Wel of geen kleur in je kleding dragen, wat voor type ben jij?

Ik draag al bijna mijn hele leven veel zwart. In combinatie met jeans en grijs of wit. Of alleen zwart, dat kan ook, maar dat zijn de tinten die ik meestal aan heb. Je kan dus wel stellen dat ik niet veel kleur draag in mijn kleding. Soms heb ik ook nog wel bepaalde aardetinten waar ik me happy in voel, maar veel verder gaat mijn garderobe niet echt. Op een enkele uitzondering na misschien. Ik zocht uit wat voor kleurtype ik ben om te kijken of ik me deze zomer misschien eens kan laten gaan. Op voorwaarde dat ik wat beter in mijn vel zit, want ook dan pas durf ik me wat meer te laten gaan op het gebied van kleuren in kleding. Herken je dat?

wat voor kleurtype ben ik

Wat voor kleurtype ben ik?

Ben jij wel iemand die graag kleur draagt in je kleding, of ben je ook zo’n kleurloos type als ik 😉 . Dat klinkt een beetje respectloos, maar is natuurlijk een grapje. Toch zou ik zelf stiekem best wel eens een andere kleur willen dragen, maar ik durf niet zo goed. Terwijl ik denk ik volgens ‘de regels’ best wel wat kleur kan hebben, het hangt namelijk af van welke kleurtype je bent. Ik ben nog op zoek naar wat mooie lange zomerjurken om in te flaneren het komende seizoen, maar wil me nu dus eerst echt verdiepen in de kleuren die me het beste staan. Voordat ik weer wat aanschaf dat vervolgens in de kast blijft hangen.

Bij het onderzoeken naar wat voor kleurtype ik ben was ik eigenlijk snel klaar. Mijn vermoeden werd bevestigd, ik ben een herfsttype, als ik het allemaal goed lees.

welk kleurtype ben ik
Zie je het verschil wat betreft de kleuren? Groen maakt me wel zachter in mijn gezicht vind ik.

Welk kleurtype ben jij?

Om je gauw wat achtergrond informatie aan te leveren ga ik even kort in op de kleurtype’s die er zijn, en dan hou ik me bij de 4 seizoenstypes. Op sommige websites lees je ook dat er tot 12 kleurtypes zijn, maar ik beperk me hier tot de vier seizoenen. Er is dus een reden dat niet iedere kleur even goed bij je staat en die heeft alles te maken met het kleurtype dat je bent, dat wordt verdeeld over de seizoenen. Zo kan het dus zomaar zijn dat jij écht die garderobe van je vriendin niet aan kan omdat de kleuren je niet staan.

Wintertype

Je bent een wintertype als je een licht huidskleur hebt, met een blauwe ondertoon. Met lichte huidskleur moet je dan denken aan bleek, tot licht getint. Je haar is donkerbruin of zwart, ook weer met een koele ondertoon. Je hebt dus van jezelf geen rode gloed in je haren.

Lentetype

Als lentetype heb je blond of een beetje rossig haar en heeft je huid een warme ondertoon. Vaak heb je ook wat sproetjes, zeker als de schoon schijnt. Je ogen zijn meestal blauw, grijzig, groen of heel lichtbruin, dat kan ook. Je hebt een lichte huid, maar wel met een warme ondertoon.

Zomertype

Een zomertype heeft een koele ondertoon, net als een wintertype. In tegenstelling tot een wintertype heeft een zomertype echter licht haar, van lichtblond tot asblond. Daarnaast heb je ook een lichte huid. Je wordt niet snel bruin en verband ook snel als je geen goede zonnebrand gebruikt. Zomertypes hebben meestal blauwe ogen, maar groenig of grijzig kan ook.

Herfsttype

En dan komen we aan bij het herfsttype. Ben jij -net als ik- van het kleurtype ‘herfst’ dan heb je bruin haar. Van donkerblond tot chocolade bruin valt eigenlijk allemaal binnen het palet van het herfsttype. Je ogen zijn meestal bruin, maar er zijn ook herfsttypes met groene ogen. Je verbrandt niet zo heel snel, maar je wordt ook niet heel snel bruin. Meestal heb je er even de tijd voor nodig, maar je kleurtje blijft wel lekker lang hangen!

Wat voor kleurtype ben jij? Ben je er net als ik ook al snel uit, of vind je het nog niet zo duidelijk?

Welke kleuren passen bij welk kleurtype?

Kleuren voor het wintertype

Een wintertype zoekt het beste kleding in koele kleuren zoals je hierboven ziet. Pasteltinten zijn niet helemaal jouw ding, maar je kan bijvoorbeeld wel weer hele felle kleuren dragen, zolang deze maar een koele ondertoon hebben. Denk bijvoorbeeld aan kobaltblauw, of smaragdgroen. Ook Rood kan je heel goed staan (zorg alleen dat het een kleur rood is zonder warme ondertoon). Vraag jij je af wat voor kleurtype je bent, check dan of bovenstaande tinten je gezicht ‘ophalen’. Zo ja…. it’s a match. Hou trouwens in de gaten dat je als wintertype best een pastelkleurige of crèmekleurige broek aan kan, zolang je de kleur in je gezicht maar uit bovenstaande palet haalt.

Lentetype kleuren

De kleuren die het beste bij het lentetype passen vind je in bovenstaande afbeelding. Denk daarbij aan basis kleuren zoals bijvoorbeeld camel en bruin of eventueel een warm blauwe tint. Geel, huidskleur en aanverwanten tinten (zoals perzik) passen ook uitstekend bij je. Omdat je huid en haar een warme ondertoon hebben is het belangrijk om in de warme tinten te blijven die je hierboven ziet.

Palet van kleuren voor zomertypes

Als zomertype passen koele tinten bij je en dat zie je dan ook duidelijk in bovenstaande kleurenpalet. Groen, paars en roze doen het heel goed bij jouw huidskleur en ook blauwtinten kan je prima hebben. De uiteraard vaak ook fantastisch bij je ogen.

Kleuren voor het herfsttype

Als herfsttype staan de herfstkleuren je over het algemeen goed. Eigenlijk wist ik dit stiekem al, want ook al draag ik veel zwart… het maakt me eigenlijk wat ’te hard’. Net als wit. Maar de off white kleuren, crème tinten en groen kan ik eigenlijk heel goed hebben. Grappig eigenlijk dat ik – om nieuwe kleding aan te schaffen- het toch nodig vond om te beoordelen wat voor kleurtype ik ben. Terwijl ik het eigenlijk al wist…

De juiste kleuren bij het juiste kleurtype; hou jij er rekening mee?

Nu weet je welke kleuren het beste bij jou en jouw kleurtype passen. En nu ben ik natuurlijk ook benieuw of jij je daar aan houdt, of dat je juist kleuren in je basis garderobe hebt die helemaaal niet passen bij je kleurtype? Let me know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven