Water met een smaakje

Ben jij een waterliefhebber of moet jij je best doen om iedere dag een glas water weg te werken? Water met een smaakje doet wonderen!

Bij mij is mijn waterliefde afhankelijk van het jaargetijde. In de winter ben ik niet zo’n waterliefhebber. In ieder geval niet van het koude water, dan hou ik het liever bij thee. Maar in de lente en de zomer dan vind ik water heerlijk. Of als je net je tanden gepoetst hebt, dan klok ik ook zo een glas achterover 🙂 .

Bij ons is water wel een ‘normaal’ drankje. Ook voor de kinderen. Bij het eten kan er gekozen worden tussen water of melk. Zelf ben ik niet zo’n melk fan, ik vind het niet lekker, maar geloof ook enigszins in de leus ‘melk de witte sloper’. Maar onze kinderen mogen kiezen. De een kiest steevast voor melk en de ander voor water. Water en thee (en frisdrank als wij het toelaten, maar dat is geen vaste prik 😉 ).water_met_een_smaakje

Eigenlijk vind ik het niet meer dan normaal dat het drinken van water als gewoon gezien wordt hier in huis. Buiten het feit dat het gezond is geloof ik er ook heilig in dat je ook water moet leren drinken. Natuurlijk is water niet vies, en lust iedereen het wel. Maar genieten van het drinken van water, dat kan je leren. En bij het drinken van een aantal glazen water per dag zal je al snel merken dat je lichaam ook echt aangeeft als het weer tijd is voor een glas water 🙂 .

Water met een smaakje

Om het drinken van water wat aantrekkelijker te maken voor de kinderen ben ik onlangs begonnen met water met een smaakje. En water met een smaakje valt hier goed! Het is lekker, je kan er leuk mee experimenteren (wat dan ook volop door de kinderen gedaan wordt) èn het ziet er een stuk gezelliger uit.

water_met_een_smaakje_kan

Eerst deed ik bijvoorbeeld wat fruit los in een karaf. Dat werkt, maar ziet er niet zo gezellig uit, want dat fruit zakt allemaal naar de bodem. Nu heb ik een leuke water kan gevonden die ik gebruik om water met een smaakje te maken. Deze bevalt uitstekend, ziet er leuk uit èn heeft verschillende voordelen:

  • hij is afsluitbaar, dat vind ik prettig want hij kan zo de hele dag op tafel staan
  • het fruit blijft in het midden van de kan zitten
  • hij heeft een ijskern die je in de vriezer kan leggen voor koele drankjes
  • hij schenkt erg prettig
  • morst niet met schenken
  • gemaakt van BPA vrij materiaal en geurvrij
  • kan in de vaatwasser!

Dat je de ingrediënten voor het water met een smaakje in de kern van de kan kan doen zorgt ervoor dat je bij het schenken geen losse stukjes fruit en kruiden en dergelijke mee schenkt. Dat schenkt èn drinkt fijner.

Ingrediënten voor water met een smaakje

We hebben al een aantal van de geijkte varianten geprobeerd. Citroen, sinaasappel en komkommer vallen hier allemaal in de smaak. Komkommer geeft ook in korte tijd al snel een lekker smaakje aan het water. Maar ook onderstaande combinaties zijn erg lekker voor de afwisseling!

Sinaasappel en bosbessen

Om deze smaak goed op te laten nemen kan je dit het beste een dag van te voren klaar maken en in laten trekken.

Watermeloen met munt

Deze variant staat bekend als de ultieme dorstlesser, lekker voor warm weer dus!

Munt en limoen

Lekker fris en fruitig

Aardbeien, basilicum en citroen

Deze smaak zijn de kinderen niet zo dol op, maar ik vind het heerlijk. De aardbeien kunnen echter niet te lang in het water blijven liggen want dan worden ze papperig, snel opdrinken dus, dit water met een smaakje.

Kaneel, appel en citroen

Gebruik voor de kaneel een kaneelstokje

Nu ben ik benieuwd of je getriggerd bent om ook wat vaker water met een smaakje te drinken. Mocht je nog lekker combinaties hebben uitgeprobeerd die niet hierboven staan, laat het me zeker even weten!

Winactie:

Wil jij deze mooie kan winnen? We mogen er eentje weggeven van Contigo! Geef op facebook aan welk water met een smaakje jouw favoriet is. De actie duurt tot 18 September 2015.

[Form id=”98″]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven