Wat vind jij het moeilijkste aan de administratie?

De belastingaangifte zit eraan te komen en dit vraagt om tijd en aandacht, waar naar mijn idee eigenlijk niemand zin in heeft. Een aantal jaren geleden kwam ik erachter dat mijn administratiesysteem toch niet zo goed was als ik dacht en dat het verzamelen van alle papieren meer tijd koste dan me lief was.

Nu ben ik erg benieuwd naar jouw valkuil.

Wat vind je moeilijk?

1. Het afhandelen van de post:
a. het invullen van formulieren?
b. het nemen van beslissingen?
c. het betalen van rekeningen?

2. Het opbergen van de post:
a. waar laat ik de post voor ik het afhandel?
b. wat dien ik te bewaren?
c. hoe berg ik het overzichtelijk op? Beter gezegd: “Hoe vind ik het snel weer terug”?

3. De hoeveelheid/diversiteit:
a. reclame en kranten?
b. post en geadresseerde reclame?
c. briefjes van school, sport verenigingen, die al dan niet retour moeten?

Wanneer je weet wat je mist in je systeem kun je er ook wat aan doen. Wat vind je het moeilijkste aan de administratie? Klik op deze link en geef je antwoord op deze vraag op de nieuwe site van Drukke Moeders.

Het kan heel kort en het hoeft geen keuze te zijn uit a, b of c. Een antwoord kan zijn. Ik heb moeite met 1 a, b en c en 3 c.

Met de antwoorden hoop ik je een volgende keer beter van dienst te kunnen zijn. I.v.m. privacy kun je alleen je voornaam invullen. Het e-mailadres is voor anderen niet zichtbaar. Als dank ontvang je een overzicht voor de belastingaangifte van 2012.
Dit is wat je nodig hebt om de belastingaangifte in te vullen en deze papieren dien je te bewaren als bewijsmateriaal.

Wil je me helpen en de bovenstaande vraag beantwoorden?
Dank je wel, Marijke

Meer lezen van Marijke? Dat kan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven