Wat feiten over de inkomsten van moeders wereldwijd.

Wereldwijde verschillen in inkomsten tussen vrouwen zonder, en vrouwen met kinderen

Wereldwijd verdienen vrouwen zonder kinderen meer dan vrouwen met kinderen, met uitzondering van Italië. Daarnaast verdient de gemiddelde vrouw zonder kinderen 7 procent méér dan kinderloze mannen. Dit terwijl de gemiddelde full-time werkende moeder 22 procent minder verdiend dat een full-time werkende man, ook weer wereldwijd gezien.

Nederland

Full-time werkende moeders in Nederland verdienen gemiddeld 7 procent minder dan full-time werkende mannen. Dat is een stuk lager dan het gemiddelde van 22%, sterker nog, het is het laagste verschil wereldwijd. Hiermee lijkt kinderen krijgen in Nederland dus het minst voor het inkomen uit te maken.

Hoe ervaren jullie dat bij jezelf of in je omgeving?

Opvallend is trouwens dat in Ierland vrouwen zonder kinderen 17 procent meer verdienen dan mannen, hoewel het krijgen van kinderen een verlies van 31 procent oplevert. Hetzelfde geldt voor Australië en Luxemburg. Verhuizen dus als je daar kinderen krijgt!

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven