Eet jouw wasmachine sokken? Met deze simpele lifehack los je dat op!

Dat je je sokken kwijt kan raken in de wasmachine, dat is inmiddels niet meer zo’n vreemd verhaal. Iedereen herkent het verdwijnen van de sokken in de wasmachine wel! De eerste keren dat je zelf aan het wassen slaat met een wasmachine en losse sokken sta je nog versteld. De keren erna vraag je jezelf af ‘WTF, waar blijven die verrekte sokken toch?’ Om het vervolgens na maanden met een zucht maar gewoon voor lief te nemen dat jouw wasmachine sokken eet.

wasmachine sokken lifehack

Maar de ene wasmachine heeft meer honger dan de ander. Weet jij nog niet hoe het komt dat je sokken verdwijnen in die wasmachine? Dan leg ik je dat nog even haarfijn uit… je wasmachine eet ze gewoon echt op! Kijk, dat zit zo…

De oplossing van je probleem vind je hier!

Hoe verdwijnen de sokken in je wasmachine?

Tussen de rubberen rand en de trommel van je wasmachine zit een opening die leidt naar een holte. Ja, die rubberen rand die je regelmatig bij je wasmachine moet schoonmaken en niet alleen als je wasmachine stinkt. Kleinere artikelen, zoals onder andere sokken (ja, bij ons verdwijnen de sokken van de kids nóg sneller dan die van ons) kunnen tussen de rand raken en uiteindelijk achter de trommel ‘gezogen’ worden. Eenmaal daar kan je ze niet meer zien en komen ze niet meer terug. Ze verpulveren uiteindelijk door de lange tijd dat ze in contact komen met water en wasmiddel. En zo eet je wasmachine sokken en ander klein was gerei!

wasmachine sokken kwijt

Uiteraard moet je kussenslopen, truien en dekbedovertrekken eerst even controleren voordat je je wasmachine onheus bejegend, want ook daar blijft natuurlijk het een en ander in hangen!

Hoe los je de eetpartij van je wasmachine sokken op?

Het antwoord is bijna te simpel voor woorden. Met een waszak natuurlijk. Nu hoef ik je ongetwijfeld niet te vertellen waar je waszakjes kan krijgen, maar als je het nu heel handig aanpakt dan bespaar je jezelf ook nog eens veel tijd!

wasmachine sokken waszak

1. Lifehack; wasmachine, sokken en ander klein gerei wat kan verdwijnen

Koop een paar mooie waszakken die leuk in het oog springen en hang die met een wasknijper of een haakje aan de wasmand. Het is een kwestie van een klein beetje ‘opvoeden’ om de sokken daar standaard in te laten gooien en voilá. Ga je een was draaien? Neem dan de waszak mee naar beneden waar alle sokken in gedaan zijn en gooi die mee in je wasmachine bovenop je andere was.

Gegarandeerd een top resultaat. Alle sokken die in de waszak zaten… die heb je na de was óók nog, én ze zijn ook nog eens makkelijker bij elkaar op te hangen op het moment dat je ze uit de waszak haalt. Je kan ze natuurlijk met waszak en al in de droger doen, maar je kan er ook voor kiezen om ze handig te drogen op een kledingrek van bijvoorbeeld Brabantia.

2. Lifehack; verschillende wasmanden

Deze lifehack hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar ik doe het toch even voor de zekerheid. Wij hebben bij ons in huis verschillende wasmanden staan. Naast het laten verdwijnen van de sokken in de wasmachine ben ik verder persoonlijk ook geen waswonder. Het sorteren van de was? Dat lukt me gelukkig nog net. Alleen is het niet mijn favoriete klus om iedere keer de wasmand op zijn kop te gooien en een bepaalde was eruit te sorteren.

Wij hebben dan ook al sinds jaar en dag voor iedere kleur was een eigen wasmand. En dat zijn er bij ons 4; de donkere was (altijd overvol, want zwart is mijn favoriete kleur), de witte was, de bonte was en de licht bonte was. Het handige hiervan is ook nog dat je in één oogopslag ziet welke was je het beste kan wassen; die wasmand zit namelijk het meest vol.

En of het nu toeval is of niet… het is één van de weinige huishoudelijke klusjes voor kinderen die ik zomaar aan de kinderen over kan laten. Ze weten inmiddels heel erg goed hoe ze de was moeten sorteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven