberend voor een haardvuur. Zo. Alle hierboven beschreven ingrediënten zijn inclusief (warm, knus, gezellig én een goede maaltijd).

maaltijdsalades of stamppot

De voor- en nadelen van wintereten

Ik ben minder van de stamppotten

Ik lust ze wel hoor, die stamppotten. En dan het liefst voorzien van draadjesvlees, zoals we dat hier in huis noemen. Maar ik vind het altijd relatief veel werk! Nu maak ik me er al makkelijk vanaf door de aardappels voor de stamppot tegenwoordig niet meer zelf te schillen maar gewoon zo in de pan te pleuren. Even onder de kraan wassen en hoppa! Dat scheelt weer. Want je snapt… ik mag dan graag koken…. doordeweeks dan heb ik wel wat anders aan mijn hoofd en moet het eten het liefst binnen 5 minuten op tafel staan.

En meer van de maaltijdsalades

En waar kies ik dan wel graag voor? Juist! Warme maaltijdsalades. Niet iedere dag, maar wél regelmatig! Het grote voordeel zit hem bij de maaltijdsalades in 2 dingen.

 • Ze zijn relatief snel klaar. Niet als je alles zelf snijdt natuurlijk, maar daarom kies ik doordeweeks ook regelmatig voor gemak. En weet je… je vindt dat gemak zo in de schappen!
 • Een ander voordeel van salades voor je avondeten vind ik dat het niet zwaar op de maag valt.

Heb je wel eens na het eten van een stamppot gesport bijvoorbeeld? Ik wel, maar dat is niet voor herhaling vatbaar kan ik je vertellen. Zo’n heel bord vol aardappels lijkt zich wel in je maag te settelen als een soort van baksteen!warme maaltijdsalades ah

Maaltijdsalades in de winter

Nu hoor ik je denken… ja hé, die maaltijdsalades in de winter zijn me veel te koud! Maar daar heeft de Appie wat op gevonden. Namelijk warme maaltijdsalades. En ja, ook die kan je helemaal zelf maken, maar dat hoeft niet. En makkelijk… daar houden wij van hier in huis. Dus halen wij het kant en klaar, echt iets voor de drukke werkende moeder. Een handige maaltijd die lekker is, snel klaar is, voedzaam is, en ook nog eens licht verteerbaar! Kan je daarna gelijk weer verder met racen 😉 .

Men neme de bak uit de koelkast en haalt het inlegbakje met op te warmen ingrediënten eruit. De inhoud ervan even opwarmen in een pan en de salade alvast in een slaschaal doen. Na 4 minuten koud en warm mixen, dressing en topping erover (die uiteraard meegeleverd worden) en KLAAR!

Wedden dat het sneller gemaakt is dan beschreven ?

Tip: je bestelt de salades hier

3 varianten beschikbaar

Er zijn 3 varianten beschikbaar

 • AH Warme Maaltijdsalade Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette
 • AH Warme Maaltijdsalade Griekse kipgyros met  aardappelwedges en tzatziki dressing
 • AH Warme Maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette

warme maaltijdsalades ah

Proef op de som

Van Albert Heijn mochten we alle drie de salades uitproberen. Nu is normaal gesproken één bakje voor één persoon bij ons wat veel, maar voor 2 personen te weinig. Rara wat doen wij dan met 3 verschillende warme maaltijdsalades als ik daar 1x avondeten van wil maken? Juist! Ik maak heel veel pannen vies 😉 .

warme maaltijdsalades ah

Ik zou het uiteraard ook bij elkaar kunnen mikken, maar aangezien ik benieuwd ben naar hoe ze alle drie smaken heb ik besloten om ze ook alle drie tegelijk klaar te maken, maar wel apart te serveren. En dat serveren en alles kunnen proeven (met zijn vieren), daar heb ik wat geinigs voor bedacht waar de kinderen het he-le-maal mee eens waren. ps… ook een tip voor als je ruzie verwacht aan tafel! Kijk je mee?

Uitslag van de smaaktest

Al etende in de tent bedacht ik me dat ik ook even goed de reacties van de kids moest polsen. Kijken welke variant ze het lekkerste vinden. Nou dat was niet zo lastig. Man en beide kinderen kwamen tot een unaniem oordeel. Alleen mijn keuze was iets anders.

Op nummer 1 staat met stip de Gyros variant. Die vinden we alle vier het lekkerste. Daarna kozen man en kids voor de Italiaanse worstjes, dus die staat op nummer 2. Met de tip de worstjes klein te snijden als je de salade gaat delen met anderen 😉 . Ikzelf heb de Provençaalse groenten met aardappelwedges op nummer 2 staan. Je snapt dan zelf wel hoe nummer 3 uitviel, niet?

Als ik het mezelf nu echt makkelijk wil maken dan koop ik de volgende keer 3x de gyros variant. Dan heb ik maar een saladeschaal en één pan nodig 😉 !

Artikelen die je wellicht ook leuk vindt om te lezen:

 

warme maaltijdsalade

 

 

1 gedachte over “Warme maaltijdsalades versus stamppotten, waar kies jij voor in de winter?”

 1. Voor de winter maak ik altijd een voorraad preistampot met kaas ,ananasstukjes en pittige worst, zuurkoolstampot met pittige worst en rauwe andijviestampot met uitgebakken spekjes en pittige worst.
  Dat vries ik dan in per portie van 1 persoon.
  Fijn als je na een lange koude dag thuis komt en je hoeft het eten alleen maar in de magnetron warm te maken.
  In plaats van maaltijdsalades, vind ik dit ideaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven