Een wasmolen of droger… was drogen blijft een klere(n)klus!

Je was drogen. Het is hier in huis een dingetje. Ik heb een droger en een wasmolen, en standaard altíjd 4 wasmanden vol met vieze was, 2 wasmanden vol met schone, droge was die nog gevouwen moet worden, 1 was in de wasmachine en 1 in de droger. Over de club van slechte huisvrouwen gesproken 😉 . En ik geef ons huis de schuld!

Ik mag verder niet klagen over ons huis hoor. We hebben veel ruimte beneden, een heerlijke tuin met een bos erachter en ook boven is het op zich prima. Met één groot nadeel… we hebben geen zolder, en ‘gewoon’ 3 slaapkamers. Een voor ons, een voor Luc en een voor Lotte. En dan is de ruimte boven ‘op’. Was drogen boven is er dan ook niet bij. Of ik zou de was in de slaapkamers moeten drogen, maar je hebt vast wel eens gehoord hoe slecht dat dat voor je gezondheid is.

wasmolen

Drogen aan de wasmolen in de zomer

Een terugkerend probleem is dan dus ook het drogen van de was in de winter. In de zomer is er geen vuiltje aan de lucht, dan droog ik de was lekker buiten. Daar gaat hij zo heerlijk van ruiken, mijn handdoeken blijven lekker een beetje ruw (ja, ik weet het… velen vinden dit verschrikkelijk maar ik vind het heerlijk om mezelf met een ruwe handdoek af te drogen 😉 ) én het is goed voor het milieu. Wat wil een mens nog meer?

Uhhhh, nou ik weet wel wat. Dat het dan bijvoorbeeld altijd zomer is 😀 . Want dan kan de was altijd buiten drogen. Zelfs als het regent, want die mazzel heb ik dan wel weer… we hebben een hele grote veranda waar onze wasmolen gewoon onder kan staan als het nodig is. YES!

Maar in de winter heb ik een probleem. Met twee kinderen die niet zo nauw kijken met hun kleding is de hoeveelheid was die wij hebben best behoorlijk moet ik zeggen. Niet alleen vieze was, maar mijn kinderen hebben de neiging om hun was op te stapelen in hun slaapkamer om vervolgens -als ik maar niet stop met mopperen-  uiteindelijk alles in de wasmand te flikkeren in plaats van netjes op te vouwen en in de kast te leggen. Olé, en daar ligt het dan weer te wachten totdat moeders zich van haar beste kant laat zien 😛 . En aangezien ik dan zelf te beroerd ben om de was te sorteren in wat-nu-echt-vies-is-en-wat-alleen-door-luihuid-in-de-wasmand-terecht-gekomen-is gaat dus alles weer de wasmachine in.

Nu snap je ook de vele volle manden 😉 .

Wel of niet in de droger?

Zo nu en dan verdwijnt er een sok in de wasmachine (een bekend fenomeen) en dat scheelt dan weer in het opvouwen van de schone was, maar dat is dan ook het enige mazzeltje wat we hebben met deze verschrikkelijke huishoudelijke klus.

Even voor jullie begrip, we hebben wel een wasdroger hoor. Maar daar gooi ik alleen het spul in wat kapot mag 😉 , of in ieder geval het spul waar we niet zo heel erg zuinig op hoeven te zijn. De rest wil ik ‘aan de lucht’ drogen omdat het beter is voor de kleding. En als kinderkledingverkoper kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om al die mooie kleding in de droger te gooien.

wasmolen

En het milieu?

Daarbij komt nog dat het drogen van je was in de droger een redelijk duur grapje is, wist je dat? Afhankelijk van de zuinigheid van je droger kost dit € 0,20 tot € 1,00 per keer! Aardig wat hè? Als je dan gaat rekenen wat het je kost om iedere keer de droger aan te zetten dan kan je aardig wat besparen door een wasmolen te gebruiken. Ook leuk om te weten trouwens… er zijn aanbieders van wasmolens die voor ieder exemplaar wat ze verkopen ook nog een boom planten. Dat is tof toch? Zo heb je toch nog het idee dat het was drogen een klusje is wat ‘iets’ oplevert.

wasmolen of droogrek

Bij ons eindigt een gewassen was in de winter dus op een simpel -en té klein- droogrekje in het kantoor. Het kantoor wat gewoon, zonder deuren, aan de woonkamer grenst. Ook ongezond dus. Maar ik heb géén idee wat ik anders moet. Buiten droogt de was voor geen meter in deze periode, in ieder geval niet bij ons. Oja, en dan moet ik natuurlijk ook eerlijk toegeven dat ik er vaak pas ’s avonds achter kom dat de was nog in de machine zit en die nog opgehangen moet worden. Als ik in deze tijd dan ’s nachts de was buitenhang, kan ik de dag erop mijn kleding niet eens vouwen zo stijf is het dan, haha.

Ik heb ook gelezen dat er mensen zijn die bijvoorbeeld hun was 10 minuten in een wasdroger gooien en daarna de was drogen op een wasmolen. Maar een wasmolen in mijn woonkamer gaat me een beetje tever 😉 .

Vertel eens, hoe droog jij  je was? Ben jij van het gemak of van het milieu? En heb je nog tips voor mij ?

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

1 gedachte over “Een wasmolen of droger… was drogen blijft een klere(n)klus!”

  1. Wij hebben geen droger…en ook geen droogmolen in de tuin (onze tuin is niet zo groot dus dat vind ik zonde van de ruimte) wij hebben 2 droogrekjes op zolder en een paar lijnen over de breedte van de ruimte….met 1 baby is dat nog best te doen…over een paar jaar praat ik misschien wel anders…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven