Wat een fantastische vrouwen zijn dit!

Bij MamsatWork worden we overspoeld met persberichten. Dagelijks valt er wel wat in onze mailbox, en lang niet alle hiervan worden geplaatst. Maar deze willen we jullie niet onthouden! Wat een prachtige en fantastische vrouwen zijn dit.

Vrouwen met kanker maken statement met beschilderd kaal hoofd.

De speciale kalender van de Stichting White Orchid Foundation is op 7 december jongstleden gelanceerd waarop twaalf vrouwen met borstkanker model staan met een kaal hoofd beschilderd met hun emoties. Een uniek project waarbij 12 vrouwen tussen van 24 tot en met 60 jaar aandacht vragen voor borstkanker. De opbrengst van de kalender is bedoeld om de Stichting vrouwen met borstkanker gedurende het ziekteproces te steunen.

Stichting White Orchid Foundation

Stichting White Orchid Foundation ondersteunt kankerpatiënten op mentale en/of geestelijke wijze. De Stichting is een initiatief van Corinne Nieuwenburg, die vorig jaar chemotherapie heeft ondergaan voor borstkanker. In die periode werd haar duidelijk hoe belangrijk het is om tijdens het behandelingsproces je bewust te zijn van het feit dat je nog steeds vrouw bent en dat je schoonheid van binnen zit. Corinne: ‘De kalender is vooral ook bedoeld om positief en hoopvol te blijven, het vertrouwen zien te behouden ondanks een negatieve periode in het leven.’

Jaarkalender

De vrouwen op de kalender tonen een prachtige beschildering van een deel van het hoofd en hals met bodypaint. Bodypainter Bert Verstappen, visagist Roberto Dresia  en  fotograaf Henk Ros hebben de emoties van de vrouwen op kunstzinnige wijze weten uit te beelden. Corinne Nieuwenburg liet zich bijvoorbeeld inspireren door de witte orchidee, waarnaar ook de Stichting is vernoemd. ‘Want die staat symbool voor schoonheid, kracht en kwetsbaarheid’, volgens Nieuwenburg. Het doel van de kalender is om positiviteit alsmede innerlijke schoonheid over te brengen. Om vol vertrouwen in het leven te staan en ondanks de kaalheid het gevoel van ‘vrouw-zijn’ te behouden. De kalender is nu te koop.

Opbrengsten

Met de opbrengst van de kalenders ondersteunen zij vrouwen met borstkanker in de vorm van bijvoorbeeld een verwendag, een make-over of het in vervulling laten gaan van een lang gekoesterde wens.

De kalender kost € 14,95 en is te koop bij diverse winkels en online. Meer informatie is te vinden op www.thewhiteorchidfoundation.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven