Wat draag jij op je sollicitatiegesprek?

Natuurlijk wil jij met solliciteren goed voor de dag komen. Maar hoe doe je dat nu precies? Dat hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van de vacature waar je op solliciteert. Maar ook deels van jezelf. Waar voel jij je goed in? Wat past bij je figuur èn welke kleuren staan jou het beste?

Heb je geen idee hoe dit voor jou is? Dan kan je een styliste vragen of ze je op weg kan helpen. Maar met een beetje logica kom je al een heel eind. Kijk maar eens naar de volgende tips:

Draag dat waar je je goed in voelt

Het belangrijkste van alles. Trek kleding aan waar jij je lekker in voelt. Draag bijvoorbeeld geen hoge hakken omdat je vindt dat dat nodig is, terwijl je er niet (of moeilijk) op kan lopen. Als jij je lekker voelt in je kleding, dan straal je dat uit. Je komt dan zelfbewust over, en daar win je de eerste punten mee.

Check de website van je toekomstige werkgever

Aan de website en de uitstraling ervan kan je vaak al afleiden welke ‘dresscode’ min of meer gewenst is. Zoek bijvoorbeeld eens naar wat foto’s van werknemers op de site. Dragen ze een stropdas? Of voor de vrouwen… een mantelpakje? Dan kan je die stijl zelf ook gerust aanhouden als je dat wilt. Doen ze dat niet? Maak je dan niet te druk, en pak een mooi net setje uit je kledingkast.

Verzorg jezelf zonder te overdrijven

Het gaat om het gesprek, maar ook de 1e indruk telt. Zorg er dus voor dat je er netjes uitziet, zonder vlekken of gaten in je kleding. Strijk desnoods nog even licht de kleding die je aantrekt, ook al zou je dat anders niet doen.

Don’t over do it!

Maar overdrijf niet. Geen diep decolleté, geen overdreven prints, geen te korte rokjes en niet teveel accessoires. Het gaat om het gesprek en een ‘overdreven’ outfit leidt af, dat is niet de bedoeling.

Pas je outfit aan, aan de functie

Het lijkt tegenstrijdig met de 1e tip… draag waar je je goed in voelt. Maar toch is het van belang dat je afweegt of de kleding past bij de functie waar je voor gaat solliciteren. Heb je gesolliciteerd naar een functie als manager van een afdeling of naar een meer creatieve functie als marketingmedewerker? Dan heb je al een andere insteek te pakken, en dat mag best in je kleding doorschemeren.

Heb jij nog niet in je kledingkast hoeven snuffelen naar een outfit en ben je (nog) op zoek naar een baan? Kijk dan eens bij de vacatures van Stepstone. Wie weet zit er iets voor je tussen. Je kan ook selecteren op een regio, zo vind je met Stepstone  bijvoorbeeld makkelijk vacatures in de regio Amsterdam, of welke andere regio dan ook.

Rest ons alleen nog maar om je heel veel succes te wensen met je (toekomstige) sollicitatie. Je kan het!

Gesponsorde posting

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven