Wat eten we vandaag makkelijk! Lauw warme pasta salade

Het eten. Pfoe, iedere dag weer de vraag ‘wat eten we vandaag makkelijk graag?’ Ik ben het soms zo beu om iedere dag weer iets te moeten verzinnen om te gaan eten. Uiteraard wil ik graag wat afwisselen en het liefst ook nog eens gezond. Maar iedere dag uitgebreid in de keuken staan, nee dank je. Nu ben ik niet de enige die daar een issue van maakt geloof ik, even geleden schreef Johanna al over hun wat eten we op zaterdag perikelen, ook zo herkenbaar 😉 .

Wat eten we vandaag makkelijk in de winter, maar niet zo in de zomer

In de winter hebben we wel een iets ander programma dan in de zomer. Die afwisseling die hebben we vast in the pocket. In de winter eten we veel stamppotten en in de zomer meer salades (veel groente en fruit maar dan koud geserveerd). Verder eten we in het weekend minder gezond dan door de week dus ook wij maken ons daar schuldig aan.

wat eten we vandaag makkelijk vissticks

We eten minimaal een keer per week vis, meestal in de vorm van vissticks (dat vinden de kinderen erg lekker). Ook eten we minimaal een keer per week macaroni, tagliatelle of spaghetti. Stokbrood met ham, kaas, tomaat, sla, komkommer (stokbroodje gezond zeg maar) eten we gemiddeld een keer in de twee weken, meestal op woensdag. Het is snel klaar en makkelijk met de zwemles van dochterlief en daarna de training van mama. We hebben dan niet al te veel tijd om te koken en houden het simpel. Al genoeg kunst-en vliegwerk met al dat sporten!

Nu ben ik dus op zoek naar leuke en lekkere gerechten, ook voor kinderen. En makkelijk te maken. Dus wie, o wie helpt mij in mijn zoektocht naar andere recepten? Onze kinderen zijn geen moeilijke eters en lusten (bijna) alles. En als ze iets niet kennen proberen ze het altijd wel (daar ben ik mee gezegend als ik sommige ouders hoor wiens peuter niet wil eten). Mijn kinderen zijn dus dol op vis (niet alleen vissticks hoor, ook tilapia, kibbeling, zalm, etc.). Beide lusten ze ook erg graag feta kaas (tja…) en zijn dol op groente zoals sla, komkommer, tomaten en onze kleine vent ook augurk.

In de hoop dat ik van jullie heel veel leuke, lekkere en makkelijke gerechten ga krijgen wil ik alvast een heerlijk zomerrecept met jullie delen!

wat eten we vandaag makkelijk

Wat eten we vandaag… makkelijk: Pastasalade

Ingrediënten:

  • een zak penne pasta
  • een zak Rucola sla (of andere 😉 )
  • een komkommer
  • een bakje of zakje hamblokjes
  • een potje zongedroogde tomaten (kan ook met cherrytomaten, maar persoonlijk vind ik zongedroogde tomaten er lekkerder bij)
  • een stuk brie (of liever nog anderhalf stuk brie)
  • pijnboompitjes
  • zout, peper en slasaus

Hoe maak je deze makkelijke pasta salade?

kook de penne volgens verpakking gaar. Snij ondertussen de komkommer, de brie en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe alles in een grote bak. Voeg de rucola sla, pijnboompitten en de gare penne toe. Voeg naar eigen inzicht en smaak slasaus, peper en zout toe. Roer en mix alles goed door elkaar en klaar! Het lekkerste is als het nog een beetje warm gegeten wordt, maar is ook koud heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven