Wat zijn jouw goede voornemens?

2011 is begonnen! Zit jij al vol met goede voornemens?

Ik liep gisteren in het bos en bedacht me – als coach van moeders die de juiste balans zoeken – wat mijn eigen goede voornemens zijn voor dit nieuwe jaar. Eigenlijk hoefde ik niet lang na te denken: het komt vooral neer op dat ik meer dingen voor mijzelf wil doen. En dan niet op een manier dat ik volledig afwezig ben of dat ik me schuldig moet gaan voelen dat ik er niet ben voor mijn gezin. Nee, gewoon, kleine dingen die het hem doen: een boek uitlezen, een mooie dvd kijken (die al zo lang in de kast ligt), 1 uur wandelen in het bos bij de landgoederen hier vlakbij, luisteren naar muziek waar ik zulke goede herinneringen aan heb (geinspireerd geraakt door de Top 2000). Ik heb gemerkt dat ik juist van de kleine geluksmomenten enorm oplaad. En dat ik weer rust en ruimte in mijn hoofd krijg.

En jij, wat zijn jouw goede voornemens?

Heb jij ook zo’n lijstje met kleine, goede voornemens? Of zijn ze bij jou juist groots en ambitieus? Hoe dan ook, het gaat er om dat je met die voornemens een doel stelt. Het liefst positief geformuleerd, zodat je weet wat je precies wilt bereiken. Als je dit duidelijk hebt, zul je zien dat je minder last hebt van de hindernissen en belemmeringen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Want hoe vaak heb je al niet goede voornemens gehad die zijn gesneuveld? Waak ervoor dat ze dit jaar ook sneuvelen. Zet de valkuilen voor jezelf op een rij en deel het met je omgeving. Dan zul je zien dat het je dit jaar goed afgaat!

Help …

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het waarmaken van je goede voornemens op het gebied van een betere work-life balance, meer energie of minder stress? Kijk dan eens bij het kopje ‘Aanbiedingen’ en schrijf je in voor de eTraining ‘Meer balans voor werkende moeders’ die ik als eCoach speciaal voor jullie als werkende moeders heb ontwikkeld!

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven