10x wat te doen in Amsterdam

Op stap in Amsterdam is leuk, maar wat kan je hier doen wat net even meer van de stad laat zien? De vraag ‘wat te doen in Amsterdam’ is eigenlijk niet heel erg moeilijk te beantwoorden, want er is héél veel te doen.

Maar weg van de overbekende musea en dergelijke, zijn er ook veel leuke dingen die je kunt doen om echt van de stad zelf te genieten. We zochten 10 leuke uitjes in onze hoofdstad voor je op!

wat te doen in Amsterdam? 10 tips

Wat te doen in Amsterdam? 10 tips voor een heerlijk dagje weg!

Je hebt je voorgenomen om Amsterdam te gaan opzoeken, maar je hebt eigenlijk niet zo’n idee wat je dan zult gaan doen. Amsterdam is een prachtige stad met veel historie.

De stad zelf eens gaan bekijken in plaats van de schilderijen in een museum is zeker de moeite waard en je beleeft op die manier Amsterdam écht. Natuurlijk gaan we de grachten op.

Je kunt bijvoorbeeld een sloep huren in Amsterdam. Of ga eens mee met een gids door de stad. Of bezoek toch een paar musea of breng eens een bezoekje aan the Amsterdam Dungeon. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en met onderstaande 10 tips maak je een leuke start!

1. Culinaire wandeltocht door de Jordaan

Ga op stap met een kleine groep door de Jordaan in Amsterdam. Amsterdamser kan je het niet hebben! Met deze tocht bezoek je de beste eetgelegenheden in de Jordaan.

Het leuke van dit soort tours is dat je op plekken komt waar je zelf niet zo snel heen zal gaan én naast het eten wordt er ook nog van alles verteld over de wijken waar je loopt en wat er verder te doen is in Amsterdam.

2. Anne Frank huis

Dit is dus een voorbeeld van een gebouw waar je eigenlijk niet omheen mag als je naar Amsterdam gaat en een museum bezoek wat je echt moet doen.

Helaas is het wel vaak erg druk en zijn er wachttijden. Je kunt er met een audiotour rondlopen en zo hoor je meer over de tweede wereldoorlog, wat er met de Joden gebeurde en over onderduikers en hun helpers. En Anne Frank zelf natuurlijk.

3. Wat te doen in Amsterdam? Ga naar het Begijnhof

Een hofje uit de 14e eeuw en een heerlijke plek om even tot rust te komen. De ingang is aan Het Spui en opeens sta je dan in een verstilde wereld.

De Begijnhofkapel is nog altijd gewoon in gebruik en je kunt de diensten hier bezoeken. Deze diensten zijn er zelfs dagelijks. Een stukje geschiedenis van Amsterdam dat je niet mag missen en zo weet je ook precies wat je kunt doen als je daar bent.

wat te doen in Amsterdam? Varen op de grachten!

4. Het water op is een ‘must do’ in Amsterdam

Je kunt op meerdere manieren de grachten op in Amsterdam. Een bootje huren in Amsterdam is een mogelijkheid. Maar je kunt ook plaats nemen in een rondvaartboot. Toch is het echt heel leuk om zelf te varen in het centrum van Amsterdam.

Een heel unieke ervaring! Vanaf de grachten beleef je Amsterdam op een heel andere manier. Het geeft je uiteindelijk een prachtig totaalbeeld van de stad.

Een grote aanrader is ook het Amsterdam Light Festival. Rond december wordt de stad met mooie kunstwerken versierd die licht geven en daar kan je onderdoor/langs varen. Eventueel kan je het ook lopend of fietsend doen, maar met de boot is toch wel heel speciaal.

5. Bezoekje aan Artis voor de liefhebbers

Tja, Amsterdam is ook Artis. Een oude dierentuin waar nog altijd de dieren liefdevol verzorgd worden en waar van alles te beleven valt.

In de zomeravonden zijn er extra programma’s gepland. Dus ook dat is leuk om in de gaten te houden. Artis is niet alleen maar leuk om met kinderen heen te gaan, want zelf slenteren door de dierentuin en de dieren bewonderen is minstens net zo leuk.

6. Hortus Botanicus Amsterdam

Een museum maar dan met natuur, zo zou je het wel een beetje kunnen zien. Bomen die er al honderden jaren staan en planten vanuit de hele wereld.

Dit is echt fantastisch om te doen in Amsterdam. Een vlinderkas, een palmkas, maar ook de Reuzenwaterlelie kan je bezichtigen. Wil je er echt alles over weten? Dan is er een gids te boeken die je in geuren en kleuren over de geuren en kleuren kan vertellen.

7. Street Art Tour moet je zeker gezien hebben in Amsterdam

Onze hoofdstad echt leren kennen? Dan moet je ook de Street Art willen zien in Amsterdam. Doe de Street Art Tour en je bent weer een ervaring rijker. Zo zie je Amsterdam van een andere kant en heb je ook weer wat ‘anders dan anders’ te doen.

8. De Wallen zien

Tja, misschien niet wat je in gedachten had, maar eigenlijk is het wel een heel bekend deel van onze hoofdstad en in het kader van de stad leren kennen hoort het er wel degelijk bij. Wij vonden het ook super leuk om met de kinderen te doen. Het hoort bij het leven toch?

De rosse buurt van Amsterdam is zelfs één van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad! En dan met name in de avond, als de dames achter de ramen zitten. Niet omdat ze allemaal de dames willen opzoeken hoor, maar wel om de sfeer te proeven…

9. Bezoek het Rembrandtplein

Wil je vooral lekker stappen in Amsterdam? Het Rembrandtplein is zo ongeveer het centrum van het uitgaansleven in de stad. Heel veel horeca is hier te vinden, dus er is vast wel iets te vinden waar jij je lekker voelt.

Natuurlijk kan je hier prima een kroegentocht houden, leuk als afsluiter van de dag!

10. Johan Cruijff Arena

En dan komen we uit bij de grote voetbal arena. Het stadion van Ajax. In 1996 gebouwd en je kunt hem bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven, wat het allemaal hartstikke leuk maakt. Dus als jij niet weet wat te doen in Amsterdam, zet dan deze op je lijstje.

Ook als je niet een Ajax-fan bent, maar gewoon van voetbal houdt. Overigens worden hier ook popconcerten gegeven.

Nog meer doen in Amsterdam?

Natuurlijk is er nog veel meer wat je kunt doen in Amsterdam. Er zijn heel veel musea te vinden en gewoon slenteren door de oude stad en een terrasje pakken is al een belevenis op zich.

Wees slim en kom met het openbaar vervoer naar de stad. Of maak gebruik van de P&R parkeerplaatsen. Hier kan je buiten het centrum voor een heel goedkoop tarief parkeren, waarbij je gebruik mag maken van het openbaar vervoer.

Een ideale oplossing omdat parkeren in het centrum niet alleen lastig, maar vooral ook duur is. En dan hebben we het nog niet gehad over je stresslevel als je door het centrum moet rijden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven