Wat is jouw favoriete vakantie?

Iedereen ‘viert’ vakantie op zijn eigen manier. Prachtig vind ik het om te zien hoe uiteenlopend die vakanties kunnen zijn. Als ik onze vriendengroep bekijk (we zijn met ongeveer 22 volwassenen en evenveel kinderen in onze vriendengroep) dan heeft iedereen zo zijn eigen favoriete manier van op vakantie gaan. We hebben echte backpackers in ons midden die het liefst door de bergen trekken en een gat in de grond scheppen als ze heel nodig moeten. Maar we hebben ook luxe friemels in onze vriendengroep die er niet over piekeren om ook maar iets te doen wat met kamperen te maken heeft.

Onze favoriete vakantie

En wij? Wij zitten er een beetje tussen in met onze favoriete vakantie. We hebben jaren gekampeerd met tent totdat we het stof happen met een baby zat waren. Toen deed de sleurhut zijn intrede. Ook daar hebben we weer een heel aantal jaren plezier van gehad. Iets luxer, maar nog steeds kamperen. Naarmate de kinderen ouder worden (en wij ook), merken we dat we steeds meer de luxe gaan waarderen. Maar een leuke camping heeft nog steeds onze voorkeur omdat de kids daar nu eenmaal het snelste vriendjes maken en het naar hun zin hebben. De caravan is inmiddels verdwenen omdat we meer keuzevrijheid wilden in de manier van reizen en ook onze favoriete vakantie veranderd hierdoor. Het feit dat we een bijna-dak-eraf-onder-een-te-laag-tunneltje-ervaring hebben gehad heeft hier helemaal niets mee te maken, haha.

Maar zo gezegd, zo gedaan. Nu ben ik bij ons in huis niet degene die er voorpret aan beleefd om een vakantie uit te kiezen. Manlief kan al maanden van te voren internet afstruinen om een leuk plekje voor de zomervakantie te spotten. Maar ik krijg al de zenuwen als ik er aan denk dat ik onze favoriete vakantie moet gaan boeken. Niet dat ik niet weg wil, helemaal niet. Ik heb gewoon een hekel aan al dat gezoek! Bij ons zijn de taken dus verdeeld hierin. Hìj zoekt en ik mag kiezen uit 3 door hem voorgeselecteerde vakanties. Top toch?

boomhut

Op vakantie naar Bretagne

Dit jaar wordt het Bretagne. Op het onzekere van het weer na heb ik er enorm veel zin in! Ik ben aan vakantie toe, dat ook. Maar mijn ‘zin’ heeft voornamelijk te maken met het uitproberen van de boomhut! Op advies van een fijne werknemer van Eurocamp hebben we onze vakantie wel in 2-en gesplitst . Eventjes boomhut voor de ervaring en daarna wentelen in luxe in een stacaravan. Onze kinderen bestemepelen het nu al als hun favoriete vakantie.

Met dank aan de attente mails van Eurocamp is voor mij nu toch het stukje voorpret begonnen… vandaag kreeg ik een mail binnen met een vakantiechecklist. Handig, want ik ben er eentje die op het laatste moment alles in de koffer dumpt om er op lokatie vervolgens achter te komen dat ik toch nog e.e.a. vergeten ben. Dit jaar ga ik het dan toch eens proberen op ‘de Eurocamp’ manier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven