We rommelen maar wat aan: columns (en ontspanning!) voor mama’s

Als vrouw hebben we stiekem een beetje de neiging om te streven naar perfectie. Totaal zinloos, want natuurlijk is niemand perfect. Als je eenmaal moeder bent, kan je dat streven naar perfectie beter helemaal opgeven. Tenminste, volgens Roos Schlikker. In het boek van de bekende columniste, ‘We rommelen maar wat aan’, zijn haar leukste columns over het moederschap gebundeld. Een heerlijk herkenbaar boek voor mama’s!

we rommelen maar wat aan, roos schlikker

We rommelen maar wat aan (ik ook!)

Hoe hard ik ook mijn best doe, ik hoor niet bij die moeders die ’s morgens een paar blinkende kids bij het schoolplein af zet én zelf net zo straalt. Ik mag al blij zijn als er ’s morgens een ontbijtje in gaat en mijn bengels op tijd de deur uit zijn. Eerder dit jaar had ik een etentje met mijn lotgenoten, de loedermoeders. Stuk voor stuk mama’s die zichzelf niet al te serieus nemen en graag met een knipoog naar zichzelf en het leven kijken. O, en ook wel een lekker wijntje lusten. Hou jij ook van een gezonde portie humor om jouw niet-altijd-even-makkelijke moederbestaan te relativeren? Dan is We rommelen maar wat aan zeker een aanrader voor je. Heel herkenbaar én humoristisch zijn de columns van Roos Schlikker. In ieder geval voor niet altijd even georganiseerde moeders zoals ik.

We rommelen maar wat aan gaat eigenlijk over menselijk onvermogen. Zoals Roos Schlikker zelf zegt: in dit boek staan gegarandeerd géén succesverhalen. En dat is ook wel eens lekker! Menselijk onvermogen is bovendien waarschijnlijk geen enkele moeder vreemd. Zelfs als ik mijn humor in de opvoeding wil gebruiken, wordt dát weer een hele strijd. Kortom: ik kan wel een relax sessie met een goed boek gebruiken.

<3 Je koopt het boek ‘We rommelen maar wat aan’ bij Bol voor € 12,50

Me time voor mama’s

Schenk maar een chardonnay in en stuur de kids naar een vriendje. Natuurlijk kan je iedere dag een paar columns doen, maar ik waarschuw je vast dat je best eens zin kan krijgen om het in een keer uit te lezen! Misschien kan je de kinderen uit voorzorg toch het beste een nachtje bij opa en oma laten logeren… kan jij lekker lezen. En meteen even bijkomen van dat zware bestaan van je!

Lees ook: Authentiek moederschap: stel jezelf deze 5 vragen

Boekentips: Als je houdt van opvoedboeken met een goede dosis humor is Waarom? Daarom! van Roué Verveer vast ook wat voor je. Leer je alle ins en outs over de Surinaamse opvoeding – met een goede knipoog. In Van achter het behang tot over je oren wordt humor gecombineerd met tips die opvoeden een stuk relaxter kunnen maken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven