Wat doen we met de kids?

De vakantie is weer (bijna) afgelopen, tijd om aan het werk te gaan. Maar wat doen we met de kids? Oudere kinderen gaan naar school en eventueel naar een BSO, maar de jonkies moeten de hele dag opgevangen worden. Zo in de laatste weken van de zomer zou je eens na kunnen denken over welke vorm van opvang het beste bij jou en je kind past.

gastouderland_staat_voor_kwaliteit

Kinderdagverblijf of gastouder?

Werk je op onregelmatige tijden, dan is het vaak lastig om een kinderdagverblijf te vinden met flexibele opvangtijden. Soms moet je een hele dag afnemen, terwijl je zelf al eerder klaar bent met werken. Dan is een gastouder misschien een betere keuze.

Gastouders zijn flexibel, de opvang is voordelig, kleinschalig en er is veel aandacht voor het kind. Maar hoe vind je nu een betrouwbare gastouder? Via een gastouderbureau. Bijvoorbeeld Gastouderland, een landelijk geregistreerd gastouderbureau met maar liefst 26 vestigingen in Nederland. Door deze registratie komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Gastouderland is in 2008 opgericht en bemiddelt sindsdien tussen vraag- en gastouders. De consulent brengt de gastouder met de vraagouder in contact zodat er een juiste match ontstaat tussen gast- en vraagouder.

kind_verf_gezicht

Huiselijke opvang

Gastouderopvang biedt een perfecte mix van veiligheid en vertrouwdheid (de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen) en spelen met andere kinderen. Dit alles vindt plaats in een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en gastouders hebben bij Gastouderland altijd een vast contactpersoon. Dit waarborgt korte lijnen en persoonlijk contact met iemand die in de regio werkzaam is. Een consulent van Gastouderland zorgt voor een match tussen gastouder en vraagouders. Heeft een ouder zelf al een gastouder gevonden of een gastouder een opvangkindje? Dan begeleidt Gastouderland het gehele traject. De administratie wordt verzorgd en Gastouderland zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Alle gastouders zijn gediplomeerd en hebben een Kinder EHBO certificaat. Daarnaast beschikken zij én eventuele huisgenoten boven 18 jaar over een Verklaring Omtrent Gedrag.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.gastouderland.nl.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here