Wat wil ik worden later… heeft jouw kindje het er ook al over?

Liever bioloog dan de nieuwe Doutzen. ‘Wat wil ik worden’ is een vraag die kinderen zichzelf al vroeg kunnen stellen. Mijn dochtertje is daar heel duidelijk in. Mama. Ze wil mama worden. Ik heb al een poging gedaan om uit te leggen dat mama worden òòk kan naast iets anders. Maar het enige antwoord wat ik krijg is. Dat is mooi, maar ik wil mama worden 😉 .

wat_wil_ik_worden

Veel kleine kinderen hebben al grote praatjes over wat ze later willen worden. PLAYMOBIL ging op onderzoek uit om te ontdekken wat er bij de kinderen speelt en hoe zij de vraag ‘Wat wil ik worden’ zouden beantwoorden. Wat blijkt? Ondanks tal van nieuwe beroepen zoals model, blogger en webdesigner (?), weegt er niets op tegen het simpele verlangen om later ‘iets met dieren’ te doen. Herkenbaar, want dat is precies wat zoonlief al jaren roept. Wat wil ik worden? Iets met dieren!

Uit onderzoek onder meer dan 1.200 kinderen tussen de 4 en 8 jaar blijkt dat zij later graag met dieren willen werken. Bij zowel meisjes als jongens is dit populair (15%). Eigen suggesties zijn onder andere dolfijnentrainer, bioloog en manege-eigenaar, haha, hoe verrassend. Ook beroepen die kleintjes in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, zoals politieagent (13%) of juf / meester (11%), zijn geliefd. Het verbaasd mij persoonlijk wel dat er al kinderen van 8 zouden zijn die roepen dat ze Webdesigner willen worden, maar vooruit.

Wat wil ik worden ? Beroemd !

Opvallend is dat kinderen totaal niet bezig zijn met uiterlijke vertoning. Model (1%) of acteur/ actrice willen ze niet worden (3%). Maar ‘beroemd worden’ wil bijna de helft van de ondervraagden (44%). Een opvallende uitkomst, gezien het zijn van model of acteur/ actrice vaak gekoppeld wordt aan roem. Eén op de drie ondervraagde kindjes wordt liever topsporter dan dat ze een gewoon beroep hebben. Toch een mogelijkheid om een fanbase op te bouwen 🙂 . Meisjes gaan het liefst aan het werk als professioneel danseres (12%) en jongetjes als profvoetballer (21%).

Zo jong als ze zijn kunnen ze met Playmobil al aardig uit de voeten om te fantaseren over de toekomst. Leuk om te zien dat ze daar al met verschillende beroepen in aanraking komen en daar hun eigen draai aan kunnen geven.

Speelt jouw kindje ook al met de ‘Wat wil ik worden’ vraag? En wat wordt er dan geroepen? Wij zijn benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven