Knutselen voor vaderdag of een cadeautje kopen?

Ben jij van het team knutselen voor vaderdag of een cadeautje kopen? Jarenlang hebben mijn kinderen zo ongeveer alles aan elkaar geknutseld maar inmiddels hebben ze de leeftijd bereikt dat er wat minder aan de knutseltafel gezeten wordt. Maar een cadeautje kopen voor vaderdag is ook nog niet zo eenvoudig, want wat koop je?

Zeker niet als papa enorme wensen heeft en de portemonnee van de kinderen daar nog niet helemaal in voorziet, haha. Maar ze doen een poging, ook dit jaar.

Stockfoto van blije vader door fizkes

Wat te kopen voor vaderdag? Op het lijstje van papa dit jaar

Naarmate de kinderen ouder worden wordt ook hun vader ouder natuurlijk. Gelukkig maar! Maar des te meer vaderdag je al achter de rug hebt, des t elastiger wordt het verzinnen wat je zal kopen voor vaderdag. Je vader heeft immers als zo veel!

Toen mijn eigen vader nog leefde wist ik het overigens wel. Een stuk vis of een stuk gereedschap kopen, daar maakte ik hem altijd blij mee. Stiekem zie ik dat Frank bijvoorbeeld -naarmate hij ouder wordt- ook dusdanige trekjes begint te vertonen.

Met vis zal ik hem nooit blij maken, maar gereedschap wordt tegenwoordig ook wel gewaardeerd. Of dat dat te wijden is aan het vele klussen dat we doen, dat laat ik even in het midden.

Wat kunnen mijn kinderen kopen voor vaderdag?

Normaal gesproken zou ik roepen dat ze maar lekker zelf naar de winkel moeten gaan om eens te snuffelen voor een cadeautje voor vaderdag. Maar in dit geval wordt dat wat lastig. Een stuk gereedschap kunnen ze in principe wel kopen, maar ze hebben natuurlijk géén idee wat hij allemaal al in de loods heeft liggen.

Wel of geen alcohol voor vaderdag kopen

Daarnaast heb ik nog wel een paar gave dingen gezien, maar ook die kan ik ze niet zelf laten kopen voor vaderdag. Een bijzondere fles whiskey bijvoorbeeld, daar maken ze papa ook wel blij mee denk ik. Of een leuk bierbrouwpakket.

Maar daar kunnen ze natuurlijk niet zelf voor op pad. Iets met alcohol en leeftijd 😉 . Wat wel kan is dat ze een mooie karaf bestellen voor bij de whisky.

Watch out, be sportive!

Een smartwatch heeft hij ook nog op zijn wensenlijstje staan. Garmin horloges prevelde hij laatst zachtjes. Inmiddels snap ik ook waarom.

Laten we het er maar op houden dat diegene die hij op het oog heeft niet echt betaalbaar is, zeker niet voor de kinderen, haha. Ik moet zeggen… ze zijn wel verschrikkelijk mooi, maar ik denk dat hij nog maar even tot zijn verjaardag moet wachten in plaats van dat we dit voor vaderdag kopen.

Origineel, en de kinderen hebben er later zelf ook nog wat aan

Een origineel cadeau kopen voor vaderdag is voor de kinderen al bijna net zo lastig als iets leuks voor vaderdag knutselen. Maar ik heb ze een hele goede tip gegeven: het boek ‘Pap vertel ‘s, .

Wij hebben het zelf aan onze vaders gegeven – een aantal jaren terug. Nu ze er allebei niet meer zijn is het hebben van zo’n boek ineens heel waardevol. Sterker nog… het niet hebben van zo’n ingevuld boek is een groot gemis; mijn vader heeft het namelijk nooit ingevuld, erg jammer.

Ik denk dus dat dit bij ons het cadeau wordt voor vaderdag. Dan kan Frank nu alvast beginnen met schrijven! Ook kopen? Je vindt het hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven