Wasdroger Life Hacks: haal meer uit je droger dan alleen droge was

Vrouwen verzinnen vaak hun eigen methodes. Een nét iets betere manier om dingen te doen. Vele grote uitvindingen mogen dan door mannen gedaan zijn, ik ken geen vrouw die ze niet probeert naar haar hand te zetten om ze nóg nuttiger te maken. Sommige dingen gaan gewoon beter als je ze op je eigen manier doet! Daarnaast is het ook van belang om goed aan het milieu te denken. Daarom hebben we dit keer een aantal tips van vrouwen voor vrouwen op een rijtje gezet. En wel om alles uit jouw wasdroger te halen! De wasdroger life hacks! Want zeg nou zelf, het is een mooie uitvinding, maar het kan toch altijd beter?

En hoe ik hierbij kom? Heel simpel… mijn vorige wasdroger is naar zijn grootje. Al vanaf de lente hoor, maar hé, met al dat mooie weer op komst was het voor mij een koud kunstje om mijn was buiten toch droog te krijgen. Helaas is die periode weer voorbij en moest er in hier huis toch echt een nieuwe wasdroger komen om mijn huishouden niet helemaal in de soep te laten lopen.

wasdroger life hacks

Vanwaar een wasdroger?

Tja, ik woon mooi, daar mag ik niet over klagen. Ik ben alleen gezegend met een dak boven mijn hoofd wat nogal schuin loopt. En daardoor leveren we ruimte in op de bovenverdieping. Met 2 kinderen en onszelf is de bovenverdieping dan ook vol. Geen ruimte meer om een wasje op te hangen en aangezien de zolder alleen bereikbaar is via een vlizotrap laat het gevolg zich wel raden in de winter.

Was in de woonkamer. Was op kantoor. Schone was onder de hondenharen want dat beest kijkt nergens naar en lijkt een fetish te hebben voor schone was! Gevolg: een nóg grotere rommel dan anders 😉 . Daar komt bij dat was drogen in je slaapkamer ook erg ongezond is, dus de keus was snel gemaakt. Nu ja… snel… er moest nog wel gezocht worden.

Wie zoekt er de nieuwe wasdroger uit

En wie zoekt er dan de nieuwe wasdroger uit? Manlief natuurlijk. Ik wil gewoon dat mijn was droog wordt, maar hij wil veel meer:

 • mooi design
 • liefst per app bedienbaar
 • héél energiezuinig (A++, voor als het je iets zegt)
 • warmtepompdroger (‘whut?’ dacht ik)
 • voor een leuke prijs

Daar ga ik niet mee concurreren met die lijst aan eisen. Mijn opdracht aan Frank was dus… zoek een nieuwe droger uit zodat ik mijn was niet meer door het huis hoef te hangen. De opdracht aan mezelf was… zoek eens uit hoe je -ook met het gebruik van een droger-  toch nog extra zuinig kan zijn. Want een wasdroger kost nu eenmaal meer dan een wasje simpel buiten aan de droogmolen hangen.

Lees ook: Een wasmolen of droger … was drogen blijft een klere(n)klus

Wat kost het draaien van een wasdroger eigenlijk?

De wasdroger is zo ongeveer de grootste energieslurper in je huishouden. Wil je dus een beetje denken aan het milieu (en aan je portemonnee), dan is het slim om je was ook -als het kan- buiten de wasdroger te drogen. En onze wasdroger life hacks gebruiken natuurlijk, dat scheelt ook al het nodige 😉 . Vind je het moeilijk om te bepalen welk type wasdroger geschikt voor je is? Kijk dan hier even… er valt voldoende advies rondom wasdrogers te vinden op internet.

De kosten van het gebruik van je wasdroger lopen nogal uiteen en zijn afhankelijk van de leeftijd van je wasdroger, het aantal personen in je huishouden en de manier waarop je je wasdroger gebruikt. Het draaien van een wasdroger kan dan per huishouden ook verschillen van € 0,20 tot wel een € 1,00 per droogbeurt!

Dat is niet misselijk als je je bedenkt dat je de wasdroger waarschijnlijk toch wel een aantal keren per week gebruikt.

Lees ook: een kind kan de was doen … nou ja, in ieder geval sorteren!

Ps. Wil je weten op welke droger wij zijn uitgekomen in onze zoektocht? Dat is er eentje van Samsung. Besteld bij Coolblue omdat ik daar zo ontzettend veel positieve reviews gelezen heb (94!). Geen wonder eigenlijk ook, want ze bezorgen gratis, nemen je oudje uiteraard ook weer mee, maar sluiten hem ook gratis voor je aan en testen direct of hij het doet! Vond ik toch een heel gemak, als ik me bedenk in wat voor klein hok deze wasdroger gewurmd moest worden bovenop een wasmachine 😉 .

Hoe bespaar je op het drogen van je was?

 • Oudere wasdrogers gebruiken veel meer energie dan de nieuwe wasdrogers van tegenwoordig. Aangezien die van ons een oudje was, gaan we met onze nieuwe wasdroger dus al een hele stap vooruit 😉 . Een warmtepompdroger verbruikt gemiddeld ook 60% minder energie dan een gewone wasdroger.
 • Probeer geen halfvolle wasdroger te draaien, dat is zonde!
 • Pak niet altijd standaard het ‘zeer droog’ programma. ‘Kastdroog’ is vaak ook voldoende om je was op te vouwen en in de kast te leggen en dat scheelt toch weer wat droogtijd.
 • Wees een beetje zuinig op je kleren en gooi niet alles zomaar in de wasdroger. Sommige kledingstukken kunnen nu eenmaal beter aan de lucht drogen.

Natuurlijk gebruik je een van onderstaande wasdroger life hacks waardoor je was sneller droogt en je wasdroger dus minder lang hoeft te draaien.

wasdroger life hacks

Wasdroger life hacks: haal meer uit je droger

Ooit van Life Hacks gehoord? Dat zijn tips, een soort handigheidjes, die dingen gemakkelijker maken. Een soort van ‘grootmoeders wijsheden’ zeg maar. Niet dat er in grootmoeders tijd al een wasdroger was, maar vooruit. Gelukkig zijn op internet ook allerlei life hacks te vinden waarmee je meer uit je wasdroger kan halen dan alleen droge was. Zoals altijd bij huis-tuin-en-keuken middeltjes: je moet het maar net weten! Lees je mee? O, en als jij nog tips hebt horen we ze natuurlijk heel graag!

De ballen!

De eerste en misschien wel een van de beste wasdroger life hacks: voeg een paar (schone!) tennisballen bij je was voor je hem in de droger doet. De tennisballen zorgen ervoor dat de was in de droger niet in elkaar blijft zitten als een prop. Gevolg: het drogen van je was kost nog maar de helft van de tijd! Bovendien is je was meer in beweging en daardoor een stuk minder stug.

Een beetje droge was erbij

Ook een droge handdoek erbij schijnt te helpen. Hij neemt het vocht op van de natte kleding waardoor ook hiermee de was sneller klaar zou zijn. Deze heb ik zelf niet uitgeprobeerd, want een droge handdoek die opgevouwen in de kast ligt… het is tegen mijn principes om die uit de kast te halen voor iets anders dan mezelf afdrogen. Voelt een beetje als ‘meer was creëren’ 😉 .

Schoenen? Hou ze op hun plek!

Schoenen zoals sportschoenen en sneakers kan je met gemak in de wasmachine en in de droger doen. Het is alleen niet zo goed voor ze als ze maar mee blijven draaien. Daar kunnen je schoenen door beschadigen tijdens bijvoorbeeld het centrifugeren, en de veters zijn niet meer uit elkaar te halen. Een van de belangrijke wasdroger lifehacks is dan ook de volgende. Gebruik een waszak voor schoenen. Deze waszak gebruik je voor in de wasmachine, maar zet je daarna ook zo in de droger op een niet te warm programma! Kan je eindelijk die geur van je peuter-puber-voeten wegkrijgen 😉 .

Het wasdrogerdoekje

Ruikt de was die uit jouw droger komt juist een beetje muf? Ook daar is een handig en heel gemakkelijk trucje voor. Doordrenk een wit stukje badstof in je favoriete wasverzachter. Even drogen in de droger en je luchtverfrisser voor de droogtrommel is klaar! Voeg het toe wanneer je de droger aan zet en de komende 40 droogbeurten ruikt je was weer heerlijk fris!

Strijken zonder handjes

Heb jij ook zo’n ontzettende hekel aan strijken? Zo’n hekel dat je het liever niet doet? Helaas zullen de overhemden van manlief wel gestreken moeten worden. Of toch niet? Doe je gedroogde overhemden opnieuw in de droger maar voeg er nu wat ijsklontjes aan toe. Het lijkt op het eerste gezicht een beetje vreemd, maar da’s wel vaker zo bij life hacks, dus ook bij deze wasdroger life hacks. De ijsblokjes zorgen er tijdens de tweede droogbeurt eigenlijk voor dat je was ook nog een stomerij sessie krijgt. Dag kreukels, dag strijkplank! *doet even een vreugdedansje*

Lees ook: 3 lifehacks om je kleding mooi te houden

Heb jij nog wasdroger life hacks waar ik niet aan gedacht heb? Geef ze door, dan kunnen wij ze toevoegen!

gebruikte afbeelding via Shutterstock
Advertisement

8 gedachten over “Wasdroger Life Hacks: haal meer uit je droger dan alleen droge was”

 1. Die ballen ! Ik heb het ooit gedaan en heeeeel veel spijt van gehad, mijn was ruikte heel lang naar rubber 🙁
  Moet ik nu dus dat wasverzachterdoekje gaan proberen !

   1. nee durf dat echt niet meer met tennisballen Joyce ! Die geur raak je bijna niet meer kwijt…..
    Wel gek dat jij er dan geen last van hebt ? Maar dat doekje gaat het vast oplossen ;))

 2. Wij hebben wel voldoende ruimte om was binnenshuis op te hangen, maar ik gebruik mijn droger graag voor de met name de handdoeken omdat die anders zo hard zijn. ik heb vorig jaar ergens online gelezen dat het helpt om ze ongeveer 10 min in de droger te doen en dan op te hangen. Ze zouden dan wel zacht zijn en veel minder stroom verbruik.
  Sinds die tijd doe ik het volgende en is mijn energie verbruik echt gedaald: Ik laat de handdoeken direct na het wassen ongeveer 10 min in de droger (die tijd gebruik ik om de rest van de was op te hangen en een nieuwe was aan te zetten). Daarna hang ik de handdoeken op. Wanneer de volgende handdoeken in de droger gaan mogen ze weer even mee. Aan het einde van het weekend als ik alles gewassen heb gaan alle handdoeken inmiddels droog en nog redelijk vochtig in de droger en laat ik de droger het afronden.

 3. Ja die droge handdoek wist ik. Er ligt dus een oud exemplaar bij de droger om er steeds bij te stoppen. Overigens liggen er ook tennisballen voor mijn donzendekbed en donzen jas, maar die zullen nu ook vaker gaan meedraaien. Vooral met zware was, beddengoed enzo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven