Waterglijbaan met looping; de eerste in Nederland!

De eerste waterglijbaan met looping is een feit. Ben jij een echte durfal? Dan is Center Parcs de Kempervennen voor jou helemaal het einde, want daar vind je dus de eerste glijbaan met looping (waterglijbaan wel te verstaan). In het alom bekende Aqua Mundo.

Waterglijbaan met looping in Aqua Mundo, Center Parcs Kempervennen

Lotte gaat er regelmatig zwemmen, in Aqua Mundo. Voorheen moesten wij mee natuurlijk, maar tegenwordig gaat ze ook wel met haar vriendinnen. We brengen en halen ze dan weer, maar zwemmen en vooral plezier maken dat kunnen ze beter zonder ons. Voor mij is het dus al even geleden dat ik in het golfslagbad van Center Parcs de Kempervennen ben geweest. Voor Lotte niet. Sterker nog, die was er twee weken geleden nog. En toen heb ik haar nog helemaal niet gehoord over deze nieuwe waterglijbaan met looping die er aan zat te komen.

Zou ze het geweten hebben? Of heeft ze wijs haar mond gehouden omdat ze deze looping glijbaan in het zwembad toch te spannend vind om vanaf te gaan?

waterglijbaan met looping op de Kempervennen van Center Parcs

Vandaag geopend, Aqua loop en Aqua Racer in Aqua Mundo!

Om 12.00 uur vanmiddag gaf Steven Brunswijk het startschot, waarna Jay-Jay Boske als eerste durfal ‘over de kop’ ging in de Aqua Loop, onder het toeziend oog van alle toeschouwers. Ook Brunswijk zelf werd uitgedaagd tot een poging om de glijbaan uit te testen en maakte zijn debuut. “Deze snelheid voelde ik volledig in mijn lijf”, laat Boske weten. “Door de g-krachten ging ik als een speer. De adrenaline kick die daaruit volgde, zal ik niet snel vergeten. Echt een spectaculaire ervaring!” Gezamenlijk wijdden de mannen, die groot liefhebber zijn van glijbanen en van snelheid, ook de Aqua Racer in.

Aqua loop, de waterglijbaan met looping

En zo ziet dat er dan uit als je in deze waterglijbaan met looping stapt.

Het startpunt van de waterglijbaan met looping

Zoals je hierboven ziet ga je in een soort glazen buis, die door een lifeguard van Center Parcs wordt afgesloten. Deze buis bevindt zich overigens op 12 meter hoogte, dus mocht je hoogtevrees hebben dan is het misschien slim om deze waterglijbaan over te slaan, ook al zit er een looping in.

Nadat je bent ingestapt en na het afsluiten van de glazen buis wordt de baan geactiveerd. Vervolgens klapt de bodem onder je voeten weg (doodeng lijkt me dat!) en maak je een vrije val van 10 meter. Hierdoor is het mogelijk om flink vaart te maken. De topsnelheid igt dan op ongeveer 50 kilometer per uur.

De lancering door de looping van deze waterglijbaan vindt eigenlijk automatisch plaats door alle krachten die vrijkomen. En weet je hoe lang deze waterglijbaan duurt? Binnen 20 seconden ben je weer aan het einde van de 80 meter lange baan. Bizar toch?

Aqua Racer bandenglijbaan in Aqua Mundo Kempervennen

Aqua Racer, een bandenglijbaan

De Aqua Racer is een bandenglijbaan. Vanzelfsprekend is dit ook een waterglijbaan, maar deze is -uiteraard- zonder looping. Hij staart ook iets lager, namelijk op 9 meter hoogte. Deze bandenglijbaan is 100 meter lang en kan je in je eentje doen, of met zijn 2-en.

Meer zien over hoe deze glijbaan gaat en de bouw van deze twee glijbanen bij Center Parcs Kempervennen? Check dan onderstaande video’s.

Wat hebben ze nog meer in Aqua Mundo behalve de waterglijbaan met looping?

Los van deze nieuwe waterglijbaan met looping en bandenglijbaan hebben ze overigens bij Aqua Mundo nog veel meer tofs. Zelfs zonder deze twee glijbanen kan je namelijk makkelijk een dag doorbrengen in dit golfslagbad. En kinderen al helemaal. Center Parcs die heeft er een handje van om prachtige zwembaden te creëren, zo zagen wij ook al bij Village Nature Paris, ook een prachtig Center Parcs park. Dit park ligt super dicht bij Euro Disney en een echte aanrader als je daar eens heen wilt. Meer weten over dit park?

Even een korte resumé van wat ze allemaal in Aqua Mundo hebben:

  • Toffe wildwaterbaan
  • Twee glijbanen binnen
  • Golfslagbad
  • Koraalbad met tropische vissen (het snorkelbad)
  • Kinder doe bad
  • Water Playhouse
  • Bubbelbaden
  • Aqua Racer: de nieuwe bandenglijbaan
  • Aqua Loop; de waterglijbaan met looping

Zoals gezegd is Lotte helemaal weg van dit uitgebreide golfslagbad, maar we kunnen wel stellen dat het er door de twee nieuwe glijbanen nog veel beter op geworden is. Een dikke plus dus voor Center Parcs. Naast deze vernieuwing in Aqua Mundo zijn er overigens nog meer zaken vernieuwd in dit zwembad. Denk daarbij aan vernieuwde kleedruimtes, lockers en douches.

Aqua Mundo bezoeken

Om dit prachtige zwembad (en de waterglijbaan met looping) eens te bekijken hoef je overigens niet persé een huisje op de Kempervennen te huren. Je kan ook los kaartjes reserveren.

Hier vind je meer informatie

De huisjes op Center Parcs Kempervennen

Ook alle huisjes (739 cottages) worden op het moment vernieuwd. Er zijn er inmiddels al 600 klaar, dus dat gaat voorspoedig. Ga je boeken bij Center Parcs? Dan kan je heel eenvoudig alle activiteiten en services zien en boeken via de app van Center Parcs app. Tot aan een tafeltje reserveren aan toe én de parkplattegrond, je vindt er alles in.

Huisje reserveren op de Kempervennen.

Ga je ook de waterglijbaan met looping uitproberen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven