Wat de Libelle en reiger met elkaar te maken hebben

Woest kijk ik naar mijn “Libelle.  Al jaren ben ik geabonneerd op dit blad en als ik het heb gelezen gaat het naar mijn zus, mijn moeder en verder naar een tante in het buitenland. Het is dus belangrijk dat hij er een beetje netjes uit blijft zien. Meestal lukt dat wel, maar dit keer staan mijn haren rechtovereind.

Wat is er met mijn libelle gebeurd?

Van de eerste twintig pagina’s van mijn Libelle zijn lange repen afgescheurd en dit slaat ECHT nergens op. Koortsachtig denk ik na wie de boosdoener kan zijn binnen ons gezin en na lang nadenken ben ik er vrijwel zeker van dat mijn oudste dochter de boosdoener moet zijn. Zij heeft tenslotte voor school een collage moeten maken.

Als tussen de middag mijn jongste dochter thuiskomt voor de lunch besluit ik om HAAR alvast eens aan de tand te voelen. Demonstratief houd ik het betreffende blad onder haar neus. “Weet jij wie dit heeft gedaan?’ roep ik strijdlustig en met een vastberaden stem antwoord ze: “Oh ja hoor… dat heeft papa gedaan!” “Papa?” vraag ik verbaasd. “Wat moet papa nou met halve “Libelle” pagina’s?” Al snel word ik uit de droom geholpen en hoor tot mijn grote verbazing dat mijn man daar pijltjes van draait om de reiger bij onze vijver weg te jagen.

Wat is er met de libelle gebeurd?

Volgens mijn dochter heeft hij het plan om morgenvroeg om zes uur op de veranda te gaan zitten onder het afdak. Zodra de reiger zich dan weer laat zien, stopt hij zo’n pijltje in een plastic buisje en gaat hij hem beschieten. Let wel: we hebben het hier over een volwassen man van zevenenveertig, hè? Als de inhoud van deze uitleg tot mij doordringt, zie ik opeens de lol er wel van in en krijg een lumineus idee. Weet je wat ik ga doen? Ik ga ook om zes uur opstaan en dan ga ik hem filmen. Misschien leuk voor op Youtube.

Wil je meer lezen van Ellen? Kijk dan hier

Mijn naam is Ellen Dros, ik ben een representatieve, extraverte vrouw van 50+ en getrouwd met Marc. Samen met onze twee dochters: Daniek (1995) en Marloes (1999) wonen we in het oosten van het land en hebben we een (Perzische) poes genaamd: Xsara-Jane en een vijver vol vissen.

Ik werk parttime met veel plezier als tandartsassistente en voor de overige uren zorg ik voor mijn gezin en schrijf ik columns en (kinder)toneelstukken. Inmiddels zijn er al diverse toneelstukken uitgegeven via www.cts-producties.nl en worden deze o.a. gebruikt op scholen en toneelverenigingen in Nederland en België. In het verleden heb ik ook geregisseerd en gespeeld bij een amateur toneelgezelschap en organiseerde/presenteerde ik vele jaren de Sinterklaas intocht in mijn woonplaats.

Inmiddels zijn onze dochters geen kinderen meer en heeft ook mama andere interesses gekregen. Samen met met mijn jongste dochter heb ik mijn oude hobby van poppenhuizen en miniaturen weer opgepakt en ga ik met haar gezellig naar beurzen in het hele land.

4 gedachten over “Wat de Libelle en reiger met elkaar te maken hebben”

 1. Ik zie hem al helemaal zitten! :-). Schitterend. Als je even laat weten welke Libelle het is, kan je die van mij krijgen.

 2. Dit is typisch weer een verhaal van Ellen.
  Super leuk verhaal hoor El.
  Maar had dit toch niet achter Marc gezocht hahaha
  succes met pijltjes schieten.
  Daan

 3. Hoi Ellen
  Laat die zelfde reiger ook steeds bij ons de vissen er uit halen. stuur Mark ’s middags maar naar ons, want dan zit de reiger bij ons. Peter heeft het al geprobeerd met tennisballen, maar dat worden gele vissen in de vijver, ook de hond bied geen garantie dat de reiger niet bij ons komt vissen. Ik zal maar niet zeggen waar Peter mee dreigt te gaan schieten?
  Ellie

 4. Jeanne van Dijk

  Ik heb smakelijk gelachen Ellen!
  Laat even weten als het filmpje op YouTube staat…hahahaha.

  groeten,
  Jeanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top