Wat te doen bij verveling tijdens vakantie? Mad Science!

De eerste zomervakanties starten dit jaar in het Midden van Nederland al op 9 Juli! Dat is een stuk eerder als hier in het Zuiden waar we tot 23 Juli moeten wachten, maar vooruit. Eén ding hebben de zomervakanties door heel Nederland met elkaar gemeen; ze duren lang! En dat is op zich heerlijk, want onze kinderen zijn er aan toe, maar er is niemand die 6 weken aan een stuk op vakantie gaat (in ieder geval niemand die ik ken 😛 ) en de kans dat er na een aantal weken verveeld rondgekeken wordt door je kids die is redelijk aanwezig. Dus… wat te doen bij verveling tijdens deze o, zo heerlijke zomervakantie? Wij hebben het antwoord!

wat te doen bij verveling

Mad Science Vakantiedagen

In de vakantie experimenteren ze bij Mad Science namelijk gewoon door! Ken je Mad Science eigenlijk al? Jawel toch? Bij ons op school zijn ze de ’talk of the town’ als er weer professoren langskomen zoals mijn meisje dat dan noemt. Zo nu en dan wordt de klas verrast met een optreden van een professor die experimentjes komt doen. Je kan er zelfs voor kiezen om na schooltijd je kind een soort van cursus te laten volgen van 6 uur. Onze oudste heeft dat inmiddels gedaan en die vond het helemaal geweldig. Hij raakte niet uitgepraat over wat ze gezien en gedaan hadden… normaal gesproken zegt hij alleen ‘hallo’ als hij binnenkomt… snap je?

wat te doen bij verveling

Even terug naar wat te doen bij verveling…

Ik weet niet hoe jouw kinderen zich precies gedragen tijdens de vakantie, maar ik kan me zo ongeveer voorstellen dat dat hetzelfde is als bij die van ons 😉 . In het begin zijn ze super enthousiast over de vakantie en hebben ze honderd-en-een plannen. Er wordt bijna alleen maar buiten gespeeld en de vriendjes zijn niet aan te slepen. Totdat… de eerste vriendjes op vakantie gaan of het weer wat minder wordt. Afhankelijk van hoe je zelf je vakantie gepland hebt (uiteraard altijd net iets anders dan de ouders van beste vriendjes en vriendinnetjes dat gedaan hebben) begint de verveling toe te slaan en wordt de ipad en de computer weer keuze nummer 1.

Dus, wil je je kind niet de hele dag alleen binnen laten zitten als de verveling toeslaat? Check dan de vakantiedagen van Mad Science! Op uitdagende locaties door heel Nederland organiseren ze een gevarieerd en educatief programma speciaal voor kinderen! Zitten ze ook in de vakantie vol babbels aan het avondeten!

wat te doen bij verveling

Van maandag t/m donderdag zijn er dagprogramma’s op verschillende locaties. Denk aan musea, speeltuinen, bibliotheken en scoutinggebouwen. Deze programma’s zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Per groep van maximaal 24 kinderen zijn er twee Mad Scientists voor uitleg en begeleiding. Het programma duurt van 09:00 tot 16:00 uur, dus de kinderen zijn de hele dag onder de pannen, maar het is ook weer niet zo spannend als een week op kamp (waar onder andere mijn kinderen he-le-maal niets voor voelen). Tussen de proefjes door is er tijd om te lunchen en buiten te spelen en gedurende de dag maken de kinderen verschillende experimenten waar ze thuis verder mee aan de slag kunnen. Vervelen? Daar hebben ze helemaal geen tijd voor!

Er zijn 6 verschillende vakantieprogramma’s: Crazy, Eureka, Geheim Agent, Mad, Steengoed & Weird. Zeg nou zelf… die klinken allemaal leuk toch? En zijn er toch nog vriendjes die ook niet op vakantie zijn, maar wordt het langzaam een twee-eenheid die meer op hangjeugd lijkt dat wat anders? Dan stuur je vriendlief gewoon mee zodat ze naderhand enthousiast thuis samen verder kunnen experimenten (binnen gestelde grenzen natuurlijk hè).

Een korte inspiratie vind je in hun filmpje en meer informatie uiteraard op hun website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven