Wat moet ik aan????

Sinds ik moeder ben leg ik in het weekend mijn kleding voor de werkweek klaar. Zeker toen Devin nog een baby was, was ik doordeweeks zo moe dat ik echt geen outfit bij elkaar kon zoeken. Ik zou in staat zijn geweest om in mijn badjas op mijn werk te verschijnen. Bovendien moest ik destijds om 04.45 op om om 05.30 in de auto te zitten, tussendoor nog een baby te voeden, mijzelf te douchen en een flinke plons koffie naar binnen te gieten.
Inmiddels is mijn baby een peuter geworden, mag ik doordeweeks een beetje langer in bed blijven liggen en ben ik gedurende de meeste dagen niet meer zo’n verschrikkelijke zombie dat ik technisch gezien geen outfit bij elkaar kan zoeken, maar toch is het kleding klaarleggen gebleven. Tegen de tijd dat mijn werkweek op dinsdag begint liggen er 4 stapeltjes klaar in de kledingkast voor mijn 4-daagse werkweek

Weekend

In het weekend graai ik eigenlijk blindelings wat uit de kast. Als ik geen sportkleding aan heb dan valt mijn keuze veelal op een broek en een hoody en dan vind ik het wel weer goed.

Vandaag vierden we kerst bij mijn ouders, en dus was een broek en een hoody voor de verandering eens niet goed genoeg. Mijn relatie met mijn ouders is op zijn minst complex te noemen, en dus wil ik graag laten zien dat het goed met mij gaat. In een vormloze broek en verwassen trui zie ik er niet uit alsof het goed gaat: het moest iets anders worden.

Ga je naar je werk ofzo?

Ik geloof dat ik ongeveer mijn halve kledingkast aan heb gehad. Bij de eerste outfit zei mijn vriend: ‘ga je naar je werk ofzo?’. Uhm nee, ik ging niet naar mijn werk, maar mijn kledingkast bevat werkkleding en oude zooi en eigenlijk vrij weinig daar tussenin. Ik ging niet naar mijn werk, dus ik verving het jasje wat ik aanhad voor een bolero. Maar volgens vriend stond dat raar.

Top en bolero verdwenen in de kast en er kwam een sexy rood topje tevoorschijn. Er zou een bh zonder bandjes bij moeten, maar die zat in de was. Met het vestje wat al eerder uit de kast gekomen was zou je volgens mij niet zien wat voor een bh ik aan had.

‘Ga je naar een club of ga je naar je ouders?’ was het commentaar toen ik weer de slaapkamer uit kwam.

Ik ging naar mijn ouders, dus ik ging de slaapkamer weer in. Het jurkje wat ik een paar weken geleden had gemaakt en waar ik zo trots op was zou de perfecte keuze zijn!

Nog even verscheen ik in alleen een geel shirt en een grijze legging (wat ik onder mijn bruine jurk met grijze en gele bloemen aan wilde) maar ik ontving alleen een ‘je bent niet goed wijs’ blik. Ik trok de jurk er overheen en terwijl ik nog bezig was hem dicht te knopen liep ik weer de slaapkamer uit. Het commentaar was ‘herstkleuren?? Het is kerst schat. En buiten dat ziet die jurk er uit als een badjas.’ Ondertussen was mijn zelfvertrouwen gezakt tot zo’n beetje onder het 0-punt en verwachtte ik niet dat ik ooit nog de voordeur uit zou komen omdat ik gewoon geen outfit bij elkaar kon vinden.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op een rood polkadot jurkje met een legging er onder en een bolero er overheen.

Zindelijk worden

Ondertussen had Devin ook al zijn 3e outfit aan. Niet omdat hij leidt aan enige vorm van keuze stress wat betreft zijn kleding. Alles staat hem fantastisch, in iedere mogelijke combinatie. Ik probeer Devin zindelijk te laten worden. (helaas tot nu toe zonder enig succes). De methode die ik nu maar toepas is hem gewoon een onderbroek aan trekken in plaats van een broek in de hoop dat hij leert dat een natte broek uitermate oncomfortabel is, zodat hij dat wat een natte broek veroorzaakt misschien niet in zijn broek moet doen. Vooralsnog blijft hij denken dat het potje een mooie tunnel voor zijn autootjes is en de wc een gek ding wat je kan doorspoelen als mama er op zit.

2 gedachten over “Wat moet ik aan????”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven