Wax stempel set: toffe kleurtjes om je vriendschap te bezegelen

Dat post op papier een stuk persoonlijker is dan welk whatsappje of facebook bericht dan ook, staat niet ter discussie. Als ik mijn vriendinnen écht wil verrassen, schrijf ik wat op papier in plaats van dat ik het intik en digitaal post verstuur. En óf ze dan verrast zijn: een keer niet alleen rekeningen in de brievenbus! Ben jij ook nog een ouderwetse brievenschrijver, dan is deze wax stempel set vast wat voor jou. En anders zou je er zomaar zin door krijgen om weer met schrijven te beginnen 😉 .

Brieven schrijven: helemaal passé of eeuwig retro?

Ik zeg het wel vaker: ik ben zelf hartstikke ouderwets. Hoewel ik deze blog toch echt op een laptop schrijf, ben ik helemaal niet van het digitale. Kranten en boeken heb ik nog steeds liever van papier. Toch ga ik, net als iedereen, helemaal mee in het appen en chatten. Ik ben ook weer niet zó ouderwets dat ik er de voordelen niet van in zie. Bovendien zou ik zonder Facebook amper weten wanneer mijn vrienden jarig zijn (sorry jongens). Dus ga ik voor een goede combi tussen modern en lekker ouderwets. Houd via Facebook bij wanneer mensen jarig zijn, en stuur ze vervolgens een postduif. Just kidding! Postduiven gaan weer wat te ver maar een verrassing per postbode doet het bij iedereen goed.

wax stempel

Om je post nog een stukje persoonlijker te maken kan je een wax stempel set gebruiken. Dikke kans dat jij niet net als ik uit de Middeleeuwen stamt.. Wat in hemelsnaam een wax stempel set is? Laten we er maar even een lesje geschiedenis tegenaan gooien.

De wax stempel set: terug van heel lang weg geweest

Misschien ken je het wel van Robin Hood. Wanneer belangrijke personen vroeger belangrijke post te versturen hadden, werd die verzegeld. Met een stempel van was. Een dikke klodder rode was erop, het familiewapen er in gedrukt en klaar was je ouderwetse whatsappje. En zo’n officieel verzegelde envelop heeft natuurlijk net wat meer uitstraling dan twee blauwe vinkjes.

Online scoor je wax in allerlei kleuren, om iedere brief of kaart nu wel heel bijzonder mee te versturen. In de wax stempel set zit alles wat je nodig hebt: een wax stempel met houten handvat, een stalen stempelvlak, was, en een koordje ter decoratie. Je laat de wax smelten en druppelt hem voorzichtig op de envelop. Vervolgens druk je er een tekst in (tenzij je liever voor je familiewapen gaat). Met de wax stempelset tover je je post in een handomdraai om tot een waar cadeautje. Ga voor sierlijk briefpapier en kleurige enveloppen om het feestje compleet te maken! Dikke kans dat je, als je mensen zo persoonlijk feliciteert, straks opeens heel wat uitnodigingen voor feestjes op de deurmat zal vinden. Of in je mailbox natuurlijk.

Tip:Zullen we je even hebberig maken? Je bestelt leuke wax sets eenvoudig online, wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

 

Stempel sets die wij voor je hebben gespot

Bij de Hema vind je deze prachtige kleurtjes!

wax stempel set

Bij de Bijenkorf vind je deze complete schrijfset in meer originele stijl.

schrijfset en wax stempel

Bij Aliexpress vind je heel veel wax stempels, als je je favoriete item nog niet hebt gevonden, neem dan zeker hier even een kijkje, want ze hebben zoveel! En vaak nog met gratis verzending ook 😉 .

Mijn persoonlijke favoriet van Alie

wax stempel set

 

Vertel eens, ben jij juist van het digitale of kan je wat ouderwetse post ook heel erg waarderen?

Andere leuke artikelen op DIY gebied:

*uitgelichte afbeelding van Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven